The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Komolyan. számold csak ki
19" 4:3 - 173,28 cm2
20.1" 16:9 - 171,5 cm2
ha nem számoltam el😄
Widescreen monitorok ezért is olcsóbbak😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Befér oda nagyobb is!<#wink>#wink>
[merlinw.org]
A számítógép asztalom sajátos elrendezése miatt maximum egy 20"-os monitort tudok berakni, így ennél nagyobb monitorom nem is lehetne.
jelenleg egy 19" LG LCD-m van így 19"-ost semmiképpen sem vennék. Bár ez egy igen régi model és még huszonvalahányas a képfrissítése, de nekem nem tünt fel, hogy szaggatna bármi is. Imykenek is pont ilyen monitora van és õ is azt állította, hogy nem vett észre szaggatást. Szóval ha cserélek akkor minimum 20"-os. Bizonyos bartelüzletek miatt csak egy adott helyen tudom lebonyolítani az üzeletet és az ottani választékból kell választanom, ami igen nagy, de az árak 2-3 ezer ft-al nagyobbak mint máshol, de ez számomra most nem probléma, viszont az 50 ezer ft körüli árat tartanom kell, aminek 4-5 20"-os monitor felel csak meg. Ebbõl választottam a BENQ-t. Egyébként a bolt kínálatában egy rakás 20"-os monitor van, de mindegyik nevében ott van a wide szó vagy a w betû.
Nekem a a játék DVD-s verziója van meg és szerettem volna rátenni a magyarosítást, de amint elindítom a telepítést, EZT írja ki.
Memóriában nem szûkölködöm, így nem értem, mi a gond.
Ötlet?
Mellesleg elnézést, ha már volt ez a kérdés, de valahogy nincs kedvem visszaolvasni közel 23000 hozzászólást... <#vigyor>#vigyor>
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol
(A moncsi ára per pill 70k körül mozog.)
[merlinw.org]
Nekem igen😄 bibibí😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
de ne lepõdj, mert nem igaz, amit állítottál.
igaz, kedveltebbek a widescreen monitorok, de nagyon sok 4:3-as kapható (bár ezek némelyike 5:4-es, de az alig észrevehetõ.)
Edigital-ban például sokat lehet látni. (azokat kell nézni fõleg, minek a nevében nincs "W" betû😄 (a két alsó montior... a drágábbak😄)
De ha komolyabban érdekel a dolog, akkor éremesebb márkaboltokban kutakodni. Pl a
Samsung igen jó monitorokat gyárt. (a linkelt weblapon 20"-22" bepipál, majd 4:3 kiválaszt). A 204B pl egyész jó montior, de a 204B talán olcsóbb alternatíva lehet. Pesten meg szinte biztos van Samsung márkabolt.
De ha más márkák tetszenek, akkor van mibõl válogatni.
De 21" felett tényleg inkább a Wide monitorok a jellemzõek(hisz akkorát már ki használ mukahelyre?)
Régi játékok... lehet õket ablakban nyomni dosboxban... aki meg windowsos, és nincs wide support... hááát... annyira azért nem csúszik szép, hogy nagyon csúnya legyen.. (meg videokártyától függõen szokott lenni a diverben support erre(olyankor levágja a két szélsõ sávot picit, és 4:3-as, de asszem "egyenlõre még" csak nvidia driverben van ilyen.(de vannak ugye 3rd party toolok..., meg ha anlóg kábellel dugod össze talán még a monitoron is össze lehet húzni a képet😄)
De..... én azt mondom... ha tényleg 4:3-ast szeretnél(mint én is), és nem az az 1" számít, akkor vegyél 19"-ost. Szép nagy, gyönyörû képe van, az az 1" meg alig észrevehetõ😄 Megy ugye pénztárcakímélõ.
42 ezer forintos HannsG monitort már vettem 5 darabot(magamnak, ismerõsnek, családnak), és szerintem gyönyörû képe van. Csak minkor megveszed, már ott teszteltesd pixelhibára, mert nekem az egyiken volt egy, es ilyenkor csak 3 napra cserélik, garira nem(mert policy2-es asszem). De ez a legtöbb monitorra igaz(mindegyiket teszteltetni kell megvételkor), mert talán csak a Viewsonic biztosít policy1-es garit, de annak olyan ára is van.
De ha nagyobb kell, akkor smétlem, szerintem ne rettentse vissza a widescreen se, mert Akkora monitor esetén már tényleg tudd mire használni. (mert... õszinté. nincs szánalmasabb, mint a 17"-os widescreen... de 22"-nál már van értelme😄 filmet nézni)
Sor sikert.
A VLC-nek pedig van egy olyan extra feature-e, hogy lemezképed is olvas, mountolás nélkül. Nem mintha ez nékülözhetetlen dolog lenne, de számomra szimpatikus. Mindenesetre mindig tartok 2-3 lejátszót a gépen, mert olykor befut egy-egy olyan tréler, amit az MPlayer sem visz megfelelõen.
(És a .bik kiterjesztésû videókról még nem is beszéltem, azokat a Bink Player viszi.)
www.mplayerhq.hu
Ezen az oldalon letölthetõk plusz kodekek is hozzá, ha kellenének. Egyébként MPlayer az a lejátszó ami mindent lejátszik. Amit nem játszik le az nem is video formátum😊
[merlinw.org]
FFDshow neke még egyetlen gamma indításában nem okozott gondot, még Vista alatt sem. Úgy 4 hónapja már nincs XP a gépemen (az is igaz, hogy csak új játékokkal próbáltam) és még nem volt játék ami nem indulz volna el.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Akkor senki sem tud segíteni video ügyben?
kár, remélem vannak itt profik😄
Egyébként kb. most kezdem magam utolérni a karácsony elõtti nagy dömping után. Az utolérni nálam azt jelenti, hogy az összes játékot sikerült kipróbálnom (Gears of War lesz az utolsó) amit letöltöttem. Volt 1-2 játék, aminek csak a demoját próbáltam ki (pl. crysis) mivel maga a játék nem érdekel, csak a látványvilágot néztem meg. Egyébként - sajnos - túlnyomórészt fps-ek jelentek meg. Fel sem tudnám mindegyiket sorolni, de van legalább 10 nagy név ami befutott karácsony elõtt. Ezek közül talán a Jericho érdekel, meg a Bioshock-ot is tervezem folytatni. A CoH4 nekem valahogy nem igazán jött át, de egy csapat készíti hozzá a magyarítást, ha kész lesz, akkor még mindenképpen adok neki egy esélyt.
Szerencsére néhány igazán jó kaland is megjelent, de azoknak nem elég egy laza óra, így azok majd az év folyamán kerülnek feldolgozásra :-)
Nyomtam neki a menüben egy F1-et új profil létrehozásához, mert állítólag csak így tudok mentést készíteni. A profil létrehozása közben jéggé fagyott a gép, pedig ez igazán nem szokása. Szóval csak egy reset segített. Aztán végre elindult újra a játék és a börtönben a legelsõ megjelenõ szörny(?) (vagy nem tudom micsoda) rögtön lelõtt. Aztán kiléptem.
Egyébként ha valakit érdekel, akkor megvannak hozzá a magyar nyelvi fileok, így a menü és a feliratok magyarul vannak.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
HD filmek lejátszásához olyan lejátszó kell, ami ismeri az:
-MKV konténert
-x264 kodeket
-HD felbontást(vagyis dvd mértnél nagyobbat).
Ezt az asztali lejátszók piacán egyenlõre NAGYON kevés lejátszó teljesíti. Ha nem kimondottan erre vetted a lejátszód, akkor szinte biztos, hogy az asztali dvd lejátszód ezeket a filmeket NEM képes lejátszani.
2 dolog meg kimaradt
2. Van még a BSplayer. tud magyrul, nem nehéz kezelni, de nem ingyenes(bár van free verzió, de akkor ár elvbõl másik progit választok)
3. ha ffdshow-t, meg coreavc-t IS szeretnél haszálni, akkor ffdshow telepítésekor ne pipáld be az x264 codeket.
Töltögettem mostanában HD minõségi filmeket innét onnét. (Nem eredeti, hanem RIP-elt x264 coded MKv konténerben legtöbbször).
Sokszor ezek a filmek túl nagyok nekem. 2 órás kis filmecske 8 giga. Ezt meg nem tudok kiírni. Van olyan két órás filem is, aki simán ráfér egy dvd-re, és szép 720p-s.
az mkvmerge szép és okos kis progi, mivel a konténert lehet kezelni. De nekem olyasmi kéne, amivel a kokrét filmeket(illetve hangot) tudom konvertálni. Van a gépemen szép x264 codec elvileg (CoreAVC 1.5, de van sima ffdshow is), de nem tudok olyan progit, amivel szépen lehetne ilyesmit csinálni. VirtuaDub anak idjén nagy tudású program vol ilyenekre, de nem kezeli a Direct Layeres codekeket, így haszálhatatlan.
Nem tudom van-e köztetek olyan, aki csinál ilyen release-eket, de hátha van valaki aki tudja, hogyan készülnek, milyen progival? Szívesebben vennék valami GUI-sat, de ha kell, akkor karakteres scriptezgetõs parancsosokkal is elbánok.
Meg úgy alapvetõen.... milyen jó kis video-tömörítõ/konvertáló progit ismertek?
Hang. ac3 kiterjeszésû 5.1-es hangok ezek. Olyasmi kéne, ami az 5.1-es hangzást ne rontja el(nem szeretném azért, hogy vacak stereo mp3 legyen), de nehogy már egy filmnek 700 megás audiosávja legyen nyelveként... biztos belefér az 250-300 megába is😄 (ha belegondolok, hogy egy stereo hang dvd-ripek esetében max 100 megát nyom, szerintem nem irreális).
De Winamp meg Audacity azért ilyenekre nem használható..
Ha tudtok segíteni, akkor szívesen venném, mert annyira igényes vagyok, hogy HD-t töltsek, de annyira nem, hogy DL-es lemezre írjak, vagy kettészeljem.
UI: Flame-eléseket elkerülendõ, leírom hogy kell HD filmeket nézni, legalább errõ ne szóljn a topic.
3 féle HD van. 1080, 720, meg valami kisebb, de az mindegy. ezekbõl vagy I, és P változat. (i az interlaced, ergo vacak.). Szokásos a 720p.
ez a szám "elvileg" a horizontális tengely pixelszáma.
a 720p pl(16:9-es osztából is kiszámolhatóan 1280x720-as felbontású.
Persze sokszor nem ragaszkodnak a 16:9-hez, néha a vászon szépesebb, de a tech miatt 1280-at meg nem lehet túllépni, így sokszor van olyan, hogy a 720p-s film mérete pl 1280x588😄 ez vicces helyzet. De ha meg 1280p-nek hívánk, akkor meg(mivel az vertikális) a 16:9 és 4:3 közötti bontások miatt lenne a gond. De ez már mindegy is😄)
Az eredeti HD mpeg2 (asszem 2😄) codekkel van nyomva, mint a dvd.(bár annál újabb, mind1 errõl van egy szép cikk az SG-n, el lehet olvasni).
A warez verziók vagy x264, vagy xvid kodekkel tömörítettek(utóbbi ritka). A hang álalában ac3, vagy valami dts(erõs nem sokat tudok, bevallom). Rtika esetben stereo, ahol nincs jobb.
A felbontás nagysága, és a rip-es codec bonyolultsága miatt a lejátszáshoz komoly proci kell (a HD-ready videokártyák itt nem számítanak, csak az eredeti nem ripelt HD-nél).
Konkrét Ghz számot nem tudok adni, mert pl haverom 2 ghz.es Pentium M-es notiján megy szépen a 720p jó codekkel, de egy 3.6 Ghz-es asztali Celeronon meg ugye nem(Celeron szar ugye....).
Általában elmondható, hogy egy mai duálmagos proci szinte biztosan elég(na majd jönnek a 2magos celeronok, azok ajd megcáfolják ezt is szépen).
LÉNYEG:
Lejátszáshoz szükséges:
GOM Player. Legjobb lejátszó, amit ismerek. 2 ismert hibája van:
-nem tud magyarul(de használni egyszerû, mint a pofon.)
-nem tud audiot csúsztatni a filmhez képest(meg nem tud külsõ audiosávot se), de ez csak akkor gond, ha csúszik a hang vmiért(vagyis hibás)).
Ebben minde benne van szinte minden létezõ formátum (flv, mov, avi, mkv, 3gp) lejátszásához.
Ha lassabb gépod van, akkor viszont gond lehet, mert a belsõ codekek kicsit lassúak(itt lehet érdemes ezeket kikapcsolni)
Saját codeknek ajánlom:
FFDShow codec pack. a legjobb codec pack, ami létezik (SSE verziót töltsd le, nem baj ha a többibõl van újabb)
vagy
CoreAVC (ez egy x264 codec kimondottan. fizetõs, nem linkelek, de torrenten elérhetõ tört változata. Állítólag a létezõ leggyorsabb x264 codec, ami elérhetõ.)
GomPlayerben audio sávot váltani: Jobb klikk/Audio/Select stream (asszem). Belsõ codekek engedélyezése a Preferences menüben.
Jó gépen feltezsel egy GomPlayert, az kész, már mennek is a filmek, rosszabbakon játszani kell a codekekkel.
egyéb:
van még két másik kedvelt lejátszóprogram is.
-Media Player Classic. (ehhez rendszercodec kell, nincs sajátja. 2 félét is próbáltam, egy beta-t, meg egy simát(ami régi). Sok sok gondom volt vele, sokmindent nem játszott, de sokan kedvelik, így megemlítem, de nem ajánlom.
-VLC Player. (bevallom, nem próbáltam ki, de állítólag könnyen kezelhetõ, és remek beépített codeclisája van. Lehet próbálkozni ezzel is, aki Gom Playert nem szereti.
Elnézést a hosszú hozzászólásért, csak nem szerettem volna, ha a kérdésemre sok-sok kérdést kapok válaszul, inkább a tényleges válasz érdekelne mihamarabb. Aki tud segíteni, annak köszönöm szépen.
(Tényleg jó hosszú lett😄)
Persze ha valakinek nincsen vele problémája, esetleg másra is kell a Vista, akkor megérthetõ a használata, de az már megmosolyogtató, amikor csak játékhoz feltolják egy amúgy gyenge gépre.
De megoldást én se tudok. De rendszergazda vagy? Mert azok betudják lõni.
Ha nem, miért neked kell csinálni?
Miért kell újra meg újra bejelentkezni?
A javascript egy idõre ki volt tiltva, mivel egyesek sniffelésre ezáltal jogosultság megszerzésére használták. Most orvosoltuk a problémát más úton, amelynek ára, hogy ha az IP-cím változik, újra be kell jelentkezni.