33675
-
#23052 NTSC: Amerika (mint kontinens) és Japán szabványa (szín normája) 30fps képfrissítéssel. 1 frame 525 "sorból" áll.
PAL: A világ töbi része ezt a normát használja. 25fps, 1 frame 625 "sorral".
"sor": ISL azaz Iindividual Scan Lines. Nem tudom hogy fordítják a magyar szakik:) Talán "egyedi letapogatósorok", de nem hiszem, részletkérdés:)
-
#23051 A Diablo azért jó, mert sokakat pihentet. Bár én ha játszok akkor inkább sztori legyen. A BG az hozta a dolgot, szerencsére van benne annyi szöveg, hogy ne legyen sima H&S. Az NWN bármekkora szövegmennyiségű is, nekem unalmas.
Axon: Na igen, sajnos az átlagembernek magyarázhatsz dolgokat. Fogalmuk sincs milyen lehetőségeik lennének. Ezért tartunk ott ahol:( -
#23050 közben kérdezek is valamit a szakiktól, mert én nem értek hozzá.
az ugye ok, hogy van NTSC, meg PAL(USa, Európa) (ezek vaami színkeverési módszerek asszem)
ezt szabványként használják konzoloknél is (pl PS2).
a kérdés az volna, hogy ha van egy NTSC-s játék, az nem is fut PAL-os konzolon? vagy nem a konzol számít, hanem a TV? -
#23049 elírtam:
hogy karit csináljunk egy (annyira nem is) bonyolult szabályrendszer alapján
így akartam:D -
#23048 LBA nem olyan hosszú azért:D egyszer unalmasabb nyári napon 7-8 óra alatt végiginyomtam(sok tapasztalatt meg erősen hardcore játékkal:D)
De azért 3-4 napi elfoglaltságot biztos nyújt(napi 4-5 óra játék mellett,több meg nem nagyon szokott adódni:D, sőt, sokszor ennyi se)
Baldur volt az első igaz RPG-m. Diablót nem számolom annak. Előtte is voltak szép próbálkozások, de ahogy kalandjátéknál se kötött le soha a Myst vagy a Jumurdzsák féle nézet úgy RPG-nél sem jött be a Land of Lore vagy a Eye of the beholder irányítása sem. Olyan.... ál-3D... nem az igazi.
Olyan gyöngyszemek meg, mint a ChronoTrigger, vagy a Final Fantasy, nem voltak PC-re. Vagyis nem sokat ismerek. Persze később betört a PC-s világba az RPG maker, ami sok szép játékot láttatott( Magyar szempontból talán az Amnéziát tudom ajánlani... talán a legjobb Makeres játék valaha(nem csak maygar viszonylatban))
Nekem a Baldur's Gate mutatta meg mi az az RPG, mi az a Fantasy, és mi az a szerepjáték.
Mai napig nem találtam olyan kötetlenséget sehol, mint BG2-ben. Lehet jó, vagy gonosz is:D (NWN2-ben is van iylen persze, de BG2-ben azt is megtehettem, ha akartam, hogy kiírtok egy egész várost, ha akarok:D)
A másik meg a Fallout... ott jöttem rá, hogy az RPG nem fantasy:D
az NWN2 meg... megmutatta, hogy ma sem halt ki a jó PC játék készítés.
Diabló... akkor már inkább Unreal Tournament.. az jobb feszültségoldó hentelő:D Sosem értettem diabló mitől lett siker. Lineáris story, semmi választási lehetőség, és rettenetes sok unalmas hentelés.
Talán épp ez az.... 11 éves kis Ottóka nem szereti, ha hentelés előtt 10 percet kell áldozni arra, hogy karit csináljunk egy (annyira nem is) szabályrendszer alapján, aztán meg még bezélgetni is kelljen:D
Ezt a jó szokásukat még WoW-ban is megtartották. Egy questete csak egyféleképp lehet megoldani.... (nagy ritkán 1-1 quest kizárja a másikat... nagyritkán...)
Azt az Outcast-ot meg majd meglesem:D -
#23047 Viszont az álmok ingyen vannak:) -
Zóanagyvarázsló #23046 "(és nem bánod, ha egy játék nem 3d 1600x1200)"
A minap toltam végig a Maniac Mansiont ;)
Amúgy a felsoroltakkal majd' mind játszottam már, leszámítva pont a legendás Baldur's Gate-et, de az is már régóta tervbe van véve (csak előbb végig akarom vinni a KotOR-t), már a polcra is sikerült feltennem. Akárcsak a Little Big Adventure, csak egyelőre a hossza miatt nem merek belevágni, és bár őszintén szólva díjazom, ha egy játék hónapokra leköt, a BG&E-t azért is telepítettem, mert talán lesz is időm befejezni az egyéb "kötelességeim" mellett.
"Ezek voltak azok a játékok, amik megmutatták, hogy a RPG stílus nem Diablo(váááh, az de unalmas volt...)"
Ööö, szerintem azért voltak korábban is RPG-k, melyek igen messze álltak a hack'n'slash műfajától :) Egyébként én bírtam a Diablót, főleg két StarCraft meccs közötti lazításnak volt jó. Egy RPG által nyújtott élményt nyilván nem válthat ki.
Ha már eszembe jutott, akkor egy játékot én is ajánlanék annak, aki esetleg nem találkozott volna vele: Outcast. Hatalmas kedvencem volt, a maga idejében gyönyörű voxelgrafikával és a legszebb vízzel (persze nem csak a látvány volt az erénye, de tényleg csinos is volt). Egyszer újra neki is kell fognom, mert a gépen annak idején elszállt, és többek között e játék mentései látták a kárát - pedig már a javán túl voltam. -
#23045 Sóvárgás a lélek gyílkosa... :-) -
#23044 ha sok pénzem lenne, bizony mit fel nem tudnék vásárolni eBay-en:D
olyan díszdobozos kiadások, hogy ihaj: -
#23043 nem emlékszem pontosan melyikről van szó, de asszem kell majd a storyhoz.
BG&E-ben túl sok sidequest van. Szinte minden kell a storyhoz
(max a fényképezés a sidequest, meg pearl-öket lehet szerezni, de pearl is kell a storyhoz, meg lóvé se árt, ha életben szeretsz maradni:D)
Ettől eltekintve hihetetlen jó játék.
De ha szeretnél olyasmivel játszani, ami mgé ennél is jobb, és telis teli van questekkel(több a sidequest, mint az eredeti:D), akkor a Psychonauts a te játékod. Dár most nézem, neked már megvolt, de mindenki másnak nagyon ajánlom.
Neked akkor ajánlok mást. Bár nehézkes és kihívást jelent, mert tényleg nehéz, de ha ettől em rettensz meg, akkor próbáld ki a Little Big Adventure c. játékot (USA: Relentless).
Beszerzed az CD-t(vagy az iso-t), és LbaWin-el tudod futtatni.
Van egy trainerem is, de az csak akkor müxik, ha az eredeti exe-t futtatod dosbox alatt.(bár az LbaWin talán tud cheatelni, de nemtom asszem nem..)
Ha kevésbé.. nehéz játékot szeretnél, de szereted a jó storykat(és nem bánod, ha egy játék nem 3d 1600x1200), akkor két RPG játékkal örvendeztetlek meg: Fallout és Baldur's Gate
Ezek voltak azok a játékok, amik megmutatták, hogy a RPG stílus nem Diablo(váááh, az de unalmas volt...)
Ha kicsit grafikásab vagy, akkor Neverwinter Nights.
Ezek azon ritka játékok amúgy, amiknek (NWN, Fallout, BG) van folytatása (NWN2, Fallout2, BG2), és jobb mint az előző:D
nekem a "dobozos" már nem bundle. tudom, hogy az, de nekem töléletesen megfelel. ilyen "Soldout" vagy "EztVeddMeg" dobozos játékok talán nem a legszebbek, de erdetiek, és jól mutatnak a polcon. Akinek meg nem tetszik, nyomtathat hozzá szebb covert. De a CD igazi(vásárolt) és ez a lényeg.
Most vettem meg eBay-en a Little Big Adventure 1 CD-t. Se doboz, de manual, csak egy CD vackos papírtokban. De azt írták, hogy használatlan, karcmentes, és veszek hozzá dobozt, meg nyomtatok covert(fotopapírra persze), és gyönyörű lesz. Örülök, mint majom a farkának, mert ritka dolog (főleg egy ezresért szállítással).
Persze én is jobban szeretem, ha szép a doboz, de anyagilag korlátolva vagyok -
Zóanagyvarázsló #23042 Azért ez a "dobozos" megtévesztő, elvégre egy budget kiadásról van szó. Már azt hittem, hogy rendes papírdobozos van valahol olcsón - álmodik a nyomor :)
Amúgy lenne egy buta kérdésem (ha már szóba került, nem megyek át a topikjába egy mondat erejéig): mire jó (jó vlaamire?) a BG&E-ben az a terminál, ami valami kódot kér. Még csak éppen elkezdtem a játékot, de láttam, hogy több helyen is van. Persze ha a sztorihoz tartozik akkor nyilván rájövök majd magam is. -
#23041 eléneztem sry.
vhogy UK-s ebay-re lépett be, és £ volt dollár helyett
nem szóltam. -
#23040 eBay tipp:
keresőbe "beyond good and evil"
nagyon olcsó most. 800 Ft-ért bontatlan dobozos. (többször is meg van hírdetve, megtaláljátok)
Akit érdekel. -
#23039 Én is a pofátlanul magas árak miatt menekültem el az otp-től. Nagyon magas volt a számlavezetési díj és egy rakás pénzbe került a pénzfelvét az automatákból (kb. 1000Ft/hó). Itt a K&H-nál ingyenesen vehetek ki pénzt az automatákból.
Egyébként tényleg jellemző, hogy az emberek csak az otp-t ismerik. Ahol lakom azon a környéken mindenki otp-s és még a hitelt sem hitelnek hívják, hanem: "Rajtavan a házon az áútípíí". Borzasztó emberek és megmagyarázni sem tudtam nekik, hogy más banknál jóval olcsóbban kaptak volna lakáshitelt. Látszott a zavart tekintetükön, hogy nem is értik mi az a lakáskölcsön, meg különben is mit zagyválok itt össze, hiszen rajta van a házon az otp. -
#23038 Én a K&H banknál "vagyok" és nekem is elektronikus számlascomagom van, havi 390 Ft-ért. Az összes dolgot tudja amit leírtál, kivéve ezt a virtuális számla dolgot. Pontosabban lehet, hogy ilyen is van csak én nem igazán figyeltem mikor a kis muki magyarázott a bankban a szerződéskötéskor. Én is webes felületről érem el a számlámat és utalgatok át mindenhova ahova kell és kapom az sms-eket amiről csak akarom. -
#23037 Full HD-s LCD! Na ennyit én is adnék ezért a tv-ért. -
Zóanagyvarázsló #23036 Reklámozás vagy ellenreklámozás szándéka nélkül, azért megjegyezném, hogy én pont az OTP-től menekültem el, náluk minden pénzbe kerül, elég rossz konstrukcióik vannak, az internetbankjuk is elég nehézkes. Körülbelül azért van sok ügyfelük, mint a T-COM-nak, mindenki őket ismeri, mindenki náluk kezdte.
Én átmentem a CIB-hez, ott amíg tanul az ember, illetve nem tölti be a 26-ot, addig teljesen ingyen lehet folyószámlát és internetkártyát vezetni, fenntartani, sőt még átutalnom is ingyenes. Mivel pénzem szinte soha nincs, szinte csak pénzbe vagyok nekik :)
Amúgy egy kis segítség a témában:
Interneten használható kártyák listája.
Leírás a témáról. -
#23035 Online vásárláshoz vannak (én OTP-s vagyok, de gondolom van a többi banknak is) elektronikus számlacsomagok.
Én bebattyogtam OTP-hez és kértem egy olyat. Kapsz a lakossági számlaszámodhoz két virtuális másikat(azaz két fizikai számlaszámot, bankkártya nélkül, csak azok adatait papíron). Egy online számlát és egy megtakarításit. Valamint accountot az OTP weboldalára, ahol intézheted az online utalásokat (én már a számláimat is onnan küldözgetem, így nem járok postára)
Ezt a két számlaszámot csak online tudod menedzselni. Lakosságiról ráutalsz az online számládra X összeget a weboldalon, majd azt a kártyaszámot adod meg a neten.
A virtuális online számlaszám megfelel egy dombornyomott Visa kártyának, így bárhol tudsz vele fizetni neten.
A csomag tartalmazza még a napi számlainfót SMS-ben (ezt az OTP oldalán is meg tudod nézni bármikor), illetve a teljes számlatörténetet is látod, így le lehet mondani a havi papíros számlainfót (ami 90Ft havonta)
Technikai "A" hitel kérvényezhető ezzel is, viszont ennél a havi bérátutalás 150%-ka lehet maximum. (Már aki él vele. Én aktiváltattam, mert sosem lehet tudni. Egyébként havi kb 9%-os kamatja van)
Az elektronikus csomag ára (OTP-nél, máshol nem tudom mennyi) (tehát +2 számlaszám, online banki szolgáltatás + SMS info + minden utalás, számlaművelet ingyenes) havi 1200Ft.
Kb ennyi. szerintem okos, kényelmes dolog. -
Zóanagyvarázsló #23034 "nem másolt vacakban.."
Nekem pont ennyit ér a bundle is :) Őszintén szólva már a DVD-tokért sem vagyok oda. De ez hozzáállás dolga, számomra már maga a birtoklás is hobbi, nem csak a játék, szeretem megadnia módját.
Amúgy a bundle sem olcsó, legalábbis, ha újsággal együtt vásárolja az ember trafikból, vagy rendeli meg utólag a szerkesztőségből. A Wizardry 8-at például 350 Ft-ért vettem meg, van hozzá egy majd 100 oldalas kézikönyv is. Rá két hétre láttam a Vaterán elkelni a bundle verziót 1300 Ft-ért... -
Zóanagyvarázsló #23033 USA-ban alapból sokkal olcsóbbak az elektronikai cikkek, kevesebb az adó rajtuk. Amúgy ezeregy oka lehet, miért ilyen olcsó, gyakran indul értékes holmi 1 fontról is, az alacsony kezdő ár odacsalja a potenciális vevőket. Mindenesetre nem vitték el, van esélyed :) (Ahogy elnézem, ez lett volt az eladó első áruba bocsátott portékája.) -
#23032 én bundle párti vagyok
pénzem sosincs, és így legalább megvan eredetiben. nem másolt vacakban..
veszek tokot hozzá, nyomtatok covert azt szép:D -
#23031 vagy lopott -
#23030 Azért egy 101 cm -es Full HD -t 71 ért simán megvenném.
Bár ez hihetetlenül olcsó, talán szar lenne? -
Zóanagyvarázsló #23029 Maximálisan egyetértek, én is a papírdobozok/kézikönyvek/térképek/satöbbik apostola vagyok :)
Sajnos a G2 Gold és a G3 nekem is hazai ócska verzióban van meg, a G1-et pedig szégyneszemre még meg sem vettem, bundle nekem nem kell, normális példányt pedig mindig akkor találok, amikor nincs pénzem. -
#23028 Látod, ezért mondom én, dobozos az istenkirály. Főleg olcsón:D
Itthon meg nem lehet ilyeneket kapni.
Jelenleg a Gothic II GOLD-on gondolkozok, hoyg itthon vegyem meg a DVD-tokos, gépelési hibás változatot, vagy külföldön a normálisat.
Mondjuk ez a vásárlás se most lesz:D -
Zóanagyvarázsló #23027 Ha böngészek a US eBayen, akkor legtöbb esetben 10 dollárnál kezdődik a postaköltség egy DVD-tokos játékért, ami szerintem drága, legalábbis tényleg olcsón kell adniuk ahhoz, hogy megérje. A példám mondjuk éppen egy méretesebb pakkra vonatkozott, tehát valóban nem volt szerencsés, de Angliából felébe sem lett volna ugyanaz, tehát olcsó vételre hajtva nem mindig éri meg. De van amikor tényleg meglepően jó árbanvana postaköltség is, d emindig annál, amit én akarok venni :)
A fektetett dobozos Morrowind GOTY valóban jól fest, az egyik első PayPales vásárlásom volt :) -
Zóanagyvarázsló #23026 Tapasztalataim szerint szívesen szállítanak Magyaroszágra is az eladók, ha nincs feltüntetve akkor is. Én rá szoktam kérdezni, és eddig 20-ból kettő mondott nemet, de ebből is az egyik (amúgy egy kezdő eladó), jelezte, hogy talán mégis. Persze komolyabb műszaki cikkek esetében kissé biztosan más a helyzet, mint mondjuk játékszoftvernél. -
#23025 Érdekes dolgokat kérsz akkor.
Nálam ált. 10-12 dollár a postaköltség:)
Épp most szemeztem a Morrowind GOTY dobozos kiadással. Majd valamikor 2-3 hónap múlvára betervezzük:D:D
Talán 20-25 dolcsiból megúszom:D -
#23024 ezt hozzánk nem hozzák:D
csak US -
Zóanagyvarázsló #23023 Legalábbis annyi ott a starting bid, a profik az utolsó pillanatban szeretik megjátszani a tétet. Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy ennyiért meg is lehessen nyerni. Én is nyertem már olyan cuccot 1 fontért, amiért máskor ölre mennek, ez szerencse kérdése is. -
#23022 Na még sose néztem, de most átkukkantottam:
Ez a TV 71000 HUF-ba kerülne ott, újonnan? 1 USD= 170 HUF -
Zóanagyvarázsló #23021 Az elihójesztenek ómagyarul elijeszteneket jelent, ha nem lenne világos :)
Amúgy sorry a floodért. -
Zóanagyvarázsló #23020 Én úgy tapasztalom, hogy a dollár arányában csökkent a font értéke is az utóbbi időben, így nálam az olcsóbb postaköltség még mindig UK a nyerő. (Legalábbis az amerikai eladók mindig elihójesztenek a 20 és 40 dollár közötti becsült postaköltségükkel, hajóra pedig vár a fene hónapokat.)
A listád pedig tetszik, vagy nekem is a polcon vannak, vagy éppen beszerzésre várnak. -
Zóanagyvarázsló #23019 Persze, mert bankkártyáról tolod, nekem van egy külön Internetkártyám, arra tudom a kívánt összeget az Internet Bankon keresztül real-time átpakolni, ők pedig innen levonni. Amúgy én is csak ajánlani tudom a PayPalt, lassan már többet fizetek vele, mint készpénzzel...
A felhasználónevet pedig köszönöm, az a vicces, hogy még nem is UK-ből ingyenes, hanem Ausztráliából. -
#23018 Az Ebay most főleg jó, hogyha az USA-ból rendelsz a dollár alacsony ára miatt. Angliát és az EU-t nem ajánlom mert drágák.
Paypal úgy tudom nem csinál semmi se a pénzeddel, mert a bankod váltja át. Asszem, de ebben nem vagyok biztos.
Amúgy valóban jó dolgokat lehet olcsón megszerezni. A postaköltség 1000-1500Ft-os ára meg szerintem nem vészes.
Egyrészt mivel a legtöbb esetben dobozos verziót rendelsz játékból, másrészt, mert még így is olcsóbb mint itthon.
Kezdők ne essenek abba a hibába, hogyha valamiből 1 darabot látnak akkor égig srófolják a licitet, csak hogy meglegyen, mert később is biztos lesz még ugyanabból.
Egyébként van még egy másik oldal is, ahol játékokat lehet cserélni üzletszerűleg. Igaz, néha ajánlhatsz pénzt is az eladónak, de azt meg kell beszélni vele.
Én eddig ezeket szereztem be Ebayről, meg így-úgy:
Arcanum, Baldur's Gate The Original Saga, Planescape Torment, Deus Ex, Fallout1-2, Gothic. Az utolsó kivételével mind dobozos, poszterrel, kézikönyvvel és/vagy térképpel:) -
#23017 Fura, nekem a PayPal automatikusan leveszi a számlámról az összeget..
a PayPal Accon sosincs pénz. De végülis nem vagyok még valami tapasztalt. De nem vertek át egyszer se.
Tényleg vannak akik ingyen szállítanak, pl keress rá erre az eladóra: sublymegt -
#23016 Interneten megadni a bankkártyád számát és elleőrzőszámát veszélyes, mert ha a weboldal nem megbízható, akkor bizony lecsórhatják a pénzed.
Csak olyan weblapnak érdemes ezt megadni, amiben megbízol.
Van egy PayPal nevű fizetési rendszer, amit milliók használnak megbízhatóan. Ha oda regisztrálsz, akkor CSAK oda kell megadni a bankkártya adataid, és akikkel ők kapcsolatban vannak(szinte mindenkivel) tudsz PayPal-el fizetni.
A PayPal nem loja el a pénzed, mert egyrészt millik használják, és adnak a hírnévre, másrészt meg elég alapos a licencszerződésük(ezt csak mondták, én magam nem olvasta el végig, csak a tájékoztatást).
Lényeg, hogy ha 1 forintod is eltűnik, perelheted őket.
(itt megjegyzem, hogy a regisztráció ellenőrzéséhez leemelnek 1 Ft-ot a számládról, akkor reelj, ha nem vagy mínuszban)
Igazából igen kevés alkalommal rendelek én neten, de eddig a PayPal-t midig tudtam használni. Meg teljesen ingyenes, és a valutaváltást automatikusan megcsinálja(szerintem egész jó áron). eBay-en még nem láttam olyan aukciót, ahol PayPal-el ne lehetett volna fizetni.
ÉS! Ha csak vásárlásra használod a PayPal accod, akkor teljesen ingyenes. (de ha eladni is akarsz(jövedelmet szerezni), akkor asszem van egy minimáis ára).
Nem akarok én itt reklámozni, de szerintem a nemzetközi fizetés mai elérhető legegyszerűbb módszere. Megeszi a Visa-t meg a MasterCardot is. -
#23015 "Az NVIDIA adatai szerint a GeForce 8800 GT fogyasztása 110 watt, ami azért így sem nevezhető kevésnek, a 400 wattos tápegység alapkövetelmény." -
#23014 Csak még nem vettem meg, így a dobozt és a leírást nem tudtam böngészni. Holnap vagy holnapután fogom elhozni, ha minden jól megy. -
Zóanagyvarázsló #23013 Én egy két hete szerztem be a Dreamfall Limited Editiont, abban benne van az első rész is. Úgy 4k volt (mivel akcióban vettem mellé mást - Sam & Max Season One) plusz minimális postaköltség, ennyi igaszán nem sok érte, ráadásul járt hozzá faja Art Book is, bár nem mertem nagyon nyitogatni :)
Psychonautsot pedig én is ajánlom ezúton is, potom 2,5k-ért (sőt olcsóbban) házhoz viszik.
PayPalhoz leginkább internetkártya ajánlott - olcsó, és mindig csak annyi pénzt rakok át számláról, amennyit költeni aakrok. Így még ha akarnának sem tudnának átverni, de a PayPal és az online üzletek egyaránt megbízhatóak.
"Van olyan eladó is, aki Free-ért szállít magyarországra, ha megveszd a cuccát:D(és nem is drága, furcsa módon)"
Ez viszont érdekelne :)