33675
-
#26336 Okos elgondolás, de ezeket az átalakítókat nem akkora terhelésre tervezték:) -
#26335 Ebbe az 500 Ft-os átalakítóba nem lehet bedugni egy sima elosztót, és akkor védi az összes elosztóba dugott készüléket? -
#26334 Most tényleg meglepődtem. Ha az aktuális csúcskártyán is szaggat egy játék, akkor ott gond van, méghozzá a játékkal természetesen. Illett volna jobban optimalizálniuk. Nem mondhatják azt, hogy majd a kiadás után egy évvel megjelenő aktuális csúcskártyán már nem fog szaggatni max. grafon. -
#26333 Én hétvégén törtem szét az enyémet. Az a rohadt kis gyerekvédelmi binyó az istennek se akar elcsúszni oldalra, hogy bele lehessen dugni a dugót.
30 perc küszködés után mérgembe ráléptem, örültem ,mert belement. :D
Csak mikor kapcsoltam be a gépet, már nem kapott áramot, akkor láttam, hogy nagyon sikeres volt az akcióm, mert széttört.
Így csak 3 hely maradt, ami nekem kevés, 4 is az.
Így vehetek majd egy újabbat. Ami 8-10k. Legalábbis a TV-mhez a Belkin annyi volt. Igaz azon antenna védelem is van. Ide meg nem kell csak áram, mert telefon. -
csgj #26332 Akkor ezt asszem érdemes megvenni :) -
#26331 OBI-ban (is) lehet kapni 500Ft-ért csatlakozó átalakítót amit konnektorba kell dugni, abba a gépet és véd a fesz. ingadozásoktól, villám-áramszünetektől. Magyarul kíméli a tápot. Komplett elosztót is lehet kapni, kicsit drágább (2-3k), de kapsz érte 6-8 fesz. védelmes konnektort. -
csgj #26330 Jah, és kész a gép, természetesen a táp ment tönkre... :P -
csgj #26329 Hát, nem hiszem, hogy annyira ismersz te engem, hogy ilyen sok mindent ilyen könnyedén el tudj rólam mondani -.- Egyrészt, tudom, hogy kell leszedni a gép oldalát, a tápot is ki tudom cserélni... És egyébként sosem volt senki, akitől tanulni tudtam volna a "gépek rejtelmeit". Mindent csak úgy próbálgattam :D Pénzem tényleg nincs (a családnak se nagyon, ez nem titok, és nem is szégyenlem)... De az, hogy nincs angol tudásom.. ehh.. ezt honnan veszed?! Több, mint 11 éve tanulom az angolt :D Jó-jó, decemberben akarom letenni a középfokú nyelvvizsgát, de már megtehettem volna régebben is. Emelt angol osztályba járok, 4-esnél nem voltam rosszabb angolból. Nem akarom fényezni magam, mert az angolban sem vagyok kiemelkedően jó :D, de azért az nem tetszett, hogy így semmi információ nélkül kijelentetted rólam, hogy nincs angoltudásom -.-
BTW, nagyon idegesítő tud lenni, amikor a nagyon kocka emberek (akik tényleg sok gépes dologhoz értenek) totál lenéznek. Mert ez így van. Ha valaki nem ért olyanhoz, amihez ti igen, akkor rögtön hülyének nézitek. Beszélgessünk személyesen, aztán kiderül, hogy ki milyen ember valójában... :P (jah, és senkivel sincs harag, csak ezt most le kellett írnom) -
#26328 Most röhögni fogsz, de van ilyen, eddig 2 játék kifogott rajta: az eredeti Crysis (a Warhead az szépen fut maxon) és a Stalker: Clear Sky. A Crysis a havas pályákon néha be-beszaggat, ha DX10/Very High-ra van állítva, a Clear Sky szintén, ha EDL(DX10) módra állítom és minden csúszkát maxra húzok... Bár ezekben közrejátszik, hogy a procim "csak" 2 x 3.2 GHz, meg persze a 64-bites Vista is, na de akkor is! Az a vicc, hogy a többi játék még FullHD felbontáson, élsimitással is simán fut, a másik vicc meg az, hogy nem is nagyon játszom FPS-ekkel, mégis b*ssza a csőröm... :D /Na jó, most a BIA:HH meg a FC2 egy kicsit megfogott, de csak azért mert kicsit pangás van a kedvenc műfajunkból/. -
#26327 "Ultra High, 4xAA: tükörsimán megy"
Finoman szólva "be is b@szna" ha a GTX 280-as kártyádon nem futna tükörsimán :-)
Elnézést a vulgáris hangnemért, de ez csúszott ki a számon beírásod elolvasása és a konfigodra való pillantásom hatására.
Én most kezdem el húzni és holnap fogom kipróbálni. -
#26326 Nem veled akart Taky boxolni, hanem velem, mert anno felhúztam az agyam azon, hogy olyan tanácsot adott valakinek, hogy felesleges 10+ k-t kiadni egy tápért, amikor 3k-ért is lehet kapni...
Egyébként én Chieftec párti vagyok, szerintem a legolcsóbb a már jó tápok között, minden asztali gépemben ilyen volt és elégedett vagyok vele, bár egyes források szerint, ha valaki szünetmentest használ, ott már lehetnek gondok vele, mert nem akar együttműködni... -
#26325 -
#26324 Tényleg nem akarok erről ismét vitát nyitni, csak pár dolgot fűznék hozzá:
"Ha tanácsokat osztogatsz, akkor mindig tarts fejben, ki az akinek adod őket."
Részben jogos. Én így szoktam tanácsolni. A másik félnek általában van annyi esze, hogy el tudja dönteni mit kezd az információval. Megcsinálja maga, a haver, vagy a szerviz - az ő dolga. Ez a tanács tartalmán mit sem változtat.
"Ő nem fog olyan alkatrészt venni, amiből létezik olcsóbb is."
Ne tegye. Nem parancsot adtam, hanem tanácsot. Hogy él-e vele vagy sem, az már az ő dolga.
Olcsó tápokról:
Az elmúlt 9 évben 2 tápom volt (illetve van, mert a második a mai napig üzemel), mindkettő CoolerMaster. Ez idő alatt csak figyeltem az alsó kategóriás darabokat szétmenni, illetve másokat anyázni.
ThermalTake, FSP is mind gyártanak 10-15k közötti tápokat. De minimum olyat kell venni, amiben van túlfesz.-védelem, kapcsológomb, minőségi biztosítékok, és alul elszívós 12cm-es jó minőségű ventilátor. Én CoolerMaser-re voksolok, 400-450W-os darabokat már 10 alatt is találni, ha szerencsés vagy. De a táp mégis csak a számítógép külvilágtól való elsődleges fizikai védelme és energiaforrása. Tulajdonképpen ez és a monitor (itt is csak a CRT-ken) amin nem szabad spórolni, manapság a többi alkatrészen nem nagyon lehet bukni (mióta referenciaszabály van a hardverpiac minden területén).
-
#26323 Kicsit monoton, de esti órákban egy kis lövöldözésre, afrikai sétakocsikázásra teljesen jó.
Taky boxolhat, akkor is igazam van:) -
#26322 rossz embernek beszélsz.
ő nem fog olyan alkatrészt venni, amiből létezik olcsóbb is. igaz ez tápra is.
ő nem fogja kicserélni az alkatrészeket, mert nem ért hozzá. tápot se de alaplapot meg főleg nem. szerintem azt se tudja, hogyan lehet leszedni a gép oldalát.
mert ha az ember számítógépet szeretne szerelni ahhoz bátorság kell, meg némi angoltudás... utóbbi megint nincs neki...
a bátorsághoz meg nincs pénze...
persze így sose jut egyről a kettőre... de hát ez van...
Ha tanácsokat osztogatsz, akkor mindig tarts fejben, ki az akinek adod őket. Ne mindig magadból indulj ki...
Olcsó tápokról: bár azt még most sem hiszem, hogy ez ne védené átlagember számára eléggé a gépet, sajnos iencsak megrendült a bizalmam a tápokban, tekintve, hogy az elmúlt másfél évben 3 tápban is tönkrement a ventillátor(búg, mint a fenefranc... ilyenkor lehet kipucolni, meg olajozni, de az se sokáig elég...) -
#26321 "érdemes minél jobb minőségű tápot venni, hiszen egy roszabb típus végezhet az egész géppel - alaplap, lemezek, memória, processzor."
Vigyázz, ez Taky számára érzékeny téma, egyszer már majdnem box volt miatta...
Más: kipróbáltam a Far Cry 2-t, eddig bejön, kicsit a pár évvel ezelőtti Boiling Point-ra emlékeztet engem, de az baromi sz*rul volt megírva, pedig az ötlet jó volt. Itt jól van megcsinálva és szépen is fut (Ultra High, 4xAA: tükörsimán megy).
-
#26320 Ööö... Hülye, hülye, hülye... :P -
#26319 A diagnosztika egyszerű:
Ha bekapcsoláskor nincs ventilátor működés, és nem világít az alaplapon a led, akkor tápegység halt meg. (érdemes minél jobb minőségű tápot venni, hiszen egy roszabb típus végezhet az egész géppel - alaplap, lemezek, memória, processzor.)
Ha bekapcsoláskor nincs ventilátor hang, de világít az alaplapi led, akkor az alaplapi biztosíték pukkant el, ekkor gyakorlatilag az alaplap kuka.
Minden más esetben sípol az alaplap, amiből hallható mely alkatrész végzett magával (alaplap könyvében vannak a jelzések - speaker-t ezért érdemes bekötni).
A fentiek alapján nincs szükség szervizre, egyszerűen cserélni kell a hibás alkatrészt. Ott is ezt fogják csinálni.
A tápoknál igaz a mondás, miszerint "olcsó húsnak híg a leve" -
#26318 ok, megpróbállak nem hülyének nézni, de ehhez válaszold már ezt meg kérlek:
minek ezt spoilerbe tenni?
Ja... és egy tipp... vigyél a haverodnak egy sört... akkor nem ül rajta napokig:D -
csgj #26317 Ne nézzél már hülyének, kérlekszépen! :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy bizonyos ott dolgozó ismerős közreműködésével nem lesz ebből sokkal több, 2ezernél -.- -
#26316 szerviz? akkor fizethetsz:D mert átlagos szerviz óradíj 2500-3000 ft, és legalább 2 órát fel fognak számolni.... plusz fizetheted ki ami elromlott(és hidd el, nem olcsót, vagy jót raknak bele, hanem ami van raktáron) -
#26315 Köszi! -
#26314 Akár a készítők is tehettek volna egy apró gesztust a linuxos verzióhoz.
Hátha fanatikusoknak sikerül portolniuk. -
#26313 Ha ismer valaki admint aszfalton légyszi dobjon már meg egy PM-el! Köszi! -
csgj #26312 minden megvolt, mégse megy.. úgyhogy holnap szervíz -.- -
#26311 Konnektor kihúz-bedug, ha van az elosztónak kapcsolója akkor ki-be kapcsol, táp ellenőrzés stb. -
#26310 Köszönjük! -
#26309 Vagy, a tápban is van biztosíték, lehet, hogy az szállt el. -
#26308 ja! pár egyéb apróság:
-biztosítékokat ellenőrizd... "elvileg" azt csapja le először a túlfesz, és lehet, hogy a gép más áramra van kötve, mint a gáz többi része, előfordul.
-jópár elosztó is tudja ezt(villámvédelmes, vagy néha csak ki-be kapcsolható elosztók, hosszabbítók). lesd meg, be van-e kapcsolva.
meg úgy alapvetően, tényleg kap-e áramot a gép. ronda dolog lenne alaplapot venni egy apró kis hiba miatt... csak dugj egy lámpát az áramba, és ha világít, akkor nem szóltam.
Anyámék jártak így egyszer:D Vettek egy új mikrohullámú sütőt, mikor csak a biztosítékot csapta le az áram... egyedül az volt azon a vonalon. -
#26307 hát, táp se olcsóbb sokkal.
bár az a valószínű. bármilyen feszültségprobléma van, akár túlfesz akár bármi, általában a táp áldozza fel magát, és nem engedi tovább a többi alkatrészre. a legvalószínűbb, hogy mikor visszakapcsolták az áramot, kapott a rendszer egy kis plusszt, amit a géped nem bírt elkezelni.
olcsó tápokkal előfordul. bár a TV-nek, hűtőnek, mosógépnek se tesz jót, de az áramszolgáltató tojik erre.
Mit érdemes tenni?
kölcsönkérni a szomszéd tápját. nem kell mérnöki embernek lenni a kiszereléséhez, még egy 10 éves kislány is meg tudja csinálni.
Általában minden mai táp ugyanolyan...
Bár ha régebbi géped van, akkor arra ügyelj, hogy a P4 tápdugeszt is dugd be, ha van slot. (kicsike 4x4-es csati) de amúgy gyerekjáték.
Ha akkor se indul el akkor (vagy elb***tad vagy) alaplap. Mert bármi egyéb esetén hallanád eindulni a tápot, meg bőszen sípolna a gép.
Alaplap 10e, táp 5e ft.. minimalistában gondolkodva.
vedd meg még most, mert a holnap árukészletét pofon csapja a világválság! -
csgj #26306 Hát az nagyon gáz lenne, mert arra nem lesz pénzem -.- :S -
#26305 Vagy az alaplap. -
csgj #26304 Ja igen, és az én tápomnak nincs power off/on kapcsolója... csak a gépházon van -.- -
csgj #26303 Hali! Most laptopon írok, ugyanis áramszünet volt, és nem indul el a gépem... Van tippetek, hogy mi a baj? (visszajött már az áram természetesen) Csak benyomom a power on gombot, és SEMMI!! A tápom ment tönkre? -
#26302 Hát még én!
Nincs pénzem most újra. :( -
#26301 Igen, pythonban készült a "3D" motor. Az adatbázis meg SQLite:)
Ha meglenne a forrás, életre lehetne lehelni linux alatt..:) -
#26300 Jól van akkor, örülök:) -
#26299 135_FarCry_2 -
#26298 Na basszus, miután már kellő időt elkúrtam, kiderült, hogy amin a jelet kapta gépből ott nem ment az elsőnek a jel, így nem is tudott mit erősíteni.
A lényeg, hogy jó. :) -
#26297 Még csak most jutottam el, hogy kipróbáljam az Everlight programot. Éppen a telepítésnél járok, de feltűnt, hogy egy teljes Python futtató környezetet telepített. Lehetséges lenne, hogy ezt a játékot Pythonban írták?