Nem akartam it késhegyremenő vitákat kirobbantani monitor ügyben. Egyszerűen az a szerencse ért, hogy beszerezhettem egy szupi TFT monitort és örömömet meg akartam osztani másokkal is. Bár a mai világban ezt sajnos rosszakaratúak, dicsekvésnek neveznék. Ez tényleg távol állt tőlem.
Mint mondtam, nekem egy 19"-os crt monitorom volt és hihetetlenül selejtes valami volt. Az új TFT viszont álom szép. Eddig 3 filmet néztem meg rajta és a Far Cray-t is nyomtam rajta vagy fél órát, full grafikai beállításokkal. Nem akarok vitatkozni technikai adatokkal, hiszen a számok azok tények, de én semmilyen hátrányos képi megjelenítéssel (szaggatás, elsötétülés, meg amiket alant felvázoltatok) nem találkoztam.
Két pörgősebb rts-t is kipróbáltunk. Én az Empire Earth-al löktem vagy 5-6 órát az éjjel, rengeteg 3D-s egység, robbanással, az öcsém pedig a Rise of the Nationnal nyomult órákon át, ami szintén hasonló kategória. Ott sem volt probléma. Na meg néhány órányi Battlefield1942 is vot full grafikával, de ezt a munkahelyi 15"-os TFT-n is szoktam nyomni multiban és ott sem volt probléma. Viszont én nem is vagyok szakértő ebben a témában. Egy erre kihegyezett sasszemű monitorguru már lehet, hogy a fejét csóválva tenne lefitymáló megjegyzéseket.
Összefoglalva egy átlag felhasználó nem érez minőségromlást a képfrissítésben, a látványvilág viszont elismerő csettintést vált ki belőle és mindenképpen a crt-k fölé emeli.
Ettöl függetlenül én leszek a legutolsó, aki rábeszél valakit egy TFT monitorra. Azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy milyen monitort vesz. A mérleg mindkét serpenyőjében vannak érvek ellene is és mellette is. Mérlegelni pedig tudni kell.