• Axon
    Pont 40 ezer forintal kerül többe az MSI laptopja (Asus 66 ezer, MSI 106 ezer).
    Ez az olcsó laptop mizéria még a 100 dolláros laptoppal kezdődött (most OLPC a neve ha jól emlékszem). 100 dolcsit, azaz 15 ezret gondolkodás nélkül adtam volna érte. Húzni-nyúzni olvasgatni, fátvágni rajta tökéletesen megfelelt volna. Aztán ezek a 100 dolláros laptopok ára a megjelenéskor felment 400 dollárra, ami kb 60-70 ezer forint. Mire ideér már 100 ropit kóstál. Na most 100 ezer felett már nem olcsó az a laptop és 150-170 között már igen-igen jó masinákat kapni, csak azokon már nem szívesen vágnék fát :-)
    Summa-summarum én egy olcsó laptopot úgy 50 ezer körül (alatt) képzelek el. Na most ez a 66 ezer is igen visítva fér(ne) csak bele, mert szerintem még ez is magas ár egy olyan ketyeréért amit igazából komoly munkára nem igen lehet használni. Mint említettem én ennél az árnál is jóval kedvezőbben fogom beszerezni, így már megéri számomra, de egyébként én még mindig baromira drágának tartom ezeket az "olcsó" laptopokat.

Mint az előző beírásomban is látszik, én a linuxos verziót rendeltem meg és nem is érdekel az xp-s verzió. Vagy rajtahagyom azt a linuxot ami rajta lesz, vagy rárakok egy másik disztribúciót, de mindenképpen linuxot fogok rajta használni. Egyrészt a linux miatt-, másrészt amire használni akarom bőven elég lesz a 4 giga háttértár és az 512 mega ram is elegendő.