Na hogy én is be(le)szóljak, mint GTX 280 tulaj: látod nem minden a DDR5, mert nagyobb a sávszél a DDR3-val...
"Érdemes megfigyelni, hogy a Radeonok kiemelt értékei - pár kivétellel - kisebbek, mint a konkurensé és mégis jobb teljesítményt nyújtanak."
Ja, például 800 shader proci vs. 240, mégis utóbbi általában gyorsabb... /Jó, egyébként tudom, hogy nem teljesen ugyanaz a kettő architektúra, csak sajnos nem nagyon írnak olyan játékokat, ami az ATi felépítésének kedvez, mire meg fognak írnak, már rég más kártyáink lesznek.../
Egyébként meg azért maradtam az nVidia-nál, mert:
1. 60k-ért meg tudtam szerezni 3 év garival /most nagyon felment az ára, 90-110 között van/ és egyelőre a leggyorsabb Single GPU-s kártya.
2. Volt egy pár ATi kártyám és mindig szívtam velük, hol kockás volt az árnyék, hol átment a kép EGA-ba, hol pedig kiegyensúlyozatlan volt a teljesítmény /90-100 fps, aztán hirtelen leesett 20 alá, majd megint 90-100/, az X800-asom pedig egyik napról a másikra meghalt /pedig nálam még nem tönkre VGA (kopp-kopp)/. Én elhiszem, hogy jó kártyák, valószínűleg csak nekem nem volt szerencsém velük, de ha lehet kerülöm az ATi-t...