• Axon
    Müttö-nek hívták minden teknősbékámat :-)
    Müttö és az évszakok volt az animációs film címe. Nem egy gyerek maradt vissza miatta a fejlődésben :-)
    DC-zni nem szoktam, talán majd megpróbálom.

Már évek óta keresem egy rajzfilmnek a címét. Erre a rajzfilmre senki sem emlékszik. Kb 20-25 éve ment a tv-ben vasárnap esténként estimeseként gyerekeknek. Ez egy olyan mese volt, amit nem is nagyon értett senki és nem is beszélt róla senki, olyan mintha nem is ment le volna belőlle vagy 10-15 rész, pedig igen.
    Az a gond, hogy én sem emlékszem szinte belőle semmire.
    Egy biztos, nem a keleti blokból jött. Talán angol mese lehetett. A főcímzenéje volt a legjellegzetesebb, mivel az egy komolyzenei műből tették bele és még most is itt cseng a fülemben a zenéje.
    Egyetlen dologra emlékszem a meséből. Az egyik szereplőt Ottó Attack-nak hívták. Már ez roppantmód elgondolkoztató volt, mivel akkor még szinte senkinek sem volt fingja sem mi az az Attack. Mostmár tudjuk, csak nem tudom, hogy emberre alkalmazzák-e, hiszen ez egyfajta összecsapást, ütközetet jelent. Szerintem a mesében Ottó lovagnak kellett volna fordítani, de az akkor méltán híres magyar szinkron meghagyta Otto Attacknak.
    Egy nő volt a mesélő, de nem tudom, hogy a szereplőknek volt-e saját magyar hangjuk, vagy ez a mesélő nő torzította el a hangját a különféle szereplőkhöz. A lényeg az, hogy én minden mesét árgus szemmel néztem abban az időben, de ez nem tudott lekötni, csak folyton azt hallottam, hogy "mondta Otto Attack". Na persze előtte tényleg mondott is valamit.
    Az Attack szó miatt és az elvontabb (abszurd) környezet miatt sejtem angolnak a mesét, na meg a flancos komolyzenei főcímzene miatt.