33675

• takysoft
    nem szeretem a crackeket.
    inkább leszedem valahogy image file-ba. annyira új játékokat meg úgyse evszek, amiről ne lehetne image-et csinálni:D
  • Axon
    A sajátomról már készültem dobni néhány fotót, de még nem volt érkezésem lefényképezni. Erről a típusról egyébként vannak képek a neten és több leírás is.
  • RaveAir
    Képet és egyéb infókat amúgy tudsz róla linkelni? :)
  • Axon
    Az aksija 5200-as és eddig 3 órát simán kibírt.
  • Axon
    Van 3 usb portja, így valóban lehet külső dvd írót, vagy hdd csatlakoztatni, bár ilyenkor azokat is cipelheti magával az ember. Számomra sokkal értékesebb a memória foglalat. Most néztem és már elfogadható áron lehet kapni 8 és 16 gigás memória modulokat is. Ezt betéve, be lehet állítani, hogy bekapcsoláskor egyből legyen felcsatolva. Így már rögtön 20 gigás-ra növelhető a háttértár, nem is beszélve, hogy lehet ezekből a memóriakártyákból többet is venni és kikapcsolás nélkül cserélgethetők.
    A másik megoldás szintén hasonló. A készülék alját lecsavarozva van egy bővítő foglalat (talán PCI ha jól emlékszem). Az újabb model-t (900-as) már úgy hírdetik, hogy 20 giga a háttértára, de csak apró betűvel írják oda, hogy ez 4+16 giga és még apróbb betűkkel, azt, hogy PCI foglalatban. Szóval szépen betettek a foglalatba egy plusz 16 gigás memóriamodult. Ezt ezzel a modellel is meg lehet tenni. Ha kevés lenne a 4 giga, akkor a bővítést 2 mód közül is választhatom és megmarad a hordozhatóság.
  • RaveAir
    Mellesleg én eredeti játék esetében is mindig szoktam nocd/nodvd crack-eket letölteni, mert nem szeretem, ha kopik a lemez, és feleslegesen felpörög a meghajtó.
  • moonster
    Az UBIsoft most örült a w@reznek, így nem kell nekik patchelgetni.
    Szal bejött az EEE Axon, örülök neki. No meg gondolom van rajta USB, igy külső vinyót is tud fogadni, amivel a kapacitást megjobban megtudod növelni.
    Apropó, így full elektronikusan, mert gondolom a hűtése is passzív, (mekkora akksi van benne) meddig bírja az akksi?
  • Zóanagyvarázsló
    *hiba egyelőségjelet tenni...
  • Zóanagyvarázsló
    A párhuzamom lényege nem az étel és a játék egynelősége között húzódott meg. A szarkazmusom annak szólt, hogy egy rendeltetésszerűen nem használható termék egyszeri - vagy néhányszori - vásárlása alapján azt a tanulságot elvonni, hogy egy egész termékcsoportra nem ad ki többet pénzt, elég meredek. Lehetne a Direct2Drive-ot bütnetni, netán az UbiSoftot, az aggfresszív másolásvédelmekkel rendelkező játékokat pláne. De en bloc midnenre kijelenteni nevetséges. Ne vegyek többet tápot, mert egyszer egy ócska Codegen nem bírta gyűrődést? Ugyan már!

Az ételt - hacsak nem te termeled meg a gazdaságodban - csak pénzért tudod megvenni, esetleg ellopod a bolt polcairól, bár ez hosszútávon nem járható út.

Ha törvénytisztelő szemmel közelítjük meg, akkor ugyanott van a kettő, mindkét esetben illegális a görbe úton való beszerzés.

Ráadásul egy új játék jóval drágább mint egy kiló kenyér.

Nem értem, miért pont egy új játékot kell mérni egy kiló kenyérhez. Pár nap étkezés már kevésbé olcsó (nyugaton pedig arányaiban drágább az étel, de olcsóbb szoftver). Ha pedig új játékot veszünk alapul (úgymond "luxustermék", kurrens hardver is kell hozzá), akkor pláne hiba kenyéren és vízen élő táplálkozással analógiát vonni, ha egyszer anyagi szempontból vetjük össze őket. Én eleve csak a termék használhatósága szempontjábólm akartam összevetni a két szituációt, tehát ezt továbbgondolni eredendően kár, egynelőségjelet tenni egy hobbitevékenység és egy létszükséglet kielégítése iránt.

Mindenesetre nem akarok itt warez-antiwarez vitát, de a szélsőséges tanulságot megmosolyogtatónak találtam. A vásárlókkal másolásvédelmek formájában történő szórakozást magam is elítélem. Azt viszotn nehezen tudom elképzelni, hogy bárki is hoppon maradt volna, ilyen helyzetben nem nehéz visszakövetelni a pénzt - vagy egyszerűen (nevetséges módon) ráraktak egy működő törést, ahogy azt az UbiSoft is javasolta.
  • Axon
    Az mondjuk roppant fontos, hogy megfelelő hardver kiépítése legyen a távolkeleti cuccosnak, viszont itt a minél kisebb memória nem hátrány, sőt előnyös. Megemlítendő még a kis fogyasztás is, bár az eee pécével ellentétben nem készül belőlük honosított változat :-)
  • Axon
    Nem jó a párhuzam. Az ételt - hacsak nem te termeled meg a gazdaságodban - csak pénzért tudod megvenni, esetleg ellopod a bolt polcairól, bár ez hosszútávon nem járható út. A warez viszont virágzik és roppant könnyű ingyen beszerezni a programokat/játékokat. Ráadásul egy új játék jóval drágább mint egy kiló kenyér.
  • serito
    Mivel az EEEpc-t már ismerem (nekem nagyon nem tetszett), inkább a távolkeletit választanám, persze alapos "alkatrész" vizsgálat után nehogy meglepetés érjen a "vallatásnál"!
  • Zóanagyvarázsló
    Az a szerencsétlen hülye, aki becsületesen fizetett érte és letöltötte, még csak a warez indító .exe-t se kapja meg, hanem sírdogáljon csendesen és tegyen közben szent fogadalmat, hogy játékért többet egy fillért sem.

Egyszer romlott, fogyasztásra alkalmas majonézt adtak a boltban, azóta nem adok pénzt ételért...
  • Axon
    Nos en ezt egy remek poén alapötletnek szántam, amit kicsit görgethetünk magunk előtt és közben jókat rötyögünk itt a nagy melegben, de valahogy az öregek most alszanak vagy nyaralnak, a fiatalok meg nem tudják lecsapni a labdát. Viccet megmagyarázni meg sosem szerettem.
    Legközelebb majd ügyesebb leszek.
    Egyébként az a 18 év az a valóságban csak 13. 13 év alatt bűncselekmény, fölötte már édes élvezet (lenne)...
  • Axon
    Ezt én is olvastam és akkor nekem is eszembe jutott, hogy belinkeljem ide, mert annyira jó. A legjobb benne, hogy a végén még csattanó is van. Az a szerencsétlen hülye, aki becsületesen fizetett érte és letöltötte, még csak a warez indító .exe-t se kapja meg, hanem sírdogáljon csendesen és tegyen közben szent fogadalmat, hogy játékért többet egy fillért sem.
  • takysoft
    eezzzz nagggy!!!!:D
  • takysoft
    18 évest akartál mondani, ugye....
  • kirol
    Tök véletlenül találtam ezt.

Elég gáz! :)
  • kirol
    Sony Vegas Pro 8-at használ valaki?

Nekem a DD *.ac3 fájlt nem ment le, mert meg akar valamit vetetni, illetve ezt.

Nektek van ilyen?
  • Axon
    Én már csak ilyen igénytelen fajta vagyok és beérem egy 15 évessel is ;-)
  • kirol
    Topikjában semmi??
    Ez azért eléggé látható szerintem!

ITT a topikjában!

És tudtommal nem halasztották el, ekkor jelenik meg, mint ahogy anno is.
    Az más kérdés, hogy az angol a német után jelent meg kb fél évvel régen és majd most is.
  • Lord Myn
    Grat a géphez! Aztán, ha kibővítetted a háttértárat, a ScummVM/DOSBox le ne maradjon róla... ;)

(öööö... 15 éves távolkeleti? Nem lesz az egy kicsit sok? /Tudom, hogy modern világot élünk meg egyebek, de SZVSZ egy nő 21 alatt nem nő, hanem kislány.../)
  • Axon
    Na apuci meglepte magát az eee pc-vel. Na persze először apuci egy 15 éves távolkeletivel szerette volna magát meglepni, de ebbe anyuci nem akart beleegyezni. Így maradt a kis laptop.
    Nem hittem volna, de ez is szerelem lett első látásra. Ez a kis játékszer pont olyan amire mindig is vágytam. Kicsi gyors és mindennel fel van szerelve. Különösen örültem a beépített wifi-nek és a webkamerának. Sokáig keresgéltem, de nem találtam benne konzolt (itt lehet linuxban karakteresen parancsokat osztogatni). Aztán a filekezelő menüjében megtaláltam egy konzol parancsot, ami alapból le volt tíltva (szürke volt a színe is). Aztán a filekezelő beállításainál ki lehetett tenni a konzol ikonját, ami ezután már működött. Szerencsére tényleg van benne telepített konzol, így már vallatóra foghattam a rendszert. Óriási meglepetésemre van benne total commander is, meg még egy sereg program, aminek alapból nincs ikonja a főmenükben. A rendszer asus eee disztibúciónak mondja magát, de kis nézelődéssel kiderítettem, hogy ez bizony debian disztrib. Mondhatni a legjobb hír. az előző notimon is debian volt. Ablak kezelő icevm (szintén ez van a másik laptopomon).
    Remek, hogy van neki memóriakártya olvasója, amivel könnyedén ki lehet egészíteni a 4 gigás háttértár méretét, amiből 2,5 gigát elvisz a rendszer és 1,5 giga marad nekem (bár ez egyelőre bőven elég. Elsődleges feladata olvasás (tanulás) és python programozás. Szintén meglepi, hogy a python interpreter is alapból rajta van, így szinte semmit nem kell rá telepítenem.
    Rátettem a gramm pontos digitális konyhai mérlegünkre. először 899 gramm-ot mutatott, majd 2 másodpercnyi bizonytalankodás után átbillent 900 grammra. Ezt a laptopot bizony patikamérlegen tervezték.
    Ja! A lényeget ki ne hagyjam. Van rajta passziánsz is :-)
  • Axon
    Nem lett volna rossz, legalább "családon belül" maradt volna :-)
  • Lord Myn
    Ó, ha pár hónappal ezelőtt lett volna eladó... Párom szeretne egy jó állapotú noti-t amin XP/Net/Office jól megy, ki is néztünk egyet 45k-ért, de sajnos nem jött létre az üzlet, így nem lett noti. Most meg nyaralás-projectre kell a pénz...
  • Axon
    Tegnap szóltak a boltból, hogy megérkezett. Holnap fogok érte menni. Ezután meghírdetem a vaterán a mostani laptopomat (HP nx9010). Nem tudom mennyit kérjek érte, úgy 50-60 ezer körül szokták kínálni ezt a típust. Nem az a lényeg hogy nagyot szakítsak vele, csak elvigye valaki, aki szívesen használná.
  • moonster
    Bocsi, fórum elcseszte a linket:
    http://href.hu/x/6fsz

remélem ez jó lesz
  • moonster
    A hivatalos oldalán sem találtam semmit, csak a deep silver oldalon. Itt a link. Gondolom elhalasztották, mert ott már sajnos 2009 q1 van.

ITT
  • trmn #25066
    Secret files 2 megjelenéséről tud valaki valamit? Elvileg az is augusztus kellene hogy legyen, de a topicjába sem látok semmi infot.
  • trmn #25065
    Új Drakula 3 video található a kalandjáték oldalonitt. Elvileg a játék megjelenésének időpontja aug. 3.
  • moonster
    Axon: Én is szemezgettem az Asus EEE-vel, de ami engem elriasztott, h nincs optikai meghajtó. Ha neked nem kell egyáltalán, akkor ok. Szórakozni vele, v rajta ahhoz szerintem kicsi, de szervizelni nem rossz. A káváját csinálhatták volna kisebbre, h nagyobb legyen a kijelző, de lehet, h még ott is tranzisztorok lapulnak :)
  • takysoft
    hát, talán használd a nem-telepítős, simán zipelős verziót. igaz nagyobb(asszem 70 mega kb), de legalább verziófüggetlen.(nem csak 1.6-hoz de 1.61-hez is jó... vagy valami haszonló patchszámok)

Ha fontos délután felteszem ha megtalálom(inkább estefele), de most mennem kell munkába.
  • janos666 #25062
    Mi is a megoldás erre az "elfogyott a memória" hibára ami a magyarosítás telepítése során ugorhat fel? Kép. Előjött már ez nekem évekkel ezelőtt is mikor XP alól telepítettem a 4CD-s verzióra, most a DVD verzióra próbálom feltenn Vista alól és ugyanez. Kisérteties hogy velem mindíg előfordul, ha minden (gép, OS, játékverzió, talán a magyarosítás verziója is újabb, lehúztam frissen a magyaritasok.hu-ról) más ki is cserélődik.
    Annakidelyén itt a fórumban segített egy készítő és végül felment, de ma már nem emlékszem a megoldásra.
  • takysoft
    a "tavaly" pedig ell-ipszilonos:D
  • takysoft
    1: Ha wifin osztod a netet, akkor minden wifi-s készülék, ami csatlakzik rá, fogja tudni. Nem kell ehhez semmi driver, vagy beállítás(olyan ez, mint amikor az utp-t bedugod a gépbe, és tadamm, van net:d) (persze ha pc-t használsz kell wifi driver, de pda-n ilyen gondod nem lesz.)

2: Köss Chello-t amint tudsz. olcsóbb, gyorsabb, és nem szakadozik. Tökéletesen meg vagyok elégedve amióta váltottam.
  • serito
    Méghogy a tengerparton.....? Sajnos a rengeteg munka miatt nem tudok részt venni a fórum életében, és mit ahogy Axon sem, én sem megyek nyaralni.
    Egy-két hétvége a balatonon azért belefér majd (igaz, idén egyszer már voltunk Almádiban 1 napra), reggel oda, fürdés...stb este meg vissza.
    Gyerekeim nagyon imádják. Mivel tavaj vettem új lakást, ezért idén -és még jópár évig- nem engedhetjük meg magunknak a nyaralást. :(( Marad a meló meg a törlesztés.
  • Axon
    Úgy látom, hogy akkor nem csak én nem megyek az idén (sem) nyaralni.
  • Tomsess
    Na egy kérdés. Vettem egy Netgear wi-fi router ami beépített modemmel van. Irtó király, végre sikerült felraknom az OpenSuse-t is és műxik minden állatian. Namost, tervezek venni egy PDA-t és úgy gondolom, hogy a net megosztása úgy működne rajta keresztül ahogy eddig is. Szóval mivel a router magától csatlakozik a netre, állandó eléréssel van, ezért wi-fi készülékek csatlakozhatnak hozzá és ezekre osztja meg a netet. De nemtom ez működik-e pda esetén. Nem akarok milliókat kifizetni a netezésért a pda-ról, de így a lakásban ez elméletileg ingyen menne (a netet úgy is fizetem alapból a T-comnál). Szóval tudtok vmit erről, hogy meg lehet oldani a csatlakozást így? Kíndóznál csak meg kell adni, hogy Ez a számítógép routerhez kapcsolódik amelyen megosztott a net és ennyi, net megyen is. PDA-n nemtom, hogy kellene. Köszi a segítséget előre is
  • Tomsess
    Én is melózgatok, meg a fősuli jelentkezéssel szívok, szóval nem süttetek semmit, vagyis a hátamat a kertben, ahogy ma is lekapott a nap.

Különben kalandok terén is pangás van, a Dracula 3 is mióta késik már...
  • takysoft
    útálom a nyarat. év többi részében én is csak lógatom a tökeim a suliban. unalmas, és nem is kötelezőszerű, ha aznap nincs hozzá kedvem.

nyáron meg munka... albit is fizetni kell valamiből.
    8 óra munka 1 óra ebédszünet, 1 óra oda+vissza, 8 óra alvás(nekem kell annyi, vagy zombi vagyok), 1-2 óra otthoni teendő(porszívózás, csapszerelés, boltba menni, mosni, mikor mi akad)... alig marad 3-4 órám barátnőzni, meg számgépezni...
    egész nyáron egy percet se jáccottam:D

de várom már a szeptembert:D