33675
-
csgj #23132 ja, bocs, TFT akartam írni xD -
#23131 Ha azt emelgeted vizes kézzel bekapcsolva, akkor az már lehet, hogy extrém sportnak számítana? -
Zóanagyvarázsló #23130 "na nem mintha azóta sokat változtam volna:D"
Tehát a TFT monitor mégsem változtatta meg az életed? :)
Egyébként nekem is CRT monitorom van, és bizony meg tud fájdulni a fejem - bár csak az utóbbi időben, de biztos szerepe van benne. Arról nem is beszélve, hogy nehezebb, mint egy TV :) -
#23129 "Ettől CRT monitort használni még nem extrém sport:D"
Kár! -
#23128 Újabban az SG-n akármilyen topicba néztem bele, ez a gyerek valahogy ott volt. Neverwiter topicban már házigazda lett...
Állandóan írja, mennyit játszik, meg olvas, meg mi minden (egyébként tök jó) dolgot csinál a gépen.
Amúgy meg asszem középsulis, de lehet tévedek. Emlékszem, én milyen voltam középsuliban.... enyhén "nerd"... (ezt a kifejezést magamra használtam, nem rá, mielőtt még pereltek....).
Így mondhatom, hogy "sejtem" mennyit ül gép előtt... (sejtelmes hasonlóságot véltem felfedezni csgj és akkor önmagam között sok szempontból.... na nem mintha azóta sokat változtam volna:D) -
#23127 Amit most mondok, nagyon nagyképűen fog hangzani, de igaz.
A számítástechnika (mint minden hobbi) drága dolog. Ne hihetetlenül drága, de időnként kell rá költeni.
És nem csak drága, de káros is. (Szemre, hátra, kézre, stb.) Minden korban meg van egy norma, az általánosan megfizethető norma. Mind teljesítmény, mind kényelmi szempontokból.
Senki sem kéri tőled, hogy hozd a teljesítényi normát.(általában a boltban vásárolható legalsó kategria. Ami "még" kapható)
De arra törekedni, kell, hogy az egészségügyi lehetőségeket maximálisan kihasználd.
Nem tudom, hogy milyen összegek állnak rendelkezésedre. Amit tudok, hogy a CRT monitortól hosszútávon meg fogsz vakulni.
(A mai informatikusok(akik már legalább 20 éve foglalkoznak ezzel) több, mint 80%-a szemüveges. Vagyis 5-ből csak 1-nek működik rendesen a szeme.)
Az anyagi lehetőségekkel meg ne gyere nekem. Azért ne, mert ezzel csak megtegeted magad. De egyrészt enges se érdekel, meg a jóistent se fogja, amikor majd 30 évesen elkezd homályosodni a világ.
Az orvosodnak meg hiába hajtogatog, hogy "nem volt rá pénz".
Most jön a durva rész. Kegyetlen, de igaz, megróbálom egy mondatba összegyűjteni.
Ha nem vagy képes a lehető lehető legkevésbé egészségtelen gépet megfizetni, akkor NE számítgépezz, mert tönkreteszi az egészséged.
(legalábbis napi egy-másfél óránál többet)
Ismétlem. Nem érdekek mennyi pénzed van. De az egészségedet meg a szemed et se érdekli. Nem nekem rossz, ha 30 évesen remeg a kezed, homályos a látásod, meg fáj a gerinced.
Az anyagiakkal meg max magadat mentegetheted. Ha úgy jobban alszol, nekem mind1.
A proci, a memória, a videokari nem számít. Annak csak akkor van értelme, ha az egészségügyi dolgokat teljesíted. Ne feledd, hány ürát töltesz gép előtt egy nap.
A hegymászók se passzolják le a biztonsági kötelet, mondva, hogy "nincs rá lé".
(Ettől CRT monitort használni még nem extrém sport:D)
És ismétlem, amit mindig szoktam. Ez nem mind tény, ennek egy része az én véleményem. Nem kell velem egyetérteni, de leszólni se.
Nem akarlak megtéríteni, csak elmondtam a véleményem. Ha reagálsz rá, akkor talán és is reagálok újra, de nem vagyok "nagyképű", csak van véleményem. Ha nem reagász rá, akkor én se folytatom a témát.
Mostanában vigyáznom kell miket írok, mert idén valahogy sértődékenyebbek az emberek, mint tavaly... -
#23126 "mert nagyjából sejtem mennyi időt töltesz gép előtt"
Tudod hol és mit dolgozik?
Mert attól, hogy pl. irodában van, és ráadásul neadj Isten még számítógépes munkát is végez azért nem feltétlenül van ott pont 8 órát, meg lehet nem is 8 órás a munkaidő, nem? [kötekszik] -
#23125 "Főleg, hogy ha már előtte tudom, hogy mennyivel károsabb a CRT-nél."
Pont, hogy a CRT a károsabb!
Vesszetek össze ti is! -
#23124 Cdcovers -
csgj #23123 Nekem CRT-m van, és tisztában is vagyok vele, hogy a CRT nem azonos a TFT-vel. "Gondolom, hogy nem CRT..." - Erre ha az a válasz, hogy "DE", akkor az azt jelenti, de bizony, az enyém CRT! Jhaj...
És azt hiszem te rohadtul nem vagy tisztában azzal, hogy nem én fizetek a gépért! Ha megtehettem volna, vettem volna egy TFT monitort. Főleg, hogy ha már előtte tudom, hogy mennyivel károsabb a CRT-nél. Meg hát most itt ez a hiba is a monitorral. De ha nem tudom kijavítani, nem fogok venni rögtön egy TFT-t, mert nincs rá pénzünk! "Mindennél fontosabb az egészség" - dolog útjában is a pénz áll, értsd meg, köszi...
-
#23122 Egyet találtam, de azért ha tudtok vaami jobbat, akkor örülök, ha megosztjátok velem. Köszi -
#23121 Volna egy kérdésem nekem is.
Nem tudtok olyan weboldalt, ahonnét DVD-size borítókat lehet letölteni?
Filmekhez tudok párat, de nekem játékokhoz kellene. -
#23120 a CRT azt jelenti, hogy NEM TFT....
Ha ezzel tisztában vagy, akkor meg érezd magad jól lebaszva... minek vettél videokártyád, ha nincs rendes monitorod.
Nem akarlak kioktatni vagy valami. nekem mind1, hogy ati avgy nvidia, meg amd vagy intel, meg ilyen szokásos kérdések. De a TFT monitor NEM menőzés kérdése.
Bironyított tény, hogy egy igen jó CRT monitornak szebb a képe, mint egy TFT-nek. Élesebb és kontrasztosabb. Ellenben a TFT drágább, meg pixelhibásodik. Vajon miért vesz mégis mindenki TFT-t? Egyrészt mert kiseb és könyebb cipelni, persze. De a lényeg, hogy nem vibrálós fényes technológiát használ képfrissításre, hahem állandó képes. (nincs HZ). Így SOKKAL szemkímélőbb.
Monitort nézni azért rosz, mert:
-fényforrás
-vibrál.
TFT nem vibrál(ha nem olyasmit nézel:D)
TFT kevesebb fényt ad általában.
A számítógéped 3 legfontosabb alkatrésze
1. Monitor
2. Egér
3. A széked (amin ülsz)
Az összes többi már csak teljesítménykérdés. De ezek kényelmi cuccok. TFT monitortól kevésbé megy tönkre a szemed, egy jó kis Logitech egér használatakor sokkal kevesebb esélye van az ínhüvelygyulladásnak, a szék, meg a testtartás meg a gerincednek fontos.
(itt jelzem, hogy szerintem az fontos, hogy hátradőlve is kellemes magasságban legyen a billentyűzet meg az egér. Nem jó ha túl magasan vannak. Az "egyenes hát" meg szerintem nem annak van kitalálva aki 10 órát ül gép előtt.
Prbálj ki valamit. Játsz Unreal Tournamentet(vagy valami mást) több, mint 14 órán keresztül. Ha utána nem fáj a fejed, akkor jó a monitorod, ha nem fáj a hátad, akkor jó a széked, és ha nem fáj a kezed, akkor jó magasságban van a jó egered.
Volt nekem is CRt monitorom. Max 3-4 óra után elkezd fájni tőle az emer feje, még 100HZ-en is...
Azért vagyok így kiakadva, mert nagyjából sejtem mennyi időt töltesz gép előtt. A kezed, a szemed és a hátad az egészséged és az életed része. SOKKAL fontosabbak, mint a DX10-es vidokártya vagy az 500 gigás vinyó...
Inkább használkén úja 386-ost TFt monitorral, mint hogy újra CRT-zni kelljen akár Quad Core-os géppel is...
Egy olcsóbb 19"-os TFT monitor már 40 alatt kapható. Ez a gép legfontosabb része.... már ha te testednek fontos része a látás...
Ez többről szól, mint a DX10, vagy a Vista... ez valódi dolog... tényleges veszély.
UI: síkképernyős CRT-k esetén általában van 2 db merevítőszál a monitoron. ez 1/3 és 2/3 részeknél szokott lenni, általában vízszintesen. Halvány alig látható és hamar megszokható. Lehet, hogy nálad is ez a helyzet, bár... nem függőleges szokott lenni... nemtom. -
csgj #23119 De, CRT monitor.... (amúgy másik monitoron nemtom megnézni, mert nincs másik :P) -
#23118 Ok, jó. Nem mintha olyna sok szöveg lenne benne, de akár egy kis rész is jó lenne. -
Zóanagyvarázsló #23117 Nem tudom. Apró tipp: nézd meg meg egy másik monitoron is. -
#23116 Nekem speciel fingom sincs mi lehet a gond, ezért is nem írtam semmit. -
#23115 A feltöltési sebesség nálam is maximumon megy, csak a letöltés "lassú". Egyszer írtam nekik, amikor 200kbyte/sec körül volt az érték, aztán ezután lett 250... Igaz, hogy levélben nem válaszoltak külön.
csgj: Azt mondanám, hogy rossz a monitorod. Gondolom, hogy nem CRT...
Kirol: Most éppen egy játékfordításon dolgozom, amit majd tesztelni is kellene, meg már így is függőben van néhány sorozatfordítás is. -
csgj #23114 Legalább annyit írjatok, hogy nem tudjátok, vagy vmi... De csak van vmi apró tippetek :S -
#23113 Nekünk 8 Mbit-es csomagunk van (T-online). A maximum sebességem 850-860 kbyte/s szokott lenni és ezt stabilan is tudja tartani. Mondjuk a 8 mbit azt jelenti, hogy 1000 kbyte/s körül (pontosan 1024 kbyte) kellene lennie a letöltési sebességnek. Feltöltésnél kereken 48 kbyte/s a maximum sebesség. -
#23112 Filmeket nem vállalok, egyrészt a gyakran "pongyola" beszéd miatt, plussz idő. :( -
#23111 Amikor leadták a Without a Trace -t a Viasat 3-on, lemaradtam róla, pedig pont az volt az évadzáró rész. Konkrétan az 5x24-es részről beszélek.
És nincs hozzá sehol magyar felirat. -
#23110 Miről lenne szó? -
#23109 Valamelyikőtöknek, aki jól tud angolul nincs kedve egy kicsit fordítani?
-
#23108 Amnézia, Emlékcsavar, örök emlék:) -
csgj #23107 Légyszi, erre próbáljatok vmi megoldást találni...! Nem mintha olyan nagyon nagy probléma lenne (mert halvány az a vonal, és nem mindig látszik), de jó lenne ha megtudnám szüntetni. Ugyanis engem minden ilyen kis apróság fel tud bosszantani -.- -
#23106 több helyen olvastam, hogy torrenthez ez a kliens jó ha chellos vagy. Nem próbáltam, meg se néztem, csak olvasta vmi topicban... -
#23105 olyan klienst kell használni, ami néha-néha portot vált. (a routernek meg meg kell adni a megfelelő port-range-et a portforwardnál, da router is van)
De most őszintén... a userek mire nem találnak megoldást?:D -
#23104 Bakker! Remélem ez nem fog elterjedni! -
#23103 ja. chellonál. nemtom pontosan hogy van, de asszem akor kapcsol be, ha sokat tötesz egy konkrét (nem közismert) porton. -
#23102 Torrentletöltés korlátozás?
Az meg mi? Van ilyen? -
csgj #23101 Ööö.. van egy érdekes problémám. Az Oblivionben vettem észre (de NWN2-ben is látható), hogy a sötét helyeken egy halvány függőleges vonal látszik a monitoron. Ez mitől van? Hogy lehet megszüntetni? -
Zóanagyvarázsló #23100 Most kbit vagy kByte? A kapcsoltat leírásánál az előbbit, magánál az adatforgalomnál az utóbbit szokták használni. Nagyon sokan keverik.
8 bit = 1 Byte
1024 kb/s = 128 kB/s -
#23099 Arra kiváncsi lennék, ha a 8mbit-es csomagban lennék, akkor ugyan mekkora sávszélességet kapnék.
Amúgy a 250 az nem kbit/sec, hanem 250kbyte/sec.
Nemrégiben valahol olvastam, hogy a utorrent 1.8 bétája segítségével kikerülhető a torrentletöltés korlátozása. Én még nem próbáltam, mert szerencsére a szolgáltatóm nem korlátoz. -
Tomsess #23098 Én 1mbit-es netemmel tudok csak 200-220kbit/sec-et tölteni torrenteket. Szal már ez a 250 is mesének hangzik nekem El sem tudom képzelni, hogy a 4mbit-es net mennyivel nyúz. Legenda... -
#23097 Jahm, elég botrányos a szolgáltatás helyenként. Lesz ez még így sem...:) -
#23096 Ehh... ;)
Emlékszem, hogy még valami 10.500 pénzért vettem első ADSL-et a TöKömnél, ami akkor 384Kbit/s-es letöltést jelentett volna, csak már akkor volt valami pici emelés, tehát rögtön 512-t kaptam.
Aztán kétszer emeltek, 1Mbit, majd most 4Mbit. Szerencsére tavaly vettem a fáradtságot és a 10.500 vagy 10.900Ft-ba kerülő csomagomnál, aláírtam egy év hűséget, és így már csak 7900-et kell fizetni. Ez azért lényegesen jobb.
Amúgy érdekes, hogy a legutóbb emelést megelőzően az 1MBit-es sebesség helyett mintha 1248Kbit/s lett volna. Az emelést követően meg a 4Mbit közelében sem járunk. Örülök, ha valami 250k/sec-el jön lefelé. Bár az nekem elég, mert úgysem szoktam dvd-ket letölteni. -
#23095 Nem, nem. Csak nem tudtam kihagyni. :) -
#23094 Nálad lehet?
Amúgy nem, nem szoktam "szerencsejátékokat" játszani, csak ritkán.
Meg úriember biztosra nem fogad. :) -
#23093 Semmi nem marad titokban..:))