-
Tomsess #23055 Én párszor már nekifogtam a BG-nek, de még egyszer sem sikerült benne túl messze eljutni éppen a hossza miatt. Asszem ott hagytam abba mikor vmi varázsló megtámadott (csak úgy semmiből) és lehetetlenség volt megölnöm anélkül, hogy ne veszíteném el a csoportom 95%-át
Valahogy nekem annyira nem jött be a BG, sokkal inkább tetszett a Planscape Torment. Nemtom hányan ismeritek. Jó sztori, egy adott karakter már mindjárt az elején (annó az Icewind Dale azért nem jött be, mert ott csomó karaktert gyárthattál és nagy értelem meg nem volt az egészben). Amiért pedig nagyon bejött az éppen a harc hiánya. Tehát talán ez az egyetlen olyan RPG amiben ha nem akarsz, akkor nem kell harcolnod. Végigviheted úgy is, hogy senkit nem ölsz meg, persze aki gyilkos, az lemészárolhat benne is mindenkit. Annó ebben is elakadtam (nem smakkolnak nekem az RPG-k, kalandokban hamarabb továbbjutok) mikor a lim-lim-et kellett odaadni egy mukinak, de nem tudtam vele semmit sem csinálni. Aztán persze jött más gém.
Na de amivel igazán nagyon sokat játszottam/játszottunk unokatesómmal az a Rage of Mages c. játék. Nemtom ismeritek-e. Hát az valami állati jó RPG. Igaz itt is a harcon van a lényeg, de azért szórakoztató. Felbérelsz minden pályára magad mellé katonákat, sőt...még az ellent is magad mellé állíthatod néha. Jó sztori és a fő karaktereket a sztori adja neked, nem te alakítod. Lényegében annyira nem is lehet tuningolni a karaktert, nem úgy mint pl. a BG-ben, itt főleg a páncél meg hasonló stuffok hozzáadása emeli a szintedet.
Másik nagy kedvencem a NOX. Igaz keményen Diablo szerű (a Diablo-van még nem játszottam sajna, mert nemtom miért, de a beszerzett változatot nem tudtam felinstallálni XP-re), de szórakoztató. Szintén adott karakter, 3 fajta választási lehetőség, meg megannyi quest. Lineárisnak lineáris, de nagyon változatos. Ezt is vagy kisezerszer újrakezdtem úgy mint a Rage of Mages-t is.
Icewind Dale-t már említettem, szórakoztató, de nekem talán ez jött be a legkevésbé az általam játszott RPG-k közül is. Hiába a szép díszdobozos változatom térképekkel meg mindennel, vhogy mégsem szerettem bele.
Jobban megfogott mondjuk a Dragonfire c. RPG ami nem valami nagyon ismerős, de szupi. Annó a GS-ben volt teljes játék, még valamikor 99-ben. Irtó nehéz, mármint nem a harci rendszere, hanem a feladványok. Én mondjuk mindjárt az elején nem tudtam továbbjutni és a végigjátszás sem segített. Báráti körömben mindenkinek odaadtam, de senki nem jutott többre. Aztán egy cheat segítségével végiglestem a pályákat benne, nagyon hangulatos. Ajánlom mindenkinek. Nagyon szépen kidolgozott helyszínek és jó sztori. És talán ez az a játék ami legjobban hajaz egy kalandjátékra az inventory rendszerével. Talán a Sanitarium ugrik be róla először, de mégis RPG a javából.
NA még egy RPG ugrik be, a Septerra Core. Szintén GS fullgém volt régen, de hangulat ott van benne. Viszont elég nehéz, de talán a sztori kompenzálja ezt.
Ja meg a már említett Amnézia is. Azt is kijátszottam már vagy 10-szer.
Mostanra már unalmas, de akkor nagyon nagy dolog volt, hogy magyar RPG-vel játszottunk.