• takysoft
    szétcsúszva:D
    de ne lepődj, mert nem igaz, amit állítottál.
    igaz, kedveltebbek a widescreen monitorok, de nagyon sok 4:3-as kapható (bár ezek némelyike 5:4-es, de az alig észrevehető.)

Edigital-ban például sokat lehet látni. (azokat kell nézni főleg, minek a nevében nincs "W" betű:D (a két alsó montior... a drágábbak:D)

De ha komolyabban érdekel a dolog, akkor éremesebb márkaboltokban kutakodni. Pl a

Samsung igen jó monitorokat gyárt. (a linkelt weblapon 20"-22" bepipál, majd 4:3 kiválaszt). A 204B pl egyész jó montior, de a 204B talán olcsóbb alternatíva lehet. Pesten meg szinte biztos van Samsung márkabolt.

De ha más márkák tetszenek, akkor van miből válogatni.
    De 21" felett tényleg inkább a Wide monitorok a jellemzőek(hisz akkorát már ki használ mukahelyre?)

Régi játékok... lehet őket ablakban nyomni dosboxban... aki meg windowsos, és nincs wide support... hááát... annyira azért nem csúszik szép, hogy nagyon csúnya legyen.. (meg videokártyától függően szokott lenni a diverben support erre(olyankor levágja a két szélső sávot picit, és 4:3-as, de asszem "egyenlőre még" csak nvidia driverben van ilyen.(de vannak ugye 3rd party toolok..., meg ha anlóg kábellel dugod össze talán még a monitoron is össze lehet húzni a képet:D)

De..... én azt mondom... ha tényleg 4:3-ast szeretnél(mint én is), és nem az az 1" számít, akkor vegyél 19"-ost. Szép nagy, gyönyörű képe van, az az 1" meg alig észrevehető:D Megy ugye pénztárcakímélő.
    42 ezer forintos HannsG monitort már vettem 5 darabot(magamnak, ismerősnek, családnak), és szerintem gyönyörű képe van. Csak minkor megveszed, már ott teszteltesd pixelhibára, mert nekem az egyiken volt egy, es ilyenkor csak 3 napra cserélik, garira nem(mert policy2-es asszem). De ez a legtöbb monitorra igaz(mindegyiket teszteltetni kell megvételkor), mert talán csak a Viewsonic biztosít policy1-es garit, de annak olyan ára is van.

De ha nagyobb kell, akkor smétlem, szerintem ne rettentse vissza a widescreen se, mert Akkora monitor esetén már tényleg tudd mire használni. (mert... őszinté. nincs szánalmasabb, mint a 17"-os widescreen... de 22"-nál már van értelme:D filmet nézni)

Sor sikert.