33675

• takysoft
    Nocsak... ezt a szűk látókört....
    az eszedbe se jut, hogy esetleg ingyenes mmo-t játsz?

Silk Road-ot pl rengetegen játszanak
    Archlord is elég ismert
    Fiesta meg egy arayosabb cucc, ajánották, de még nem néztem.

Szintén ingyenes, és mmo, de nem rpg, sőt, nem is játék a Second Life. Még nem néztem, de valami Sims a neten asszem.

Egy rendes fizetős mmorpg(mint minden játék) általában jobb, mint az ingyenes mmo-k. De míg a többi játék esetén csak megkerülöd a cd védelmet, addig itt privát server kell, ami nagyot ront a minőségen.

Olyan fizetős mmo, amihez pedig tényleg van olyan server, amin "lehet játszani*", nagyon kevés van. Wow ilyen, vagy a Lineage 2 pl.
    (* lehet jászani, de bugosan. és a bugok miatt sokszor van wipe)

Ha érdekelnek, akkor tudom ajánlani a Lineage 2-t, hozzá pedig a NightFall nevű magyar servert. Az egyik legmegbízhatóbb, megősibb L2 server.
    Nekem régen volt itt eg lv70-es warcryerem TopA setben:D

De ha szeretnél fizetős játékot játszani, de nincs nagyon pénzed, akkor köztes megoldás lehet pl a Guild Wars, ami minőségi fizetős mmorpg, és (bár vannak hozzá tört szerverek, de nem elterjedtem, mivel) fieztős ugyan, de nem havidíjas. Vagyis egyszer megveszed, azt játszol. max az új kiegészítőket kell beszerezni.

Aztén van még magyar Ragnarok Online server is, pedig a játék eredeti weblapja nem is megy(talán megszűnt:D)

Meg ott van ugye a világ első mmorpg-je (ami siker lett), az [/URL]Everquest második része.

Egyéb híresebb (fizetős) mmorpg-k (amikhez fogalmam sincs, van-e server.
    Dungeons and Dragons online
    Lord of the Rings online
    Eve Online (ez asszem em tejesen rpg)
    Vanguard
    Final Fantasy XI online
    Age of Conan
    Conquer online
    Dark and Light
    Star Trek online

Ingyenes MMoRPG meg rengeteg van, de itt találhatsz párat, meg vannak likek arrl is, hog van-e valamelyikhez magyar fansite.

Egy mondattal válaszolva a kérdésedre: Igen van, a Lineage 2. az az egyetlen játék, ami a wow szintjét is közelíti, meg a servere is egész jó.
  • Axon
    Köszi, ez megnyugtató.
    Van egy böhöm nagy házam aminek ha leveszem az oldalát, akkor van egy kihajthatós kis műanyag keret amibe két hűtőventit is lehet rakni. Most nincs benne egy sem, de ha ez a kártya igényli, akkor teszek bele egyet. A felső pont úgy van elhelyezve, hogy közvetlenül a vga kártyára fújja a levegőt.
  • Axon
    Tulajdonképpen semmi gondom a procimmal én és ősszel vettem, csak van most ez a kedvezményes lehetőségem és úgy gondoltam, hogy miért ne, de inkább a monitorra gyúrtam rá.
    Egyébként az 5200+ prociban még igencsak vannak tartalékok. Nálam izmosabb játékoknál sem megy 50 fok fölé a proci hőmérséklete, szóval ha valaha egyszer kevésnek bizonyulna, akkor még lehet rajta húzni is.
  • csgj
    Nemtom szabad-e ilyet itt kérdezni, de azért megkérdezem: Van a WOW-on kívül olyan híresebb és jobb fajta mmo, amelynek van tört szervere?
  • Lord Myn
    Az egy nagyon jó kis videókártya, legjobb ár/érték arányú amit lehet ma kapni, de egyre nagyon vigyázz: pont a hűtésén spóroltak a tervezők, úgyhogy játék alatt akár 90-100(!) fok is lehet a kártya, ami alapból nem lenne probléma, mert bírja, csak a gépedben lévő többi alkatrészre nézve veszélyes a dolog: úgyhogy 1-2 plusz ventit rakjál még a házba mellé, ami kiviszi a hőt...
  • Lord Myn
    Hali minden topiklakónak! Kicsit megkésve, de: Boldog Újévet! Mostanság ritkábban leszek, mert magánéleti gondok akadtak (a párom korházba került, szóval jól indult a 2008...), de azért igyekszem majd néha felnézni!
  • takysoft
    hát egy 20"-os 4:3-as az bizony szép nagy lesz:D
    procit...
    nekem is 5200+ -om van... mi gondod vele? alig 3-4 hónapja vettem, de a következő 1-2 évben biztos nem cserélem le:D

videokari meg... nem ismerem ezt az árkategóriát:D
  • Axon
    Erre a kérdésemre a válasz:
    cacls fájlnév /e /r felhasználó:jog

Így a felhasználó nevű felhasználó teljes jogot kaphat az adott filera.
    *.* használata esetén az aktuális alkönyvtár összes fileja-ra és alkönyvtára megkapja a jogokat.
  • kirol
    Elvileg azok nagyon brutálok, jobb, mint az én sokkal drágább GTS-em.
  • Axon
    Na lerendeltem a végleges monitort a Samsung 204B nyert végül is. A 8600 GTS videokarimat pedig becserélik erre: Galaxy PCIE 8800GT 512MB DDR3 RAM, DVI
    Az enyémnek a márkája ASUS de nem vagyok benne biztos. Tudom, hogy a Galaxy nem nagy márka. Egy ASUS-t akartam, ami 256 MB méretű, de azt mondják, hogy elég nagy hiány van belőle és nem tudják mikor tudnak szerezni belőle, ezért választottam a galaxy-t, ami 3 ezerrel többe kerül, de azon már 512 mega memória van. Majd meglátom hogy muzsikál, mondjuk a 8600GTS-emnél biztos gyorsabb lesz.

Rég okozott ekkora dilemát néhány alkatrész beszerzése, úgy érzem, hogy ha nem igazán jól döntöttem. Ne kíméljetek, zúdítsátok rám a kritikát...
  • Axon
    Köszi az infókat. Már ezen gondolkozom szinte állandó jelleggel. Még nem beszéltem a boltossal véglegesen. Neki még a BENQ 20"-os WIDE monitort jelöltem meg esetlegesen, de talán ma vagy holnap fogjuk véglegesíteni. Mostmár sokkal jobban hajlok a Samsung 204B felé, ami 4:3-as és 1600x1200-as felbontást tud.
    Egyébként ha a wide felbontásnál maradnék, lehet, hogy akkor is más monitort választanék pl. LG 20" L204WS-SF 5ms, ennek 5000:1-hez a kontaraszt aránya, ami igazán elképesztő. Ha a Samsung monitort választanám, akkor viszont mindenképpen elmarad a proci fejlesztés (5200+ ról 6400+ ra), amit - a procik fogyasztási adatait elnézve - nem is igazán sajnálnék.
  • Axon
    vazz'eeeeeeg :-)
    Máris írtam a télapónak :-)
  • takysoft
    szerintem először is azt gondold meg, hogy alapvetően szeretnél-e széleset?
    utána jöhet az inchek méregetése.

de azért leírom az adatokat:
    19" tft 4:3 szélesség 15,2" magasság 11,4" átló (mily meglepő) 19" :D
    20,1" tft 16:9 szélesség 17,5" magasság 9,85" átló 20,1"
    (ez elemi matek ugye, de ne felejtsd el, hogy ez csak a kijelző. maga monitor ennél pár centivel szélesebb, és sok-sok centivel magasabb, hisz van talpa.)

darabra kb ugyanannyi pixel an rajtuk(elemi matek megint, területszámolás:D).

Ja, és elnézést kérek, nem akartalak félrevezetni, de sajnos sikerült. az alant írt ennyiségek NEM cm2-ben értendők,( vagyis nem négyzetcenti), vagy "négyzetcol"-ban :D.
    Monjuk a lényeg ugyanaz.

4:3 előnyök:
    -kompatibilitás
    -megszokott "feel"

16:9 előnyök:
    -bár a programokkal nem annyira, de a szemeddel jobban kompaitibilis(ügyesebben tudsz szerte figyelni, mint fe meg le), így jobb filmezéshez is, meg a játék támogatja, akkor játszani is.(ne kelljen nekem is belinkelni Kirol előző vidóját:D
    -nagy méretben már csak ezt kapni, és már 1-2 éve szinten minden fullscreen progi nagyon jól elkezeli a widescreent. (a régiek meg annyira nem ondák azért:D)

Te döntsd el, mire van szükséged, de ne feled, hogy 20,1" esetén egy 4:3-as azért rdágább, mint a 16:9-es mert jóval nagyobb is.
  • kirol
    Kicsit durva amúgy.
    Játszani, filmet nézni is király lehet.

Én egyszer kipróbáltam 2 TFT-vel nézni a filmet, és a szellemlovast indítottam talán, és pont olyan volt a szereplők elrendezése, hogy egyik jobb, másik bal oldalon volt és így egyik egyik, másik másik monitoron volt, vagyis nem voltak szétvágva, mert ugye azért csak van a monitoron oldalt keret. Nagyon zsír volt, totál már érzés csak rápillantani is.
  • RaveAir
    Veszek ilyenből vagy 8-at és körberakom magam körül. :)
  • kirol
    Na talán ez!
  • Axon
    Nekem csak egy fehér négyzet jelenik meg.
  • kirol
    Vegyél inkább ilyet:

• Axon
    Szétnéztem és alíg találtam 20"-os 4:3-as monitort, azokból is a legkedvezőbb árú az általad már említett samsung 204B. Na majd osztok szorzok és meglátom.
  • Axon
    Na ezt nem tudtam. Van egyáltalán valami előnye egy 20"-os monitornak? :-)
  • Axon
    Otthonra lesz, ott én vagyok a karbantartó és egy tetőteres szobában van elhelyezve a számítógép asztalom, aminek pont annyi helye van a fal és az ajtó között, hogy pont befért és nem lehet mozdítani jobbra-balra egy centit sem. A tetőtér miatt pedig úgy megy a tető-plafon vonala, hogy a 19 "-os monitor fölött van vagy 2-3 centi. Ezért gondoltam azt, hogy max 20"-os monitorom lehet.
  • takysoft
    azzal azért tisztában vagy ugye, hogy egy 19"-os 4:3-as monitor képe valójában nagyobb, mint egy 20.1"-os 16:9-esé:D
    Komolyan. számold csak ki
    19" 4:3 - 173,28 cm2
    20.1" 16:9 - 171,5 cm2

ha nem számoltam el:D

Widescreen monitorok ezért is olcsóbbak:D
  • Axon
    Most is LCD monitorom van, egy 19"-os.
  • kirol
    Vagy egyszerűen kérj a karbantartóktól egy dekopír fűrészt.
    Befér oda nagyobb is!
  • MerlinW
    Kalkuláld bele azt is, hogy a lapos monitoroknak magasabb az álványzata mint a CRT-knek.
  • Axon
    Ez megnyugtató, mivel úgy néz ki, hogy ha lesz új monitorom, akkor az mindenképpen szélesvásznú lesz.
    A számítógép asztalom sajátos elrendezése miatt maximum egy 20"-os monitort tudok berakni, így ennél nagyobb monitorom nem is lehetne.
  • Axon
    Nos erről a monitorrol lenne szó.

jelenleg egy 19" LG LCD-m van így 19"-ost semmiképpen sem vennék. Bár ez egy igen régi model és még huszonvalahányas a képfrissítése, de nekem nem tünt fel, hogy szaggatna bármi is. Imykenek is pont ilyen monitora van és ő is azt állította, hogy nem vett észre szaggatást. Szóval ha cserélek akkor minimum 20"-os. Bizonyos bartelüzletek miatt csak egy adott helyen tudom lebonyolítani az üzeletet és az ottani választékból kell választanom, ami igen nagy, de az árak 2-3 ezer ft-al nagyobbak mint máshol, de ez számomra most nem probléma, viszont az 50 ezer ft körüli árat tartanom kell, aminek 4-5 20"-os monitor felel csak meg. Ebből választottam a BENQ-t. Egyébként a bolt kínálatában egy rakás 20"-os monitor van, de mindegyik nevében ott van a wide szó vagy a w betű.
  • Mop
    Hi!
    Nekem a a játék DVD-s verziója van meg és szerettem volna rátenni a magyarosítást, de amint elindítom a telepítést, EZT írja ki.

Memóriában nem szűkölködöm, így nem értem, mi a gond.
    Ötlet?

Mellesleg elnézést, ha már volt ez a kérdés, de valahogy nincs kedvem visszaolvasni közel 23000 hozzászólást...
  • Zóanagyvarázsló
    Fenébe, most kereshetem további 30 órán azt néhány maradék figmentet, ha nem akarok szégyenben maradni :)
  • MerlinW
    Nekem 22-es Belinea van, 16:10-es, ezen az arányon alig észrevehető a 4:3-as játékok képének széthúzódása. Olyannyira, hogy mikor olvastam a beszélgetést azon gondolkodtam, hogy észrevettem-e valaha is...:)

(A moncsi ára per pill 70k körül mozog.)
  • takysoft
    "100-as Psi Cadet Rank pont nem jött össze :)"

Nekem igen:D bibibí:D
  • takysoft
    szétcsúszva:D
    de ne lepődj, mert nem igaz, amit állítottál.
    igaz, kedveltebbek a widescreen monitorok, de nagyon sok 4:3-as kapható (bár ezek némelyike 5:4-es, de az alig észrevehető.)

Edigital-ban például sokat lehet látni. (azokat kell nézni főleg, minek a nevében nincs "W" betű:D (a két alsó montior... a drágábbak:D)

De ha komolyabban érdekel a dolog, akkor éremesebb márkaboltokban kutakodni. Pl a

Samsung igen jó monitorokat gyárt. (a linkelt weblapon 20"-22" bepipál, majd 4:3 kiválaszt). A 204B pl egyész jó montior, de a 204B talán olcsóbb alternatíva lehet. Pesten meg szinte biztos van Samsung márkabolt.

De ha más márkák tetszenek, akkor van miből válogatni.
    De 21" felett tényleg inkább a Wide monitorok a jellemzőek(hisz akkorát már ki használ mukahelyre?)

Régi játékok... lehet őket ablakban nyomni dosboxban... aki meg windowsos, és nincs wide support... hááát... annyira azért nem csúszik szép, hogy nagyon csúnya legyen.. (meg videokártyától függően szokott lenni a diverben support erre(olyankor levágja a két szélső sávot picit, és 4:3-as, de asszem "egyenlőre még" csak nvidia driverben van ilyen.(de vannak ugye 3rd party toolok..., meg ha anlóg kábellel dugod össze talán még a monitoron is össze lehet húzni a képet:D)

De..... én azt mondom... ha tényleg 4:3-ast szeretnél(mint én is), és nem az az 1" számít, akkor vegyél 19"-ost. Szép nagy, gyönyörű képe van, az az 1" meg alig észrevehető:D Megy ugye pénztárcakímélő.
    42 ezer forintos HannsG monitort már vettem 5 darabot(magamnak, ismerősnek, családnak), és szerintem gyönyörű képe van. Csak minkor megveszed, már ott teszteltesd pixelhibára, mert nekem az egyiken volt egy, es ilyenkor csak 3 napra cserélik, garira nem(mert policy2-es asszem). De ez a legtöbb monitorra igaz(mindegyiket teszteltetni kell megvételkor), mert talán csak a Viewsonic biztosít policy1-es garit, de annak olyan ára is van.

De ha nagyobb kell, akkor smétlem, szerintem ne rettentse vissza a widescreen se, mert Akkora monitor esetén már tényleg tudd mire használni. (mert... őszinté. nincs szánalmasabb, mint a 17"-os widescreen... de 22"-nál már van értelme:D filmet nézni)

Sor sikert.
  • Axon
    Nézegetem a 20"-os lcd monitorokat (talán sikerül egyet beszereznem). Meglepődve látom, hogy mindegyik 16:9-es képarányú. Tényleg nincs már hagyományos 4:3-as képarányú 20"-os lcd? Ezeken a 16:9-es monitorokon hogyan látszanak a régi játékok?
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, Bink Playert eddig én is csak arra használtam, hogy megnézzem a Psychonauts bónusz videóját (tudom, YouTube-on is fennvan), ha már 100-as Psi Cadet Ranh pont nem jött össze :)

A VLC-nek pedig van egy olyan extra feature-e, hogy lemezképed is olvas, mountolás nélkül. Nem mintha ez nékülözhetetlen dolog lenne, de számomra szimpatikus. Mindenesetre mindig tartok 2-3 lejátszót a gépen, mert olykor befut egy-egy olyan tréler, amit az MPlayer sem visz megfelelően.
  • Axon
    A VLC-ről már én is sok jót hallottam, de eddig nem próbáltam ki. Valószínűleg azért mert eddig nekem az Mplayer mindent vitt. bik videókkal eddig nem találkoztam. Mármint azt természetesen tudtam, hogy léteznek, főleg játékok videoállományait láttam ezzel a módszerrel készítve, de nekem még nem volt dolgom ilyen formátummal.
  • Axon
    Van olyan oldal ahol meg lehet nézni, hogy milyen alaplap, milyen procit támogat. Van egy ASUS M2N-E alaplapom Nf570-es chipkészlettel. Most lehetőségem lenne a benne levő AMD 5200+ procimat lecserélni egy AMD 6400+ -ra, csak nem tudom, hogy az alaplapom támogatja-e, remélhetőleg mindenféle bios frissítgetés nélkül. Az asus oldala nálam teljesen elérhetetlen.
  • Zóanagyvarázsló
    Én azért egy évbene gyszer belefutok olyanba, amit nem visz, akkor bevetek másik hasonló lejátszót (VLC Player, KMPleyer). Na meg egy időben divat volt gány kódulású wmw-kben kiadni a trélereket, azokat meg csak a Windows Media Player viszi, már csak ezért is a mov-ot preferálom a kettő közül.

(És a .bik kiterjesztésű videókról még nem is beszéltem, azokat a Bink Player viszi.)
  • Axon
    Én is a K-Lite codec pack-et használom már évek óta win alatt és hozzá a bsplayer lejátszót. Linux alatt viszont csakis az mplayer-t. Amit az nem játszik le az nem is létezik :-)
  • szotyimutyi
    Én is így jártam. Még a hivatalos oldalról sem indul már el.
  • Zóanagyvarázsló
    De ez az, nekem ezek pont nem működnek. Pedig a koncepció miatt érdekesnek tűnik.