33675
-
#25736 A tuning általi halál nem garanciális.
A halál azért volt, mert energiahiánya volt a rendszernek. Minden szériát, lapot más értékekkel kell feltornászni.
Én pl 1,35V alatt nem vagyok képes 4Ghz-en talpon állni, de a 3,6-hoz is 1,28 kell, míg más szériákon más alaplapokon ezt az alap 1,22-őn tudja. Sőt láttam olyat, hogy 1,20V-on stabil volt a rendszer 3,6Ghz-en.
Próbálgatni kell. Kárt nem igazán tudsz okozni a próbálgatásban, mert a túlfesz.védelem úgyis kikapcsolja a gépet, a BIOS meg visszaállítja az értékeket gyárira. -
#25735 Hát én még a 3 év garis időszakot se használom ki. Max 2 év.
Akkor ezek szerint ha 80%-al csökken az élettartam is jó nekem. :D
Amúgy előbb átraktam a feszültségeket AUTO-ról NORMAL-ra, be is halt kékhalállal, utána meg fekete képernyő meg homokóra jött be a bejelentkezési képernyőnek. Csöppet megíjedtem, hogy megint XP telepítés lesz.
Ez miért volt? -
#25734 Pár évet elvesz a CPU életéből, de miután max 4-5 évenként cseréljük nem igazán számít. Egy proci élete kb 10-15év. -
#25733 Scythe Ninja Plus -om van.
Ezt más is megtudja erősíteni, hogy nem egészségtelen még az? -
#25732 Ha gyári hűtőd van akkor ne állítsd be amit írtam!!!!! Amúgy ezzel még nem tennéd tönkre sem a lapot sem a CPU-t. Esetleg a CPU Core.t lehet 1.3v-ra levenni. -
#25731 A biosban a bal oszlop mutatja az alapértékeket a jobb oldalit tudod magad állítani! -
#25730 Hát pedig szerintem nekem minden AUTO-n van mert nem állítottam semmit.
És ez még egészséges határon belül van?
Ahol értéket adtál, ott mennyiről indultál? Hogy lássam az emelés mértékét. -
#25729 Biosban mielött bárhova belépnél nyomj Ctlr+F1-et. Utána az első menübe "mássz" bele MB Intelligent Tweaker (MIT)! Ott a legalján látod a feszeket. AUTO beállítás tuning során nem lehet!!! Amit nem akarsz állítani ott legyen Normal! Ha 4.0Ghz-t akarsz beállítani akkor ezeket állítsd be:
8x500fsb beállítás mellett
MCH Frequency Latch : 333
System Memory Multiplier: 2.0B
CPU Core: 1.325v
CPU Termination: 1.3v
CPU Pll : 1.5v
CPU Ref 1: 0.743 (e körül legyen !)
CPU Ref 2: 0.763 (ez is e körül legyen!)
MCH Core: 1.3v
MCH ref: 0.743v
MCH/Dram Ref: Normal
ICH : normal
Dram Voltage : 2.0v ( vagya gyártó által ajánlott érték!)
DRam Term: Normal
Channel 1 és 2 : Normal
Ezzel a beállítással simán kellene futnia Primestabilan a rendszernek, bár minden lap és CPU más és más!!! -
#25728 Hát én csak 4.0-át szeretnék kihozni belőle.
Az még mehet 24/7-be?
Vagy maradjak a 3,6-on.
Amúgy nekem se ad túl sok feszt, csak PH-n írják, hogy ad. Hol látom ezt? -
#25727 Azt én is láttam, de 11/4/2007!!
Nekem új kell. LAssan már 2009 lesz. -
#25726 Én már megrendeltem, a héten érkezik: LG 2252TQ a kiszemelt "áldozat" . -
#25725 Nagyon egyszerűen! Ha láttál a PH-n akkor többet is tudhatsz a feszállításokról.
Itt egy kis ízelítő a beállított feszekről:
4200Mhz Prime Blend Teszt itt látod a beállított feszeket is de csalóka mert a biosban kicsit eltérőek a beállítások csak a ET6 olvassa ki rosszul.
4700Mhz SuperPI 10mp alatt! ehhez nincs mit hozzáfűznöm 10mp alatt!!
Ha a PH-n
ezt a topicot olvasgatod akkor rengeteget megtanulhatsz a tuningról!
Mivel Giga P45 lapod van akkor ezt a topic-ot is ajánlod figyelmedbe.
Sok sikert hozzá!
-
#25724 Sziasztok srácok! Pár hónapja nem jelentkeztem - megmondom nem is játszottam csak tuningoltam és dolgoztam - és mit látok, hogy éppen engem hozol példának. Az a 4.8Ghz mára már 4.9Ghz lett de csak szigorúan Valid!
Mindennapi az az 24/7 használatra marad a 4.2Ghz (8x525Mhz).
Azt hiszem lesz mit visszaolvasnom, ha minden igaz ma meg is teszem. -
#25723 értelmes válasz.
köszönöm, hogy leírtad.
3 óra nyereség egy tömörítésnél pedig nem kis idő...(főleg ha esetleg meg is kell ismételni párszor:D) -
#25722 Semmi értelme, ha erre gondolsz. Szakmai ártalom:) Kockáztatni nem kockáztatok, tisztában vagyok a hardver határaival. Ha tönkremegy veszek másikat(mai hardver árak mellett vállalom, régebben nem csináltam), és ebben a tudatban csinálom. Ártani a processzornak ~1,4V felett lehet, A memóriánál meg a gyártó írja az oldalán, hogy 1,92 még simán megy (OC RAM). Bőven határon belül vagyok.
Összes tuning amit intéztem, az +2V, +1ms memóidőzítés és +66Mhz FSB. Semmi különös, és ~25% teljesítmény növekedést értem el vele.
Ha Serito valóban 4,8Ghz-en futtatja a 8500-öst, na az a kockázat:)
Egyébként a plusz teljesítményt eddig három dologban éreztem igazán:
- Videovágás/tömörítés (valamivel több mint egy 3 órával csökkentette a 12 órás eljárást)
- 3D-s Renderelés (~1 óra nyereség)
- illetve egy számomra érdektelenebb dolog; a Crysis benchmark +5FPS, míg a 3DMark6 +500pontot kapott. (videokártya is kapott +25Mhz CPU és +57Mhz mem órajelet ami még +10FPS és még 700 Mark pontot jelent - flash-eltem a kártya bios-át, így a hűtést hozzáigazítottam az új frekvenciákhoz, amivel még jobb is a helyzet mint gyári állapotában)
Visszatérve, valóban egyikre sincs szükség, hiszen idő az van, az éjszakák minimum 8 órásak, játszani meg ritkán játszom "nextgen" játékokkal:)
Viszont jó érzés kihozni a maximumot a pénzemből, még ha csak időlegesen is:)
"Okos ember mások kárából, bölcs ember a saját kárából tanul." :) -
#25721 És mi az, ami így fut, de húzás nélkül nem futott(elég jól)?
Vagyis, mi volt az amiért érdemes volt kockáztatni? -
#25720 Nálam pont fordítva volt, kevés fesz.-t adott, így emeltem 1,28-ra (érdekes módon miután frissítettem F8-as BIOS-ra, az 1,25 is kevés volt neki - fagyott), most stabil 3,6-on. 4Ghz-hez 1,29-1,3V-ot szeret. De ez alaplap/BIOS függő. Adtam a RAM-nak is 1,92-őt hogy ne legyen auto-n (1,9 az alap, de az is húzva van kicsit). Hőmérséklet, stabilitás így most teljesen jó, az alaplapon van soklámpás (három fokozatú zöld/sárga/piros) feszültségmutató - az is zölden világít, úgyhogy marad így. Ha elsül így jártam, ő szólt... -
#25719 ja bocs.. azok lehet, hogy az nForce driverek. Ami neked kell, az az alsó négy. -
#25718 Az asrocK lesz(de gondolom csak elírtad:D)
2 van belőle: R 1.0-ás és R 3.0-s (utóbbiban gigabites lan van, ennyi a különbség)
Az alaplap Support oldalán az első 4 a grafikai driver.(kis Nvidia logóval). Kiválasztod az operációs rendszered, letöltöd, telepíted.
Nem bonyesz. -
#25717 Amúgy NVIDIA® GeForce 7050 integrált VGA-hoz hol lehet drivert találni?
Mert a sima 7-es sorozathoz írt driver, nem jó neki. (AsRoch Alive NF7G-FullHD alaplap) -
#25716 Most olvastam, hogy tuning esetén nem jó az AUTO fesz., mert többet ad, mint kellene.
De én nem csináltam semmit, csak FSB-t emeltem, mégis honnan tudja, hogy mennya az alapfeszültség ennél a rengeteg opciónál, ahol feszt kér. -
#25715 Gondolom 9x540 (vagy ha tudja a lap a 9 feletti szorzót akkor 10x480 v. 11x440), egészségtelen 1,4V+-os fesszel:) -
csgj #25714 kösz, de már ezt is egészen máshogy megoldottam :D Most már asszem okés az XP-m... újra... végre... -
#25713 Serito hogy csináltál Intel [email protected] -et? Még nem purcant ki?
Láttalak PH-n a Giga topikban. -
#25712 SP2 júliusi hotfix, SP3, és az ATI CCC hibája (mármint nem együtt, hanem mindhárom okozza a hibát), töltsd le a win frissítéseket, használd pár napig (Az XP 4-5 reboot után állítja véglegesre a USER könyvtárjogokat, kb 2 indítás után indexeli, illetve 10. után hagyja figyelmen kívül a nem kritikus hibákat), utána megjavul magától. Újraindíthatod a gépet 15-20x de felesleges. Előbb utóbb megjavul a dolog.
Addig töröld a gyorsindító ikonokat a "c:\Documents and Settings\<USER>\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch" mappából.
DrWatson-t kikapcsolhatod registry-ből (ha kikapcsolod, akkor hiba esetén automatikusan újraindul az explorer.exe), ha törlöd az alábbi kulcsot:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug]
Újra bekapcsolni így tudod: parancssorban drwtsn32 -i -
csgj #25711 Már megoldottam magamtól, de thx... Most megint egy új problémám van (utálom újratelepíteni a winfost). De ilyennel még nem találkoztam. Ha kezelni akarok egy fájlt az asztalon, vagy a gyorsindításban (pl törölni), akkor bejön 2 hibaüzenet. Az egyik az explorer.exe miatt, a másik a drwtsn32.dll miatt. És lefagy a gép, és újra kell indítani "-.- -
Zóanagyvarázsló #25710 Persze az utóbbi a 'Tulajdonságok' menüben. -
Zóanagyvarázsló #25709 Jobb klikk lenn a helyén -> A gyorsindítás (angolul: quick start) megjelenítése -
csgj #25708 XP újratelepítést kellett tegnap végrehajtanom egy rohadt megszűnni nem akaró vírus miatt, és most már megint nem emlékszem, hogy hogyan lehet létrehozni azt a sávot, ahova ikonokat lehet tenni, és nem kell teletömni az asztalt velük. (olyan gyorsindítás-féle izébizé :P nemtom hogy hívják, de csak rájöttök) Szóval szeretném a segítségeteket kérni, hogy miként is lehet ezt az "ikontárat" létrehozni. -
#25707 Én akkoriban már legóztam:) -
#25706 detto:D -
#25705 "ne hasonlíts egy magyar rajzfilmet egy hollywood-i alkotáshoz, még ha az utóbbi 10 évvel idősebb is"
miért ne?
alapesetben nem tenném, de itt 3d renderelésről van szó... abba ne menjünk bele, hogy egy mennyit fejlődött az utóbbi 10 évben....
ma már szinte bármilyen hülyegyerek kezébe kap egy Blendert és filmet csinál... (már ha 3 perces kisfilmet is, de azok is százszor minőségibbek, mint az a trailer, amit én láttam az új Vukról..) -
#25704 Hú olyan régi? Én akkor még csak gondolat se voltam. :) -
#25703 Jó, azért ne hasonlíts egy magyar rajzfilmet egy hollywood-i alkotáshoz, még ha az utóbbi 10 évvel idősebb is... nem egy súlycsoport.
Egyébként én is csupa rosszat hallottam róla, de legalább ennek kapcsán megleptem a kedvesemet az eredeti Vukkal, mert az egyik kedvenc rajzfilmje, egyébként ha jól emlékszem ez volt az első film amit moziban láttam még '81-ben (hát nem ma volt), ovis voltam... :) -
#25702 hát, én láttam a trailert... nem kaptam kedvet a filmhez
-a grafika elsőre rosszabb, mint a Tox Story 1... pedig az volt az első 3d-s animáció...
-a trailerben a mozgásoknak olyan érzete van, mintha minden a holdon lenne... fizika semmi... -
#25701 Én is úgy hallottam, hogy komplett emberiség ellenes alkotás. Már a készítők kivégzését fontolgatják. -
csgj #25700 IMDB-n a nyolcadik legrosszabb film a kemény 1.5 csillagos szavazatával :D -
#25699 Az valami emberek és eredeti alkotók ellen elkövetett súlyos, könyörtelen bűncselekmény!
Ahogy hallottam. -
#25698 Köszönöm nektek!
Kell valakinek az 3d Vuk? A (háttér)grafika gyenge, a karakterektől is többet vártam. -
#25697 Kaspersky