• takysoft
    a CRT azt jelenti, hogy NEM TFT....

Ha ezzel tisztában vagy, akkor meg érezd magad jól lebaszva... minek vettél videokártyád, ha nincs rendes monitorod.

Nem akarlak kioktatni vagy valami. nekem mind1, hogy ati avgy nvidia, meg amd vagy intel, meg ilyen szokásos kérdések. De a TFT monitor NEM menőzés kérdése.
    Bironyított tény, hogy egy igen jó CRT monitornak szebb a képe, mint egy TFT-nek. Élesebb és kontrasztosabb. Ellenben a TFT drágább, meg pixelhibásodik. Vajon miért vesz mégis mindenki TFT-t? Egyrészt mert kiseb és könyebb cipelni, persze. De a lényeg, hogy nem vibrálós fényes technológiát használ képfrissításre, hahem állandó képes. (nincs HZ). Így SOKKAL szemkímélőbb.

Monitort nézni azért rosz, mert:
    -fényforrás
    -vibrál.

TFT nem vibrál(ha nem olyasmit nézel:D)
    TFT kevesebb fényt ad általában.

A számítógéped 3 legfontosabb alkatrésze
    1. Monitor
    2. Egér
    3. A széked (amin ülsz)

Az összes többi már csak teljesítménykérdés. De ezek kényelmi cuccok. TFT monitortól kevésbé megy tönkre a szemed, egy jó kis Logitech egér használatakor sokkal kevesebb esélye van az ínhüvelygyulladásnak, a szék, meg a testtartás meg a gerincednek fontos.
    (itt jelzem, hogy szerintem az fontos, hogy hátradőlve is kellemes magasságban legyen a billentyűzet meg az egér. Nem jó ha túl magasan vannak. Az "egyenes hát" meg szerintem nem annak van kitalálva aki 10 órát ül gép előtt.

Prbálj ki valamit. Játsz Unreal Tournamentet(vagy valami mást) több, mint 14 órán keresztül. Ha utána nem fáj a fejed, akkor jó a monitorod, ha nem fáj a hátad, akkor jó a széked, és ha nem fáj a kezed, akkor jó magasságban van a jó egered.

Volt nekem is CRt monitorom. Max 3-4 óra után elkezd fájni tőle az emer feje, még 100HZ-en is...

Azért vagyok így kiakadva, mert nagyjából sejtem mennyi időt töltesz gép előtt. A kezed, a szemed és a hátad az egészséged és az életed része. SOKKAL fontosabbak, mint a DX10-es vidokártya vagy az 500 gigás vinyó...

Inkább használkén úja 386-ost TFt monitorral, mint hogy újra CRT-zni kelljen akár Quad Core-os géppel is...

Egy olcsóbb 19"-os TFT monitor már 40 alatt kapható. Ez a gép legfontosabb része.... már ha te testednek fontos része a látás...
    Ez többről szól, mint a DX10, vagy a Vista... ez valódi dolog... tényleges veszély.

UI: síkképernyős CRT-k esetén általában van 2 db merevítőszál a monitoron. ez 1/3 és 2/3 részeknél szokott lenni, általában vízszintesen. Halvány alig látható és hamar megszokható. Lehet, hogy nálad is ez a helyzet, bár... nem függőleges szokott lenni... nemtom.