Rendkívüli módon!
Ugyanis otthonról jövök, rögvest belevetettem magam a probléma megoldásba - aludni sem tudok rendesen ugyanis, ha valamit nem látok át rendesen [sajnos, ezzel már kiskorom óta küzdök, nem vicc].
Tehát, a helyzet: nekem a régi [azt hiszem] Reloaded-es biztonsági verzió van meg, DVD-s kivitelben.
A Szeszmester által elküldött anyag elolvasása, értelmezése, és áttekintése után ki akartam próbálni a magyar karakterkészletet s ért a meglepetés...
Első különbség
- Az én általam birtokolt változatban egészen más méretűek és elrendezésűek az eredeti TGA (DDS) fájlok! Mindössze 65 kb-osak, a Szeszmester által írt 129 kb-os eredetik helyett.
- hab a tortán, hogy a "DXTBmp" programhoz net kellett, mert a működéséhez szükséges *.dll csomagot is le kellett tölteni a használatához...
Második különbség:
- A Reloaded-es [US] változat szöveges módosításához az init.pak és a laidback.pak buherálása kell
- A Gamestar-oshoz Szeszmester az init.pak-ot írja [ahogy tették azt a spanyolok, brazilok és az olaszok is az általam talált honosító oldalaikon.]
- A Limited Edition-ben pedig ismételten az init.pak és a laidback.pak buherálása kell!
Végeredményben:
Magyarországon leginkább a "Gamestar"-os verziót" kellene erőltetnünk, hisz
1. Legálisan beszerezhető
2. Egyszerűbb a később elkészülő magyarítás beizzítása
3. Tanultunk az első rész magyarításának mizériájából...
Ui.: TakySoft-nak: csak nyugodtan foglalkozz a BS 2.5-lel! Nekem még itt van a Dungeon Siege 2... most csak a projekt megismerésével, beizzításával fogok foglalkozni egy ideig. Lord Myn: reméltem, hogy Te is jelentkezel...
Várom még az első részben tevékenykedők visszajelzéseit. [via_mala stb.]