33675

• takysoft
    nem basztatás, csak érdeklődés..
    mennyit fizettél azokért a kábelekért?
  • Axon
    Ismeritek az Experience112 nevű kalandjátékot?
    Én még csak nem is hallottam róla. Most is csak azért mert elkészült a magyarítása. Torrent oldalon rákerestem és legnagyobb meglepetésemre 3 nap alatt le is jött. Most fogom kipróbálni.
  • kirol
    Hát nekem egy Philips 5.1-es kis hangfalrendszerem van, kb. 4-5 éves. De csak a kábel van megtörve, és nem állok úgy anyagilag, hogy emiatt kidobnám. Meg szeretem, jól szól annak ellenére, hogy csak 55W-os.

Majd ha veszek, azt csak később és a HDTV-mhez, de az sokba kerül, 150-200k. Szóval ez nem mostanában lesz.
  • takysoft
    A hangtechnikához annyit értek, mint minden más technikához.
    A "technika" mint olyan, avul. Meg a technikai eszközök igen gyorsan tönkre is mennek. Így a javaslatom az hogy ha az a hang rendszer nem túl régi vagy nem szereted különösebben, akkor cseréld le a francba.

Hangrendszerből 2 irányzat van. Az egyik a zenés, a másik a filmes.
    Zenére inkább nagyobb teljesítmény kell, de abból stereo is elég.
    Ilyen inkább azoknak akik ezzel foglalkoznak, mert csak divatmajmolás.

Filmekhez meg egy kellemes 5.1 rendszert kell venni. Persze a zene ezeken is szépen szól.

Labtec olcsóság 7000 ft annak, akinek nincs rá több: (52W)

Creative aranyos 15 ezerért (76W)

Ez megy egy Genius nehéz-spíler, annak akinek a minőség, és a kinézet is fontos (150W) 25e ft.

(ez utóbbiból már egy szép kis mozit is be lehet rendezni a pincébe akár:D)

Persze na neked ezeknél lényegesen régibb, és minőségibb hangfalaid vannak(teszemazt koncerthangfalak), akkor sajnos nem tudok segíteni.
  • M.A.D.
    Bonyolult egy helyzet. :)
  • kirol
    Ért valaki a hangtechnikához? A hangfalamban már tök régen a dugónál megtört a vezeték, meg rövid is a vezeték, és most rászántam magamat, hogy veszek új vezetéket és átkötöm az egészet.

Az első meglepő dolog akkor ért, amikor fizetni kellett. Vettem 2 db jack-rca kábelt, a jack megy az erősítőbe és az válik két RCA-ra, hogy most már külön kábelen lehessen a két hangszóró, mert eddig egy dugón volt, úgy meg nehéz átpakolni szükség eseték, mert ugye ha egyik végét megfogod, a másikon még ott a mási khangszóró.
    Na meg vettem 24 méter rézvezetéket, olyan átmérőjű, mint a gyári, csak a gyári nem tudom miből van, mert az ezüst színű.

Na egyik hangszórót nagynehezen szétoperáltam, lecseréltem a vezetéket, és amikor rákötöttem az erősítőre nem szólt. Átraktam a másik RCA-ra (ami mint írtam fent ugyan az a jack dugó van szétosztva 2 RCA-ra!) ott meg szólt. De mégis miért nem szól a másik?

Ha kész lesz a másik FRONT, akkor nem fog szólni, csak a RIGHT. Mégis miért nem szól, amikor eddig is úgy ment, csak annyi különbséggel, hogy most a LEFT és a RIGH fizikailag szétválasztható.

A másik fontos dolog, meg hogy bár igaz, elől csak 1 szólt, de ha a hátsóból is csak egyet szólaltattam meg a hátsó jobban szólt, mint az első, pedig eddig az első sokkal jobban szólt, hogy azonos legyen 20%- al hátra kellett vinni a CMMS2-t, vagy mit.

Ez a vezeték miatt lenne? Ha igen, miért?
  • takysoft
    fps-t limitáld 75 frame/sec-re.

általban a játétékokban van iylen lehetőség.
  • csgj
    Az opengl-t a játék beállításában változtattam, nem a CCC-ben :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ennek örülök, de nem biztos, hogy a játék szereti az XP-t.

Itt egy topik hozzá, talán találsz megoldást, ha később még jelentkezik némi probléma.
  • RaveAir
    A hangkártya hardveres gyorsításával is lehet még játszani. Ha azt csökkented a dxdiag progin keresztül, akkor segíthet.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem a Quake 3 akad a HD4850-en :))) Igaz, a jobb felső sarokban mindig 1xxx FPS van, röhej.
    Ám, minden élményjavítót bekapcsoltam. Iszonyat brutál szép a játék így, vertex shader alatt, 32 bites textúrákkal stb.
    Neten olvastam, hogy nem kell buherálni a CCC-t - és én nem is szoktam, - mindent alkalmazásvezérelt értéken kell hagyni.
    Lehet, hogy ezért csinálja?
    OpenGL vs D3D-t pedig még soha sem állítottam az ATI-k alatt. Control Centerrel ilyet is lehet? Hol?

• csgj
    Csak restart kellett... most minden okés :P Egyelőre. Btw, még mindig rohadt jó game a Rune :D
  • Axon
    Nekem is van egy kedvenc rts-em (The Entente). Sajnos ez csak az nvidia 5-ös szériájú drivereivel és az ati ugyanebben az időszakban kiadott drivereivel hajlandó működni. Ezekkel a driverekkel viszont az újabb kártyák nem működnek. Ezért a melóhelyemen összeraktam neki a legjobb gépet a régebbi alkatrészekből. A leggyorsabb 5-ös szériájú kártya az Nvidia 5900 XT volt. Ez van benne, de ez még AGP buszos volt, így olyan alaplap kell neki. A leggyorsabb még AGP-s alaplapba betehető proci az AMD 3200-as barton magos procija volt. Ez már 200-as fsb vel működött. Szerencsére van egy ilyen procink is. Ebbe az alaplapba viszont csak ddr1-es memóriák rakhatók, lehetőleg dual chanelben. Ezeken az alaplapokon még (nem tudni miért) 3 foglalat volt. Ebből kettő dual chaneles, de ha a harmadikba is raktál memóriát, akkor már csak simpla chanelben működtek a modulok. Nekem csak 512 megás moduljaim vannak, így próbálkozhatom 2x512-vel dualban vagy 3x512 simplán. Nos a játék memória igénye a dobozon feltüntetve igazán nem sok 128 mega, talán 256, de ez a játék 10 ezernél több egységet is tud kezelni és I. világháborúról lévén szó, könnyen lehet is benne gyártani több ezer egységet. Ha már kiválasztok 2-3 gépi ellenfelet, meg 2-3 saját szövetségest, akkor könnyen 20 ezer katona is őldökli egymást a csatatereken és bizony ilyenkor már roppant kevés az 1 giga ram is és ilyenkor egycsapásra roppant mód belassul a játék. Szóval 2 giga is elkelne neki simán, ami nem gond egy mai alaplapon, de gond egy ddr1-es memóriát kezelő lapon.
  • Axon
    Nekem a Call of Duty játék United Offenzive nevű kiegészítője szaggat de eszméletlenül. Mondanom sem kell, hogy nem a gép sebességével lehet a gond. Régebben egy jóval lassabb gépemen sem szaggatott. Nem tudom mi lehet a gond.
  • csgj
    De most hogy kiléptem, újra már nem tudok belépni a gamebe -.- Nem indul... Klassz, hogy ezek szerint ehhez egy régi gép kell :P
  • csgj
    Rájöttem a megoldásra... A videóbeállításoknál opengl vezérlésre kellett állítanom. Azzal hasít a játék, ahogy az elvárható egy ilyen régi cucctól.
  • M.A.D.
    Ott valami más hiba lehet. Töredezettségmentesítés? Dxdiag, azon belülhang hardware-gyorsítást nem vette minimumra valamai pl. Sok minden lehet. Esetleg egy másik driver? Van lehetőség bőven.
  • csgj
    Normális dolog az, hogy egy 2000-es játék (Rune) akad a gépemen? Nem durván, de azért akad (1024x768-ban...). A gépem ma már ratyi, de azért egy 2000-es játékhoz nem hinném... Celeron 2,8 Ghz, 2 gb RAM, 512 mb Sapphire HD2600 Pro.
  • M.A.D.
    Szerintem is lapozzunk!
    Mindjárt beprivizek valakit. :)
  • RaveAir
    Nem vitázunk, mert sok az egy arányban leszavaztunk. :P
  • takysoft
    most komolyan crack vs image vitát nyitunk? ugyan már gyerekek:D
  • M.A.D.
    :) Gondoltam.
  • Atomreaktor
    Magnum P.I. ;)
  • M.A.D.
    :)) Mármint melyik féle?
  • Atomreaktor
    egyből a magnum ugrott be:)
    (első évad megvan szinkronosan, ha kell valakinek);)
  • M.A.D.
    No igen! De van pár játék, aminél a crackkelt indítófile miatt lesz egy idő után használhatatlan, vagy instabil. Nem beszélve pl. a NWN2-nél kifejezetten előnyös, ha eredeti exe van, mivel a sorban kijött patch-csek ezt keresték.
  • RaveAir
    Nem tudom, hogy mit bonyolítod. Sokkal egyszerűbb 1 file-t felülírni, mint lemezképet csinálni, és hasonlókkal szenvedni.
  • M.A.D.
    Nálam sem. Be kellett mindig mountolni az "eredeti" lemezt. Semmi mini image! :(
    Mondjuk a Legend:Hands of God is ilyen még /pill.
  • Axon
    Sajnos ez a Runaway 2-nél nem működött.
  • M.A.D.
    Szépjóreggelt!
    No nem akartam tegnap szét offolni. Amúgy a Test Drive Unlimited-et épp ezért próbáltam ki. Mivel a szigetet teljesen élethűen adja vissza, modellezték le.

• takysoft
    eleve "re", hisz magas magánhangzóval mégződik... kettővel is egymás után:D (és tényleg... 2 "i" van ott, és mégis vannak akik "j"-nek ejtik:D )
  • takysoft
    NA! ne keverjük. No-CD megoldásokat én is használok. Lemezkímélés. sosem játszom eredeti lemezről.. tény..

Node crack???? azt nem... sőt még a warez-t se crackelem, ha tehetem. Az nem eredeti exe. Az nem az én játékom, amit megvásároltam. Sőt, javarészt bugos is. Alcohol+Yasu+miniimage a játékok 95%-ához elég.
  • M.A.D.
    Azt már meg sem merem súgni, hogy az egyik nagyéném nemrég költözött vissza Chicagó-ból Hawaii-re (és nem ra, ahogy én is ejtettem évekig), Waianae településre.
    Ettől még majd lenne egy kérésem. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én is NoCD/DVD-zek eredeti játékok esetében is.
    Arról nem is beszélve, hogy fordítás-teszteléskor sokkal kényelmesebb így az élet... :) [Miért nincs hawaii fűszoknyás smiley? :)]
  • MerlinW
    Miért, mi abban a rossz? Kényelmes, legális, élettartam növelő.
  • M.A.D.
    Rajtam nem múlik majd.
  • szotyimutyi
    Halihó! Egy "régi alapítónak" kérjük gyakrabban beirogatni...Jó hallani felőled! :)))
  • M.A.D.
    Egyre jobb lesz.
  • kirol
    Delet!
  • M.A.D.
    :)))) Majdnem!
    Melózgatok, meg a szokásos kártékony dolgok.