• kirol
    Ért valaki a hangtechnikához? A hangfalamban már tök régen a dugónál megtört a vezeték, meg rövid is a vezeték, és most rászántam magamat, hogy veszek új vezetéket és átkötöm az egészet.

Az első meglepő dolog akkor ért, amikor fizetni kellett. Vettem 2 db jack-rca kábelt, a jack megy az erősítőbe és az válik két RCA-ra, hogy most már külön kábelen lehessen a két hangszóró, mert eddig egy dugón volt, úgy meg nehéz átpakolni szükség eseték, mert ugye ha egyik végét megfogod, a másikon még ott a mási khangszóró.
    Na meg vettem 24 méter rézvezetéket, olyan átmérőjű, mint a gyári, csak a gyári nem tudom miből van, mert az ezüst színű.

Na egyik hangszórót nagynehezen szétoperáltam, lecseréltem a vezetéket, és amikor rákötöttem az erősítőre nem szólt. Átraktam a másik RCA-ra (ami mint írtam fent ugyan az a jack dugó van szétosztva 2 RCA-ra!) ott meg szólt. De mégis miért nem szól a másik?

Ha kész lesz a másik FRONT, akkor nem fog szólni, csak a RIGHT. Mégis miért nem szól, amikor eddig is úgy ment, csak annyi különbséggel, hogy most a LEFT és a RIGH fizikailag szétválasztható.

A másik fontos dolog, meg hogy bár igaz, elől csak 1 szólt, de ha a hátsóból is csak egyet szólaltattam meg a hátsó jobban szólt, mint az első, pedig eddig az első sokkal jobban szólt, hogy azonos legyen 20%- al hátra kellett vinni a CMMS2-t, vagy mit.

Ez a vezeték miatt lenne? Ha igen, miért?