• takysoft
    Mass Effect: Rövid élménybeszámoló.
    Feltettem a játékot, játszogattam is vele egy cirka 1-2 órát.
    A játékban egy elitkatonát alakítunk (ehh... sablon....). Kezdéskor már kicsit Deus Ex 2 feelingem volt.... nagyon a Deus Ex-re hajaz, de valahogy azért nem olyan jó...
    Itt is van lövöldözés, meg karakterfejlődés, szétosztható pontok, ilyesmi.
    A játék harmadik nézetű, és vannak csapattársak is... Egész használhatóak.

A grafika... hát a jó öreg NWN2 motor.... a maga bugjaival..... (ati kártyákon textúrák fukák kicsit néha... elmereknél forduk elő, főleg a fejen...) Amúgy szép... de hogy a filmszerű szemcsésítés miért van alaból bekapcsolva?... biztos, hogy az emberek már a játék elején megtalálják a beállításokat:D

Én vmi Infiltrator vagy milyek kaszttal kezdtem. Bár lehet, hogy a sima katona jobb 5let lett volna, mert alapból medium armorja van meg fegyverképzettsége.

Alapból egy pisztollyal indulunk(persze van más is, de az használhatatlan skillek nélkül). Egyenlőre cska a városig jutottam, eddig nem volt nagyon sok lövöldzés, de kezdő fokozaton nem volt túl nehéz. HP regenerálódik.

A kitalált világ erős közepes. Van pár alien faj, akik bevettek a nagy szövetségbe( mármint az emberiséget). Meg volt egy ősi faj, aki eltúnt, és senki nem tud róluk semmit, de az összes faj a maradványaikból tanulta az egész technológiáját. Az emberek is a hipertérugrást.

A story eddig elég szegényes.... Mi szeretnénk az első emberi Sceptre lenni(a szövetséges speciális ügynöke, akik a törvény felett állnak, és csak a tanácsnak tartoznak elszámolással). Jön egy másik Sceptre, aki megnézi a tehetségünk. Na őt megölik, egy másik sceptre, és ekn be kéne bizonyítani, hogy ő volt.... kicsit nehézkes, mert ezek körül az ürgék körül teljes titoktartás van.... senki se tud semmit. Ja meg a gonoszabbik darab ellopja a technológiát, amiért minket küldtek felvenni.

Vagyis ha nem sikerül bebizonyítani, hogy ő volt a felelős, akkor gyakorlatilag bebuktuk a küldetést, és meghalt a haver is.... akkor meg semmi eséllyel nem leszünk mi Sceptre-ek.(ez mi lehet magyarul
    ?... nincs kedvem szótárazni:D)

Szal elég lapos, várható valami komolyabb csavar... remélem hamarosan.

A városban kellemes mászkálni, meg beszélgetni, mert tényleg jó a világ, csak valami fura oknál fogva a városban nem lehet játékot menteni.... (bár lehet, hogy csak szabad helyem nem volt, de nem hinném). A játék eddig egyszer fagyott csak le, de azt betudom annak, hogy Reloaded nagybácsikám lemeze kicsit fel van töredezve.

A csapatok menedzselése igen egyszerű, a szabályrendszer is az, nem nagyon lehet belekeveredni... nem DND....
    A menürendszer kicsit nehezen megszokható... fura picit.. túl sok opció van.
    Lőszerek nem kellenek, de a fegyver melegedik. Csak hogy ez se legyen bonyolult.

Eddig úgy erős közepes... remélem a továbbiakban kicsit élveztesebb lesz.