• takysoft
    Amit most mondok, nagyon nagyképűen fog hangzani, de igaz.
    A számítástechnika (mint minden hobbi) drága dolog. Ne hihetetlenül drága, de időnként kell rá költeni.

És nem csak drága, de káros is. (Szemre, hátra, kézre, stb.) Minden korban meg van egy norma, az általánosan megfizethető norma. Mind teljesítmény, mind kényelmi szempontokból.

Senki sem kéri tőled, hogy hozd a teljesítényi normát.(általában a boltban vásárolható legalsó kategria. Ami "még" kapható)

De arra törekedni, kell, hogy az egészségügyi lehetőségeket maximálisan kihasználd.
    Nem tudom, hogy milyen összegek állnak rendelkezésedre. Amit tudok, hogy a CRT monitortól hosszútávon meg fogsz vakulni.
    (A mai informatikusok(akik már legalább 20 éve foglalkoznak ezzel) több, mint 80%-a szemüveges. Vagyis 5-ből csak 1-nek működik rendesen a szeme.)

Az anyagi lehetőségekkel meg ne gyere nekem. Azért ne, mert ezzel csak megtegeted magad. De egyrészt enges se érdekel, meg a jóistent se fogja, amikor majd 30 évesen elkezd homályosodni a világ.
    Az orvosodnak meg hiába hajtogatog, hogy "nem volt rá pénz".

Most jön a durva rész. Kegyetlen, de igaz, megróbálom egy mondatba összegyűjteni.

Ha nem vagy képes a lehető lehető legkevésbé egészségtelen gépet megfizetni, akkor NE számítgépezz, mert tönkreteszi az egészséged.
    (legalábbis napi egy-másfél óránál többet)

Ismétlem. Nem érdekek mennyi pénzed van. De az egészségedet meg a szemed et se érdekli. Nem nekem rossz, ha 30 évesen remeg a kezed, homályos a látásod, meg fáj a gerinced.
    Az anyagiakkal meg max magadat mentegetheted. Ha úgy jobban alszol, nekem mind1.

A proci, a memória, a videokari nem számít. Annak csak akkor van értelme, ha az egészségügyi dolgokat teljesíted. Ne feledd, hány ürát töltesz gép előtt egy nap.

A hegymászók se passzolják le a biztonsági kötelet, mondva, hogy "nincs rá lé".
    (Ettől CRT monitort használni még nem extrém sport:D)

És ismétlem, amit mindig szoktam. Ez nem mind tény, ennek egy része az én véleményem. Nem kell velem egyetérteni, de leszólni se.
    Nem akarlak megtéríteni, csak elmondtam a véleményem. Ha reagálsz rá, akkor talán és is reagálok újra, de nem vagyok "nagyképű", csak van véleményem. Ha nem reagász rá, akkor én se folytatom a témát.
    Mostanában vigyáznom kell miket írok, mert idén valahogy sértődékenyebbek az emberek, mint tavaly...