• takysoft
    LBA nem olyan hosszú azért:D egyszer unalmasabb nyári napon 7-8 óra alatt végiginyomtam(sok tapasztalatt meg erősen hardcore játékkal:D)
    De azért 3-4 napi elfoglaltságot biztos nyújt(napi 4-5 óra játék mellett,több meg nem nagyon szokott adódni:D, sőt, sokszor ennyi se)

Baldur volt az első igaz RPG-m. Diablót nem számolom annak. Előtte is voltak szép próbálkozások, de ahogy kalandjátéknál se kötött le soha a Myst vagy a Jumurdzsák féle nézet úgy RPG-nél sem jött be a Land of Lore vagy a Eye of the beholder irányítása sem. Olyan.... ál-3D... nem az igazi.

Olyan gyöngyszemek meg, mint a ChronoTrigger, vagy a Final Fantasy, nem voltak PC-re. Vagyis nem sokat ismerek. Persze később betört a PC-s világba az RPG maker, ami sok szép játékot láttatott( Magyar szempontból talán az Amnéziát tudom ajánlani... talán a legjobb Makeres játék valaha(nem csak maygar viszonylatban))

Nekem a Baldur's Gate mutatta meg mi az az RPG, mi az a Fantasy, és mi az a szerepjáték.
    Mai napig nem találtam olyan kötetlenséget sehol, mint BG2-ben. Lehet jó, vagy gonosz is:D (NWN2-ben is van iylen persze, de BG2-ben azt is megtehettem, ha akartam, hogy kiírtok egy egész várost, ha akarok:D)

A másik meg a Fallout... ott jöttem rá, hogy az RPG nem fantasy:D
    az NWN2 meg... megmutatta, hogy ma sem halt ki a jó PC játék készítés.

Diabló... akkor már inkább Unreal Tournament.. az jobb feszültségoldó hentelő:D Sosem értettem diabló mitől lett siker. Lineáris story, semmi választási lehetőség, és rettenetes sok unalmas hentelés.
    Talán épp ez az.... 11 éves kis Ottóka nem szereti, ha hentelés előtt 10 percet kell áldozni arra, hogy karit csináljunk egy (annyira nem is) szabályrendszer alapján, aztán meg még bezélgetni is kelljen:D

Ezt a jó szokásukat még WoW-ban is megtartották. Egy questete csak egyféleképp lehet megoldani.... (nagy ritkán 1-1 quest kizárja a másikat... nagyritkán...)

Azt az Outcast-ot meg majd meglesem:D