• takysoft
    jaj dehogy sértődök én:D
    de egy 8800GTS:D azért picit drágább, mint amit szerintem ér.
    plusz az 1000 mhz-es ram-ok szerintem talán semmivel se lassabbak, a sima 800-asoknál(persze nem tuning-ramokrl beszélem, mert az overlock megitn egy felesleges rizikó szerintem, de ez más tészta:D)
    meg ugye, egy 3 ghz-es code2duo még jobb helyekek is legalább 50k...

Azzal semmi baj nincs ugye, hogy ha valakinek van rá. nem vagyok irígy, csak próbálok objektív lenni. Ha rendes fizetésem lenne, talán nekem is lennének jobb cuccaim is(bár most egész jók vannak, de mind1)

De (tényleg sértődés és flame nélkül ha lehet) erre reagálnék: "Jó az a gép és megéri az árát!"

Tényleg jó gép, ebbe nem kötök bele. De ha azt nézzük, hogy egy 8800gts jobb helyeken is legalább 90 ezer forint... (és persze egy év múlva ugyanez a teljesítmény mainstrem kategóriában kb 20-25 ezer lesz) belekötök abba, hogy "megéri az árát".

mert ha a proci 50, a videokari 90, tuningram meg zalman hűtés se két forint... ezt már gondolom szép házba teszed bele rendes táppal.
    ez kb 300ezer, monitorral meg talán 400 is van.

Most(1 hónapja) vettem a lakótársamnak gépet. boltban, redesen, semmi "haver hozta" vagy lopott cucc.
    150ezer forintból komplett gép. 40-ért 19"es TFT(HannsG, nekem is ilyen van és szerintem szép képe van, csak külön kell hozzá DVI kábel, mert azt nem adnak), 4200+-os Athlon X2 64, Olcsóbb Asrock alaplap.(nem angy márka, de nforce6-os 4 ddr2 slottal), 2*1 giga 800-as ddr2(4500ft/db), 400gb-os samsung vinyó, olcsó logitech egér meg genius billentyűzet, plusz egy olcsó logitech hangszóró. videokarinak asus radeon 2600XT-t választottam 25 ezerért, mert szeretnek játszani.

Crysis, Hellgate London töléletesen játszható(16x-os Antialjas nélkül meg kibírják valahogy... ez van).

"2-3 évig ez a gép marad".... most komolyan... aki 90k-t költ videkarira, az jövőre majd csak mosolyog, amikor jön a dx10.1, meg az opengl 3? (meg rá a játékok?) ugyan... új karit vesz (talán haverom is, de neki akkor is elég lesz a mainstream cucc 20-30-ért:D)

És tudod mit? ha lenne sok pénzem, akkor talán én is megvenném ezeket a cuccokat. Sőt, amikor oylan ismerős kért segítséget akinek volt, neki is elmondtam ezeket a dolgokat. Ő is úgy döntött, jöhet a drágább, lett is 90ezres videokarija. És szereltem össze. Nincs is ezzel semmi baj, hizs mindenki más árkategóriában válogat.

De ha magát a piacot, én a technológia leétékelődését nézzük, akkor bizony ki kell jelenteni, hogy nem éri meg. Mert hatalmas a bukás rajta. a belépőkategóriát nem képviselembr azokon a legkevesebb a deficit), mert azok használhatatlanok. De a haver a 150 ezer forintos gépén(monitorral!) jövőre és még talán 2 év múlva is tud majd játszani az a legújabb játékokkal. Persze néha le kell majd huzogatni a grafikai kapcsolókat, de menni fognak. A belépőszint meg most is szar...
    Meg hát... mindig vannak játékok, amik techpro szinten vannak(crysis), de ezek a legritkább esetben a legélvezetesebbek.(pl a blizzard milliárdokat kaszál a wow-al, meg fog is az új kieggel is, pedig a hardwarekövetelmény akkor se volt nagy, mikor 2004-ben megjelent.)

Nos remélem sikerült tisztázni az állásontom( Nincs nekem azzal bajom, ha valami drága gépet vesz, mert többet is kap ténylegesen. De nem éri meg. Tökmin1 mennyi pénzed van. Bill Gates-nek se éri meg. Nyalókát venni a boltban se éri meg. Luxus. De akinek van rá, attól én miért sajnáljam a luxust? :D)

a "kabbe" pedig amolyan irígylő jelző:D nem akartam sérteni senkit megintcsak.

Nekem se ártana egy luxuskategóriás gép:D

UI: hozzáteszem, hogy a gépből látszik, hogy overlockra terveztél.(zalman meg a ramok:D ejj:D árulkó jel), és így persze már ténylegesen más kategóriába helyezhető a gép teljesítménye.
    nem tudom, de ramokat meg procit is 20-30%-al is lehet húzni talán.. nemtom. (bár én nem vagyok overlockpárti)