• Axon
    Na ez egy teljesen sima telepítés volt. Szerencsére a gépemen egy külön partición van a rendszer, így nem okoz gondot egy újratelepítés. Simán felkúszott a winxp. Ezután a netről lehúzott intelinf.exe (vagy valami hasonló a neve) lefuttattam és minden hardverelemet szépen detektált. Ezután már csak a video drivert kellett feltenni és kész is volt a rendszer. Ezután még egy két apróság (Directx, AGIEA) és már indítottam is a játékokat sorban.
    Ezután be a bios-ba. Az fsb-t akartam felhúzni 333 ról 400-ra. kerestem egy aránypárt, amivel eddig lehetett a memória és a proci fsb-jét állítani (1:1-re akartam venni). Ilyen nem volt, hanem külön be lehetett a proci és a memória MHz értékét állítani. mindkettőt felvettem 400-ra. Ezután már 400 MHz-en ment az fsb és a memória is, a proci pedig 3,6 GHz-en ketyeg. Semmilyen feszültség értékhez nem nyúltam (proci 1.1 volt-on). Este órákig nyúztam a gépet, mindenféle fagyás nélkül.
    Szóval katarzis.
    Végleges konfig:
    Gigabyte Intel EP45-DS3L
    Intel Core 2 Duo E8400
    Asus Silent Knight I
    CSX DDR2 800 MHz 4 GB kit (2x2 GB) (szuper tuning verzió)

ennyi az újdonság a többi cucc a régi maradt:
    NV 8800 GT 512
    WD 250 GB SATA2 RAID edition
    20" Samsung TFT 4:3 (1600x1200)
    Meg van egy szuper (meseszép) tápom, aminek folyton elfelejtem a nevét pedig már kétszer is beszúrtam ide a topikba. A lényeg, hogy szörnyen márkás és tényleg gyönyörű ;-) (420W-os, de erre tényleg képes)
    Na meg az ezer éves Pioner dvd olvasóm (otthon nincs íróra szükségem) ami hatalmas előnye, hogy még a DL-es DVD-ket is 2 mp alatt beolvassa ezért nem vagyok hajlandó megválni tőle.