Nekem is van egy kedvenc rts-em (The Entente). Sajnos ez csak az nvidia 5-ös szériájú drivereivel és az ati ugyanebben az időszakban kiadott drivereivel hajlandó működni. Ezekkel a driverekkel viszont az újabb kártyák nem működnek. Ezért a melóhelyemen összeraktam neki a legjobb gépet a régebbi alkatrészekből. A leggyorsabb 5-ös szériájú kártya az Nvidia 5900 XT volt. Ez van benne, de ez még AGP buszos volt, így olyan alaplap kell neki. A leggyorsabb még AGP-s alaplapba betehető proci az AMD 3200-as barton magos procija volt. Ez már 200-as fsb vel működött. Szerencsére van egy ilyen procink is. Ebbe az alaplapba viszont csak ddr1-es memóriák rakhatók, lehetőleg dual chanelben. Ezeken az alaplapokon még (nem tudni miért) 3 foglalat volt. Ebből kettő dual chaneles, de ha a harmadikba is raktál memóriát, akkor már csak simpla chanelben működtek a modulok. Nekem csak 512 megás moduljaim vannak, így próbálkozhatom 2x512-vel dualban vagy 3x512 simplán. Nos a játék memória igénye a dobozon feltüntetve igazán nem sok 128 mega, talán 256, de ez a játék 10 ezernél több egységet is tud kezelni és I. világháborúról lévén szó, könnyen lehet is benne gyártani több ezer egységet. Ha már kiválasztok 2-3 gépi ellenfelet, meg 2-3 saját szövetségest, akkor könnyen 20 ezer katona is őldökli egymást a csatatereken és bizony ilyenkor már roppant kevés az 1 giga ram is és ilyenkor egycsapásra roppant mód belassul a játék. Szóval 2 giga is elkelne neki simán, ami nem gond egy mai alaplapon, de gond egy ddr1-es memóriát kezelő lapon.