33675

• kirol
    Amikor raktam fel a mostani rendszert, közben 2x-is ghostoltam.
    Most fel akarnám dobni másik vinyóra, de nem akar sikerülni.

Az miért lehet, hogy a Ghost-olt vinyóról nem tud bootolni?

Pedig bejelöltem, hogy az legyen, de mégse megy.
  • Axon
    Nekem megvan az X akták..., hát talán első évada (nem vagyok biztos benne). A lényeg az, hogy 23.. vagy 26 rész van benne (na, szóval régen nem vetettem rá pillantást, de az biztos, hogy megvan). Biztos, hogy első évados részek vannak benne, mert a gumi kezű ember és még hasonló nevű epizódok szerepelnek benne, de most nem igazán forog az agyam, mert egy szalonna sütésen vagyok túl, ahol félelmetes mennyiségű sört gurítottam le, de, hogy hány üveg volt, azt pont annyira nem tudom, mint hogy hány rész is van meg nekem, de a két szám nagyjából egyenlő...
  • IMYke2.0.0.0
    Ja kimaradt egy mondat: tehát a pénzes rész természetesen arra a DVD-szettre vonatkozik, mi - esetleg - itthon létezik.
    A Torrentes meg arra, ha mégse, csak a rip-ek...

Az Amazon.com-on lévő gyűjtői változatról tudok... ~300 dollár * ~162 Ft: 48.600 Ft. Ez már azért sok lenne, ilyen ínséges időkben, amit élek...
  • IMYke2.0.0.0
    Remélem, most igazán aktualitást kap az itthoni X-Files -sorozat megjelentetés...
    Szomorú, hogy itthon egyáltalán nem kapható DVD-n ez az örök sorozat!
    Vagy csak én nem tudok róla?
    Tájékoztassatok kérlek!

Még valami, be lehet szerezni a sorozatot emberi minőségben, nem Torrent oldalakról?
    Ha lassan is, de még pénzmagot is összekaparnék rá - legyen akár 20.000 Ft a teljes!!!

Így vettem meg a díszdobozos Alien Quadrology-t és a Terminator-sorozatot is!
  • kirol
    Sőt, az integrált realtek-is pattog, csak az nem annyira.

Lehet, hogy még a végén a hangrendszerem erősítőjével lesz gond?

Vagy csak simán elkúrja valami progi. (Mondjuk a DES)
  • takysoft
    te: "nem tudom mire gondolsz"

én: "gondolom a videochip"

(tudod.. nem az alaplapi chipkészlet, hanem az integrált videokártya... bár normális ember, ha teheti, olyat nem használ.... alaplapoknál viszont elég menő mostanban az inteleg grafikus chip.... azokkal vannak a gondok. ne érts félre, nvidia és ati-amd integrált chipekkel semmi bajom)

• kirol
    Bakker, de megint pattog mégis a hang. :(

Pedig mintha azután csinálta volna, hogy felraktam a DES-t. Ez okozhatja?
  • MerlinW
    A Gigabyte Intel chipset-es, nem tudom mire gondolsz. Még a 90'-es években volt egyszer VIA chip-es lapom, azóta Inteles van, de nem volt még gondom.
  • kirol
    Na újraraktam XP-t, és most úgy néz ki jó az Audigy 2-m, nem recseg.

Viszont menet közben sikerült kipróbálnom a Dual Bios -t működés közben, mert az Energie Saver szerintem elkúrta a BIOS-t, mert nem bírt elindulni, majd kiírta behalt a BIOS és visszarakta másikból az F4-et.

Viszont ezzel az EnergySaver -el gond lehet, mert minden XP indításnál a GSvr.exe hibát okoz. Pedig a legfrissebb verzió van fent.

Mi lehet vele a gond?
  • takysoft
    gondolom a videochip nem inteles... ellenkező esetben havonta frissítgetheted kompatibilitási gondok miatt
  • MerlinW
    Annyiban nincs csak igazad, hogy a 2002-es XP lehet nem a megfelelő meghajtókat választja a 2008-as ICH10-es chipekhez:) Ezért kell alaplapi chipset drivert telepíteni. Tehát több az, mint optimalizálás.

Abban viszont igazad van, hogy amit a laphoz adnak drivert általában elég.

Én legalábbis még sosem frissítettem netről intel driver-t, az volt fent mindig amit adtak lemezen.
  • takysoft
    url is jár hozzá
  • takysoft
    Ez azért nem teljesen igaz.
    AMD procikhoz vannak driverek.
    XP-re van driver, vistához nem kell, de a Dual Core Optimizer van arra is.

Intelt nem tudom...
  • MerlinW
    Tárgytalan, most látom, hogy ugyanaz van a Runaway könyvtárában is.
  • IMYke2.0.0.0
    Én anno az angol verzió NoDVD-jét használtam...
  • MerlinW
    124_Runaway.2.HUN.NoDVD.CRACK

Próbáljátok ki, hátha jó.
  • IMYke2.0.0.0
    - SG.hu függő vagyok. Ez komoly.
    Egész nap csak a Supergamez és a Magyarítások Portál van a böngészőben megnyitva alapból. Emellett, ha keresek-olvasok valamit, új fület nyitok... :))
  • Axon
    Na most eldobtam az agyam! Lementeni egy egész fórumot... lazán maximalista vagy! :-)
  • IMYke2.0.0.0
    :))))
    Nem szoktam komplette leszedni a cuccot - tuti felkúszna gigabyte-okra, hisz ott van a kimillió letölthető anyag is... -, csak a Fórumot kapom le, meg a kapcsolódó Galériát.
  • MerlinW
    Aaaz szép:) Kérj pénzt az SG-től az arhiválásért:)
  • IMYke2.0.0.0
    S ezeknek az információknak én híve is vagyok. Nem árt ugyanis az ilyesmit tudni...
    Amúgy is, évente, 1.5 évente le szoktam menteni - igen, jól olvasod majd - az egész SG.hu... s böngészgethetem offline.
    Elárulom, egy ilyen komplett mentés ~450-800 MB szokott lenni.
  • Axon
    Sima 32 bites WinXP Prof.
    Csak a hardver kavarhat be valamit (és a legújabb nvidia driverek), mert régebben nálam is simán futott max. grafikán is, mivel elég régi játék, viszonylag kis gépigénnyel.
  • MerlinW
    Procit nyugodtan húzhatod 400x9-ig, ha akarod, ezt alapfeszültségen tudja, ergo semmi probléma nem adódhat belőle.

Videót (elírtam az előzőben mert 675/1100-on megy, és elvileg 700-as GPUfrekiig stabil alapfesz.-en) is amíg alapfeszültségen megy, nyugodtan lehet húzni, igen sokat (fog majd egyszer - mai játékoknál még nincs rá szükség) számít. Melegedni kb ugyanúgy melegszik mint alapon, 80fok fölé nem nagyon megy terhelés alatt.

Én is csak szakmai kíváncsiságból tekerem, procit sem 4Ghz-en használom, hanem 3,6-on, alapfesz-en. Videókártyánál meg ugye van profil lehetőség, így elég csak az izmosabb játékoknál húzni, ha szükség van rá.

Végszóként, nem azért osztom meg ezeket az infókat, hogy mindenki rögtön tekerjen a gombon, hanem hogy tudjátok ti is, mik a határok, ha egyszer szükség lenne rá.
  • RaveAir
    Milyen oprendszeren futtatod? Lehet, hogy 64bites XP vagy Vista kavarhat.
    Nekem viszonylag egész stabilan fut a laptop-omon is, ami nem valami csúcsgép.
  • IMYke2.0.0.0
    NVidia-t nem ismerem: mióta PC-m van Radeon-ozok... azt hittem, ott rögtön (alapértelmezett) a "egyéni" opcióra van belőve minden a panelen...
  • Axon
    Na akkor a Far Cry 2 már alapból 100 fps-el fog futni, max grafikán :-)
  • Axon
    Úgy tudom alapból az van beállítva az nvidia panelen, hogy mindent az alkalmazások vezéreljenek. Én ezt a beállítást nem szoktam változtatni.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, én is ATI Tray Tools-t használok. De se az E8400-est, se a RAM-okat, se a 4850-est nem akarom és nem is merem húzni...
    3DMark-ot [2005, 2006] még nem futtattam, mert akkor enne a penész, ha mások több ponttal villognának a topikokban. Így jótékony tudatlanságban jobb élni :)

Alapjáraton nekem 35%-on fut a venti.
    3D alatt 65%-ról 10%-os lépésekben egészen 100%-ig.
  • MerlinW
    Érdekesség: Sapphire HD4850 szó nélkül tűri a 750/1100 Mhz-es órajeleket (a gyári 625/993), s így 13562 3DMar6 pontot csinál. 1200-al többet, mint alapjáraton. (3,6Ghz-en, 1066-os memória frekivel)

Lényeg, hogy AtiTray-Tools nevü progival szabályoztassuk a ventiket.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezért jobb az ATI kártya... ott ezt helyből megoldja, s ha a user butuska módon mégis erőlteti azt, amit egy játék nem tud, akkor a VPU Recovery segít :))
  • IMYke2.0.0.0
    Állíts át az nVidia Panelen MINDENt alkalmazás vezérelt beállításra!
    Az OpenGL nem szereti, ha a VGA mondja meg neki, mikor élszűrjön, bump mappingeljen, anizoljon stb...

A Witcher jó lesz jövő héten is [csak legyen] :)
  • Axon
    Az egyik játékkal van egy kis gondom, de a topikjába nem akarok írni mert úgy is csak szövegelnek.
    A COD első részének kiegészítőjéről van szó, az United Offenzive-ról.
    Mivel nagyon ritkán fps-ezek, így nem ritka, hogy 3-4 év alatt tolok egyet végig. Ez engem nem zavar különösebben.
    A problémám. Amikor elkezdtem még egy jóval régebbi géppel, akkor max. grafikán és szépen ment a játék semmi szaggatás nem volt. Az előző (tegnapi) gépemmel elindítottam néhány hete és kegyetlenül beszaggatott a játék. Többször is próbáltam, de nem értettem miért szaggat. Tegnap ismét elindítottam az új (bika) konfigon, amin már egyáltalán nem szabadna szaggatnia egy ilyen régi játéknak, de ismét ugyan-úgy szaggatott. Nem tudok rájönni miért.
    A játéknak 1.5-ös a legújabb patch-e, de nekem még az 1.4-es van fent, ettől függetlenül nem hiszem, hogy ez lenne a probléma, mivel már az 1.0-ás sem szaggatott régebben. Friss a telepítésem, minden driver új, így ez sem lehet hiba. Tegnap ennél jóval erőforrás igényesebb játékokat is elindítottam maximális grafikán és még csak melegedni sem kezdett a rendszer, nem hogy szaggatott volna.
    Van tippetek?
  • Axon
    Nekem ebből egyedül a The Witcher HUN van meg. Azt fel tudom tölteni a jövő héten, ha addig valami villámgyors user meg nem előz.
  • Axon
    Egy kérdés. Az everest szépen mutatta az eddigi gépemen az összes hőmérsékleti értéket lent a tálcán. Most viszont a prociról semmilyen értéket nem mutat (eddig külön mérte magát a procit és a két magot is).
  • Axon
    3DMarkot nem tudtam futatni, mert otthon nincs ilyenem, de majd hazaviszek egyet és kipróbálom.
  • Axon
    Na ez egy teljesen sima telepítés volt. Szerencsére a gépemen egy külön partición van a rendszer, így nem okoz gondot egy újratelepítés. Simán felkúszott a winxp. Ezután a netről lehúzott intelinf.exe (vagy valami hasonló a neve) lefuttattam és minden hardverelemet szépen detektált. Ezután már csak a video drivert kellett feltenni és kész is volt a rendszer. Ezután még egy két apróság (Directx, AGIEA) és már indítottam is a játékokat sorban.
    Ezután be a bios-ba. Az fsb-t akartam felhúzni 333 ról 400-ra. kerestem egy aránypárt, amivel eddig lehetett a memória és a proci fsb-jét állítani (1:1-re akartam venni). Ilyen nem volt, hanem külön be lehetett a proci és a memória MHz értékét állítani. mindkettőt felvettem 400-ra. Ezután már 400 MHz-en ment az fsb és a memória is, a proci pedig 3,6 GHz-en ketyeg. Semmilyen feszültség értékhez nem nyúltam (proci 1.1 volt-on). Este órákig nyúztam a gépet, mindenféle fagyás nélkül.
    Szóval katarzis.
    Végleges konfig:
    Gigabyte Intel EP45-DS3L
    Intel Core 2 Duo E8400
    Asus Silent Knight I
    CSX DDR2 800 MHz 4 GB kit (2x2 GB) (szuper tuning verzió)

ennyi az újdonság a többi cucc a régi maradt:
    NV 8800 GT 512
    WD 250 GB SATA2 RAID edition
    20" Samsung TFT 4:3 (1600x1200)
    Meg van egy szuper (meseszép) tápom, aminek folyton elfelejtem a nevét pedig már kétszer is beszúrtam ide a topikba. A lényeg, hogy szörnyen márkás és tényleg gyönyörű ;-) (420W-os, de erre tényleg képes)
    Na meg az ezer éves Pioner dvd olvasóm (otthon nincs íróra szükségem) ami hatalmas előnye, hogy még a DL-es DVD-ket is 2 mp alatt beolvassa ezért nem vagyok hajlandó megválni tőle.
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, s majd elfelejtettem: örökké hálás lennék!
    Cserébe, most hazaugrok, s hozok Nektek valami finomságot, angolosan: exclusive...
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, hogy nem warez topik, ezért csak kipróbálás tárgyában keresnék ill. kérnék tőletek demo változatokat a következő játékokból:
    Dungeon Siege: Legends of Aranna (3CD)
    The Witcher HUN
    Jade Empire HUN

Az első játékot kifejezetten a NÉP kérésére szerezném be, magyarítás végett - torrentről jön is, már egy hete, ~2-5 kb/s, lopva, itt a könyvtárban feltett klienssel :))) -, ezer évig tart, mire letölti...
    A többit szigorúan magáncélú megtekintésre keresem széles e neten... :)))
    Régi-új szerverünkhöz kaptam hozzáférést.
  • MerlinW
    Én is anno Awe32-ből 4-et fogyaztottam el, mert 3 eldurrant. Olykor sajnos előfordulnak hibás Creative szériák.
  • RaveAir
    Nekem romlott már el fizikailag hangkártya. A boltban, ahol vettem, először kiröhögött a csávó, hogy az nem romolhat el. A panaszt követő héten azonban adott helyette egy újat...