• takysoft
    "De amit taky írt a #23728-ben, és akkor csak akkor tudnak belépni, ha tudják a jelszavamat, ami egyben az adott gépen bejelentkezett felhasználó jelszava is, akkor jó."

hűűű, ez kicsit keszekusza, nem biztos, hogy értem:D

annyit azért levágtam belőle, hogy valamit nem értesz.
    ha valaki távoli elérésben rámegy a gépedre, attól a géped kér egy bejelentkezési infót(nev jelszó).
    De ott nem vagy köteles a TE jelszavad megadni. Csinálj aa gépeden egy "Sanyi" nevá felhasználót. Azzal TE a TE gépeden soha ne fogzs belépni(max egyszer inicializálási dolgok miatt, de talán még azt se). az a felhasználói fiók azért van, hogy a Sanyi távolról(LAN másik gépéről) belépjen vele.

Te a megosztási adatoknál beállítod, hogy ezt a könyvtárat "sanyi" lássa-e, olvashatja-e, írhat-e bele.

akkor eldöntheted, hogy a Sanyinak, akivel együtt Lan-ozol megadod-e a TE jelszavad és accountod, vagy csak azt a "Sanyi" accot.

Így tudod szabályozni azt, hogy a sanyi csak a neki szánt cuccokat lássa, de ha TE ülsz ott a gépénél(mert mondjuk csinálsz rajta valamit), akkor a saját nevedet adod meg, és a saját jelszavaddal lépsz rá a gépedra(az ő gépéről), és akkor te eérheted a te cuccaid is távolról.
    (persze a jelszavad ne mentsd el az ő gépére, mert úgy nincs értelme.)

ha nagy a lan, akkor sok-sk fiókot is csinálhatsz, és megosztásonkánt beállíthatod, hogy ki melyikkel mit csinálhat.

De ne feledd: a fiókoknak a TE gépeden kell lennie(mint pl ahogy bejelentkezel a free-mail-be. a fiókod a serveren van:D)

1 plusz tipp: Magam se értem miért, de sokszor a windows filemegosztás egyszeráen nem hajlandó megfelelően működni, ha valamelyik usen-nek nincs belépési jelszava. Nem tudom miért. Lényeg, hogy a távoli usereknek szánt fiúkokhoz állíts be felhasználói jelszót is. Vmi egyszerű elég.

És kicsit érthetőbben is fogalmazhatnál.(pl ha megemlíted, hogy XP-ről, Vistáról, vagy egyszerre mindkettőről(LAN) van-e szó, meg ilyenek... meg érthető mondatok:D rám se jellemző, de azért igyekszem:D)