Semmi értelme, ha erre gondolsz. Szakmai ártalom:) Kockáztatni nem kockáztatok, tisztában vagyok a hardver határaival. Ha tönkremegy veszek másikat(mai hardver árak mellett vállalom, régebben nem csináltam), és ebben a tudatban csinálom. Ártani a processzornak ~1,4V felett lehet, A memóriánál meg a gyártó írja az oldalán, hogy 1,92 még simán megy (OC RAM). Bőven határon belül vagyok.
Összes tuning amit intéztem, az +2V, +1ms memóidőzítés és +66Mhz FSB. Semmi különös, és ~25% teljesítmény növekedést értem el vele.
Ha Serito valóban 4,8Ghz-en futtatja a 8500-öst, na az a kockázat:)
Egyébként a plusz teljesítményt eddig három dologban éreztem igazán:
- Videovágás/tömörítés (valamivel több mint egy 3 órával csökkentette a 12 órás eljárást)
- 3D-s Renderelés (~1 óra nyereség)
- illetve egy számomra érdektelenebb dolog; a Crysis benchmark +5FPS, míg a 3DMark6 +500pontot kapott. (videokártya is kapott +25Mhz CPU és +57Mhz mem órajelet ami még +10FPS és még 700 Mark pontot jelent - flash-eltem a kártya bios-át, így a hűtést hozzáigazítottam az új frekvenciákhoz, amivel még jobb is a helyzet mint gyári állapotában)
Visszatérve, valóban egyikre sincs szükség, hiszen idő az van, az éjszakák minimum 8 órásak, játszani meg ritkán játszom "nextgen" játékokkal:)
Viszont jó érzés kihozni a maximumot a pénzemből, még ha csak időlegesen is:)
"Okos ember mások kárából, bölcs ember a saját kárából tanul." :)