The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Wmware-t régen próbáltam, mikor még gyerekcipõben volt, de nem igazán sikerült megszelídíteni. Nincs rá most sem szükségem. Kevés játékkal játszom, és hála a multkori Lucasartos packnak, ahhoz sem kell se wmware, se dosbox, se VirtualPC. Ez utóbbit egyik komám próbálta egy hete, és ódákat zengett róla, szal érdemes kipróbálni. Vista alá tett vele 98-at.
Peace Axon!
Szóval katarzis.
Itt egy kép:

Ha winXP-t használsz, akkor elég megosztanod valamelyik alkönyvtárad és azt simán látni fogja a virtuális win98 a hálózatok ikonra klikkelve. Természetesen legyenek azonos munkacsoportban.
Ezután én a win98-ban total commanderrel valamelyik panelen a meghajtók kiválasztásánál a Hálózat az utolsó. Ezt kiválasztva megjelenik egy Virtualbox shared map menüpont. Azon ütve egy entert máris látom a megosztott mapát. Gondolom ez mûködik total commander nélkül is.
Nekem a gazdagépen fut egy ftp szerver is és azt is könyedén el tudom érni.
A felbontásra sajnos nem találtam megoldást.
Befejeztem a telepítést vmware-el és annak van saját videokártya drivere win98-hoz így most simán megy az 1024x768 16 millió szinnel.
A vmware player-el valóban nem lehet telepíteni, csak kész virtuális gépeket futtatni, de le lehet tölteni a vmware workstation-t a készítõk oldaláról ingyenesen, csak regisztrálnod kell. Azzal már simán tudsz készíteni virtuális gépeket.
Én Linuxot használok, így nem tudok érdemben nyilatkozni a vistáról.
Virtualbox-os és Vmware-s virtuális gépként van win98-am, xp-m és Vistam is. Ebbõl csak az XP-t szoktam használni ha szükség van rá (pl. Corel Draw) a Vistat csak feltelepítettem és félreraktam késõbbi tanulmányozásra. Annyira nem hozott lázba, hogy legalább egy fél éve hozzá sem nyúltam. A munkahelyemen egyetlen gép van amiben 2 giga ram van, így elvileg már rá lehetne tenni a vistát, de ez pont az én gépem amin linux van és az is marad. 1 giga ram-os új gépek vannak, de azokra nem merném nyugodt szívvel telepíteni, nem is beszélve a kolegák masszív ellenállásáról bármiféle újítással szemben.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
A VirtualBox ingyenes virtualizációs szoftver, bár nem tudom mennyire veri a Vmware-t.
Átlagfelhasználónak semmit. (Fejlesztés tekintetében ill hálózati adminisztráció tekintetében sem olyan sokat, de van egy két dolog. Más dolog, hogy egyelõre ezek sem igazán létfontosságuak)
"Win 98-as partíción gondolkozom."
Nem kell partició, elég egy vmware, megy vele minden szmútosan. Persze csak ha régi nem 3D-s játékokról van szó. Ha másra akarod használni, akkor nem szóltam😊
[merlinw.org]
De egyáltalán mit nyújt a Vista, ami miatt szükséged van rá?
[merlinw.org]
De használni eszem ágában sincs😊
[merlinw.org]
Szóval, a magyarításhoz lesz még vmikor frissítés? Mert igaz, hogy 1.61-en is jól megy eddig, de 1fájlt módosítani kell.(A telepítõt meg már le lehet tömöríteni 96MB körülire.)
Egyébként a Firefox mostani magyar szótár kiegje egész jó, de az elõzõ verzió a ragozott szavakat nagyrészét hibásnak észlelte. Ez már nem olyan sokat.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A kérdést pedig inkább így fogalmazzuk: Miért NE használnék Vistát?
(tudom, hogy van pár válasz, de a miért ne használnék XP-t kérdésre több...)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A többiektõl meg elnézést kérek, h nem olvastam át az üzenetem.
Mindenféle dolgokat hallottam a Vista Sp1-rõl, meleget és hideget egyaránt. Majd, ha több lesz a jó, akkor talán kipróbálom, mert eddig igazán nem láttam értelmét, h váltsak.
Aki Vistát használ, miért teszi? Axon, te?
bár én az elsõk között váltottam. angol verzió mikor megjelent azonnal.
Mindenki mondta, hogy "majd szerviszpekk után"....
könyörgöm... win98/me attól kékhalált kapott, hogy kivettem a CD-t olvasás közben😄 ennél service pack nélkül se lehet rosszabb😄 nem is volt. meg voltam elégedve vele. ahogy most a vistával is.
Vistában például az tetszik, hogy ha winampban hallgatok egy zenét, és nekiállok cd-t írni, akkor nincs a zenében az a 3-4 másodperces szünet, mint XP-ben). persze lehet, h csak nálam, mert haver panaszkodott ilyenre vista alatt is😄
- Lesz Keane ha lesz, én még találtam angolt sem.
- Windows 7 megjelenését 2011-13-re saccolják - ekkor a Vista 5-6 éves lesz. XP is 6 éves volt mikor jött a Vista. Semmi köze ennek a buktához.
- Vista SP1 kint van, valóban látványos sebességnövekedést produkál, igaz rendszerigénye nem lett kevesebb. Még mindig bugzik, de alakul. XP is gáz volt SP2 elõtt.
[merlinw.org]
Azt irjak, h a Jack Keane megjelent magyarul a SevenM gondozasaban. Nem fog felkerulni szerora?
Eleg jonak tunik.
H kicsit hoozaszojak adiszkurzushoz.. Meg a Vista kis forrott, es maris toljak az uj oprencert? Sztem rajottek, h bukta a Vista, es olyat probalak osszerakni, ami veri az xp-t, es az alapoktol kell kezdeni...
Lehet, h tevedek, de nekem a Vista nem jott be. Xp-vel meg semmi baj, most van a legjobb formaban, jo driverek, majdnem bugmentes..
Tudom ez nem az a topic, de ha nem bánjátok:
Hát erre mit lehet mondani? max ezt: