-
Zóanagyvarázsló #23867 A Darkstone c. játék esetén volt olyan, hogy régebbit kellett feltenni.
Ilyen játék nem is létezik :)
Mindenesetre az ehhez hasonló "speciális" (értsd: ki tudja értenek a programozáshoz a fejlesztőK) címeknél élek a gyanúperrel, hogy a fejlesztők hibája is lehet a driverökkel való kompatibilitási probléma.
Ott van például a Beyond Good & Evil, mely sajnos elég igénytelen portot kapot, ez igaz a kompatibilitást tekintve is. 2003 végi megjelenése ellnére problémázik a többmagos processzorokkal (akkor persze még nem kellett volna ezekre optimalizálni, de talán a legújabb játék, mely nyűgösködik, és patch sem jött hozzá, mások hosszú évekig patchelnek). Ugyanakkor időben visszafelé is problémás, ugyanis az elég krafttal, de SSE támogatással nem rendelkező Duron és Athlon processzorokon el sem indult (erre adtak is ki patchet, melynek köszönhetően jön elő a játékban a továbbjutást meggátoló bug, hivatalos oldalról el is tüntették, javított patchet arcpirítóan pofátlan módon nem adtak ki).
Ezek után a BG&E problémáját az újabb nVidia driverökkel (a water detailt kell minimumra venni, különbséget mondjuk nem látok, mellesleg a vizet is a "patch" turbózza fel állítólag...) nem fogom kizárólag a hardvergyártó rovására írni, elvégre a fejelsztők/portolók bebizonyították, hogy "igényes" kódot írtak a játékhoz.
meg mikor kijött a Bioshock... hááát... inkább ATI-snak volt érdemes lenni.
Nekem 6600GT-m van, ha helyette mondjuk X800-am lenne, el sem indult volna SM 3.0 híján :) A béta driver mellett képes volt szaggatni, de a véglegessel már egész korrekt látvány mellett is stabilan 30 feletti fps-t produkált a nem éppen csúcskártyámmal.
Én csak azbban vagyok biztos, hogy eddig nem volt olyan problémám, amit a chip gyártójának számlájára írtam volna, tehát elégedett vagyok, miközben netszerte megy a sírás. Ettől függetlenül elfogadom, hogy egyik kutya másik eb, de talán ha valaki nem amatőr módon gányol a gépén, akkor jó eséllyel egyikkel sincsenek komoly problémái. (Ez nem csgj-nek szólt, mielőtt magára veszi :)