Zóanagyvarázsló#25086
A párhuzamom lényege nem az étel és a játék egynelősége között húzódott meg. A szarkazmusom annak szólt, hogy egy rendeltetésszerűen nem használható termék egyszeri - vagy néhányszori - vásárlása alapján azt a tanulságot elvonni, hogy egy egész termékcsoportra nem ad ki többet pénzt, elég meredek. Lehetne a Direct2Drive-ot bütnetni, netán az UbiSoftot, az aggfresszív másolásvédelmekkel rendelkező játékokat pláne. De en bloc midnenre kijelenteni nevetséges. Ne vegyek többet tápot, mert egyszer egy ócska Codegen nem bírta gyűrődést? Ugyan már!
Az ételt - hacsak nem te termeled meg a gazdaságodban - csak pénzért tudod megvenni, esetleg ellopod a bolt polcairól, bár ez hosszútávon nem járható út.
Ha törvénytisztelő szemmel közelítjük meg, akkor ugyanott van a kettő, mindkét esetben illegális a görbe úton való beszerzés.
Ráadásul egy új játék jóval drágább mint egy kiló kenyér.
Nem értem, miért pont egy új játékot kell mérni egy kiló kenyérhez. Pár nap étkezés már kevésbé olcsó (nyugaton pedig arányaiban drágább az étel, de olcsóbb szoftver). Ha pedig új játékot veszünk alapul (úgymond "luxustermék", kurrens hardver is kell hozzá), akkor pláne hiba kenyéren és vízen élő táplálkozással analógiát vonni, ha egyszer anyagi szempontból vetjük össze őket. Én eleve csak a termék használhatósága szempontjábólm akartam összevetni a két szituációt, tehát ezt továbbgondolni eredendően kár, egynelőségjelet tenni egy hobbitevékenység és egy létszükséglet kielégítése iránt.
Mindenesetre nem akarok itt warez-antiwarez vitát, de a szélsőséges tanulságot megmosolyogtatónak találtam. A vásárlókkal másolásvédelmek formájában történő szórakozást magam is elítélem. Azt viszotn nehezen tudom elképzelni, hogy bárki is hoppon maradt volna, ilyen helyzetben nem nehéz visszakövetelni a pénzt - vagy egyszerűen (nevetséges módon) ráraktak egy működő törést, ahogy azt az UbiSoft is javasolta.