The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
NA tudom, hogy nem ide tartozik, csak érdekelne, mert tudom, hogy van köztetek szakmabeli.

Nekem Corsair XMS2 Pro -m van 800 Mhz -s, viszont 43ezer volt 1 GB.
Jelenleg még most is 35000 HUF az 1 Gb.

És jó lenne egy pár a mostani mellé, de ugye ez rohadt drága.

Ennyiért, mármint 30 körül Geil -bõl 2 GB-ot lehetne venni.
Az jó ram? Mert lehet inkább kiszedem ezt a Corsairt, és annyiból veszek helyette 2 GB már RAM-ot.

Vagy milyet lenne érdemes?
Vagy inkább várjak tovább, hátha lemegy még az ára jobban?

Mert találtam pl. ilyet is:

OCZ DDR2 Platinum 800 Dual 2GB kit RAM Ár: 35532 Ft

PC2 6400 2GB kit, 2*1024MB, 800MHz DDR2, CL 4-5-4-15, OCZ örökélet garancia, OCZ Platinum XTC hûtõborda

Termékkód: OCZ2P8002GK
Garancia: 60 hónap
Készletinfo: Raktárról (szállítás 1 napon belül)

Lord Myn
Elõre is gratula!!! <#taps> Apukának lenni az igazi nagy kalandjáték...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
kipróbáltam ezt a Two Worlds-öt. Kellemes Gothic szerû cucc. TPS/Hack&Slash/RPG
Kicsit erõforrásigényes, de hangulatos.

[merlinw.org]

RaveAir
Sajna nem nagyon van idõm hosszabb lélegzetû játékhoz, tehát online rpg-k szinte kapásbõl kilõve. Azért is dühítõ, mert van egy eredeti NWN2-m is, amivel gondolom, hogy jól lehetne hálózatban játszani. Ezért általában marad a póker, vagy esetleg fps-ek. Ezekkel meg nem játszom ugye annyit, hogy megfelelõ szinten legyek...

És az is egyre valószínûbb, hogy a jövõben sem tudok majd túl sok idõt erre szakítani, mivel úgy néz ki, hogy a feleségem babát vár...

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

MerlinW
Télleg, vak lehetek😊

[merlinw.org]

kirol
A 3-as az most is ott van.

Lord Myn
Jövõ héten feldobom, most cseréltem vinyót és még teljesen üres, csak jövõ hét elején tudom felrakni rá a rendszert (hogy azt hogy utálom, egy teljes nap, mire kb. ugyanolyan lesz, mint elõtte), addig meg nem tudok se le-, se feltölteni, ja légyszi addig ne töröljétek a S&M Episode 5-t, mert azt mindenképp szeretném leszedni.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
3-ashoz feldobnád nekem? Köszi😊

[merlinw.org]

MerlinW
Nem tudok róla, próbáltam pár algoritmust ráküldeni, de nem is találtam rá megoldást. Viszont a csapatról hallottak alapján érdemes lenne megdobni õket egy mail-el ezügyben.

[merlinw.org]

Lord Myn
Nekem a 3-hoz van, a 4 az nincs meg sajnos.

Lord Myn
Hamár itt multizunk: nekem az elsõ ilyen élmény '95-ben volt (még középsulis voltam, ma már olyan réginek tûnik, mintha egy másik életben lett volna...) Doom 2 sulis hálózatban négyen nyomtuk egymás ellen, az egyik haverom állandóan csalt, mindig beállt mögém (mármint igazából, nem a játékban) és kileste hol vagyok, de 1x nagyon megszívta, mert hirtelen valami miatt felpattantam és belefejeltem az orrába (a fejem fölött nézte a monitorom) még ma is tisztán emlékszem, ahogy reccsent az orra... 😊))

A másik nagy multis élmény '97-ben volt, amikor összejártunk Quake-ezni, csak annyira utáltam, hogy mindig cipelni kellett a gépet monitorostúl (akkor de jó lett volna egy TFT). Sose felejtem, amikor épp üldöztem az ellenfelemet, mert elfogyott a lõszere, erre a másik haverom benyomta a PAUSE-t és megkérdezi: Kértek kávét? (Anyád...) Szóval ilyen élmények neten biztos nem lesznek.

kirol
Azóta sincs semmi hozzá, hogy fordítható legyen a szövege?

MerlinW
Sam&Max 3-4-hez nincs senkinek okossága?

[merlinw.org]

Axon
Én még régebben a Battlefield 1942-vel multiztam (majdnem Call of Duty kategória). Mindenki láma volt (én is) és ész nélkül rambóztunk nagyvidáman. Semmilyen csapat szellem nem mûködött senkiben, pedig általában negyvenen voltunk bent a játéktérben. Nekem akkora volt az élmény, hogy nem is igazán zavart a csapatjáték hiánya. Aztán késõbb megjelent egy-egy klán néhány résztvevõje (ezt a nevükbõl lehetett látni) és hiába voltak 3-4-en, hamar az õ oldaluk nyerte a játékot. Aztán ennek vége lett.
Nagyon ritkán ha elmegyek az öcsémhez, akkor tolok egy kört a Blitzkrieg rts-el. na ott az esetek 99 %-ban kialakul az állóháború, ami a legkevésbé sem élvezetes, a maradék 1 %-ban pedig az összes kezdõ egységgel egy elkeseredett rohamot indít valaki (néha én is) és vagy bejön vagy nem.
Ami még nagyon emlékezetes számomra az a munkahelyi lan-on lefolytatott hatalmas Empire Earth meccsek voltak. Összejöttünk hárman és indítottunk egy hatalmas multi meccset 1 db gépi ellenfél ellen. Hiába voltunk hárman, bizony sokszor csúfos vereséget szenvedtünk a géptõl. Természetesen csalt a gép ész nélkül, de akkor sem lett volna szabad elvernie hármunkat. Ettõl függetlenül hihetetlenül élveztem a csatákat.

Ezzel össze is foglaltam teljes multis multamat :-)

Lord Myn
Egyetértek, kissé instabil a SLI és nem minden támogatja, akkor inkább egy erõsebb videókártya a 2. VGA áráért.

Lord Myn
Én 1-2x játszottam Call of Duty 2-t meg GTA: Vice City-t online, egy ideig jó móka, de a CoD-ban késõbb jöttek a csapatok, akik fél életüket ott töltik és köpni-nyelni nem tudsz: leszednek egymásután 100x a Vice City-ben meg csalnak agyba-fõbe.

Viszont snapszlizni jó volt online, bár közel sem pótolja azt az érzést, amikor anno a haverokkal nyomtuk a kocsmában 1-2 (esetleg 12) sör mellett... Régi szép idõk... <#sir>

takysoft
jah. Lineage 2 nem szereti az Outpost firewall-t. akkor sem, ha kikapcoslod. az egyik alapdriverével van a gond.
(nevezd át valamire a Program files\Agnitum könytvárad, majd reboot. menni fog).

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
(rövid gondolatmenet az Online tapasztalataimról, nem akarok untatni senkit, akit nem érdekel, nem kell elolvasni😄)

Én (mint nagy RPG fan) imádom az online játékokat. Lineage 2, World of Warcraft... meg még sok kisebb.

Ja.. meg Globulation 2, de az ez egész más story😄 Aki ismeri érti(stratégia)

FPS-t inkább csak LAN-ban, meg stratégiákat is(barátnõmmel, esetleg +1-2 fõ.

Aki szereti az RPG-t, szerintem mindenképp próbáljok ki egy online játékot. WoW, vagy L2, mert ezekhez vannak egész hazsnálható tört szerverek is. tudok ajánlani is, ha szóltok. Wow azért mert nagyon jó játék, a koncepció, a történet is. L2 meg azért, mert ritka remek közösség van. Állandóan találkozók, meg szinte minden klánban kötelezõ a Ventrilo vagy a TeamSpeak.

Fura kis játékok ezek, de nagyon jó dolog más emberekkel együtt játszani. Sajnos manapság, aki leül Wow-ozni könnyen beleszaladhat abba a hibába, hogy bizony igencsak bunkócska emberekkel tereli össze a sors(igen népszerû játék... sajnos túl népszerû). Ennél már csak a bunkó GameMaster a rosszabb... (olyan servert azonnal otthagyni😄)

De ha alkalmadtán belefutnánk egy kedves kis közösségbe, ahol sok-sok kedves ember körülvesz minket (UPC NightFall L2 server, ami picit lagos, picit bugos, picit bunkók a GM-ek, picit az emberek is, de minden csak picit😄), és összeverõdik egy jó kis csapat, akkor hatalmas élvezet tud lenni napról napra fel-feljárni hentelni/boss-olni.

Persze vannak szabályok. Nem a netiket, meg a server-rules, azt tudja mindenki. Más szabályok. Mindenki tudja, mit vár a játéktól. Ha nem akkor ne játszon. Ez kikapcsolódás. Nem számít hanyas vagy, meg milyen cuccaid vannak. Mindig csak annyit játsz, hogy sose kavarjon fel különösebben, ha esetleg van egy wipe. (NF-en általában minden chronicle elõtt van, bár most c5 elõtt nem volt) (wipe=teljes adatbázis-törlés).
Wow-nál sõrõbb az ilyesmi, mert kiforratlanabbak a MangOS serverek.(tudom, én is üzemeltettem😄)

Akkor játsz, ha van szabad idõd. Ne teremts szabad idõt, hogy játszhass(kivéve persze, ha esetleg bejön valami nagy klános dolog, elõre megbeszélt bossolás, stb.) (pl: Antharas Raid-et ne hagyd ki😄)
Vannak az életben fontosabb dolgok is, pl barátnõ(persze, ha õ is L2-zik, mint esetemben... hát mit lehet tenni😄)

Ha a klántársak baszogatnak, hogy nem vagy eleget online, és aktívabb játékosokat preferálnának: tegyék. bye-bye.

Lagg/Bug, áramszünet, vagy server offline miatt sose légy ideges. Annyit nem ér a dolog.

Én végül, de nem utolsó sorban. Kerüld a marhákat! Mindenhol vannak, akármilyen kicsi közösség is az adott. Lehetnek kunyerálók a piacon, vagy PK-sok a dungeonban.(player killer).
Szép szóval el lehet intézni mindent, ha nem akkor mentek másik dungeonba😄
(persze, ha Boss-oláskor a szemét Looney klán ellopja a droppot, és clan-war lesz, hát az meg az õ saruk😄)

Én azért örülök az L2-s idõszakomnak, mert nem kimondottan kedveltem az osztálytársaim.(tisztelet a kiv.), Az MSN-listámban alig volt 10-15 név. Na L2 alatt ez hamar megtelt😄 És bár L2-vel már vagy másfél éve alig játszom(csak dumcsizni járok fel, mob-ot nem öltem egyet se az elmúlt 1 évben😄), a haverok megmaradtak.

Tisztelettel:
Vortixia, lv70 Warcryer (L2-NF)
Respect: Amyca, Gab, Gabcsi, Raziel, NeferTiti, Chips(meg a magnáhadserege*), Gaboor, Jade, Nicolle(te nagyon barom😄), iteq, Theok, Xellos98, Servitor, Bora, Icemage, Apoka, Herrero, és mág nagyon nagyon sokan mások, akik nem jutnak most eszembe. talán még Vordak, de õ nem annyira... õt elemésztette a hatalom😄
(*na õ addict... neki van pár karija)

DIS-respest: BetegB, meg PK-s, drop-stealer klánja a Looney.

Felejthetetlen idõtöltés marad számomra a online játék. (Fõleg amikor hajnali fél 8-kor csörög a telefonom szombaton... hív Razi, hogy most megyünk Boss-olni, mer ilyenkor kevesen vannak...
so-so.. délre, 1-órára már nem maradt élõ 60+ -os boss a játékban😄
utána indultunk az 40-50-es karikkal😄

Aki kipróbálja az Online játékokat, annak jó játékot kívánok, aki nem, az sem marad le olyasmirõl, amit egy jó kis sörözéssel a haverokkal ne lehetne pótolni😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Kösz a gyors választ! <#worship>
kirol
Fogalmam nincs. Sose volt és elég sanszos, hogy nem lesz soha SLI-m.
Márcsak mert minek. Ami így nem fut, az már gáz.
Meg hát kicsit költséges is lenne. A dobozán amúgy tényleg AMD-s 2 VGA-s rendszert írnak, de gondolom ugyanúgy menne az SLI is.

OFF
Egy gyors kérdés: Kirol látom P5W DH alaplapod van. Ebben fut 2 Nvidiás kártya SLi-ben? (a honlapon csak a crossfire-t írják)
ON
RaveAir
Online én is még csak pókert játszottam... 😄

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Kész

kirol
Na elkezdtem.
Az 5-ös az rendben van amúgy, de a 4-eshez nincs okosság sajna.

kirol
Pontosan!
Én pl. még sose játszottam online játékot, de nem is hiányzik.

Bár párszot már játszottam a Dámajátékkal az igaz.

MerlinW
Jah MMO... kell a francnak mégegy online szemét. Az Online játékok mindig csak a pénzrõl szóltak. Ha kalandjátszani akarok akkor offline. Csak én és a sztori.

[merlinw.org]

via_mala
Hujjújúj!
Új Funcom kaland: The Secret World!

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

MerlinW
Ez jó hír, németül nem beszélek😊 Végre én is átérezhetem a magyarítás örömeit😊 Bár lehet hogy jelen esetben az angolosítás nagyobb tábort mozgatna meg😊

[merlinw.org]

takysoft
ja, mégsem lesz. ez a régi patch, csak a crack új.
mellesleg a Vikings már 11758-as.(1-el újabb build😄 érdekes😄)
pontosabban a Die Wikinger.
angol verzió még mindig nincs😄(magyarítás bezzeg már készül😄)

takysoft
thx, ezzel nekem lesz is dolgom😄

via_mala
Khmmm:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
UFO.Extraterrestrials.PC.Game.2007.DVDClone.Skullptura

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

MerlinW
29_Settlers_2_10th_Anniversary_Update_v11757-HATRED

[merlinw.org]

trmn
Sziasztok

Két hír: elkészült a Penumbra végigjátszás, illetve a másik aminek jobban örülök: megcsinálták a Fahrenheit magyarítás béta verzióját és nemsokára elérhetõ lesz a végleges verzió.

kirol
Délután megpróbálom tördelve felrakni.

Lord Myn
Remélem majd azért sikerül... <#taps>

kirol
Nálam.

Lord Myn
Ezt hogy érted? Nálad volt a baj vagy a ketteskénél?

kirol
Én kezdtem el, de valami miatt mindig behalt.

Lord Myn
Hali mindenkinek! Rég jártam itt, de mostanság kevés játékidõm volt... <#shakehead> Van valami újdonság kaland-fronton? Btw: A Sam & Max Ep4-5 könyvtár miért van fent a ketteskén? Valaki feltölti vagy várunk hátha feltölti valaki? (nem mindegy... <#nevetes1>)

kirol
Hát semmi újat nem vettem azóta.

MerlinW
ha nem vettél azóta új monitort, vagy videokártyát, akkor igen, okozhatja driver is. Telepítsd újra a drivert, vagy állíts mindent default állásba benne, hátha valamelyik okos program belepiszkált.

[merlinw.org]

kirol
Mondjuk az az érdekes, mintha eddig nem lett volna ilyen. Pl. elég rég nem játszottam Test Drivve Unlimited-el, és most elindítva a száguldozás során itt is szar a kép, pedig ebben nincs is Vertikális szinkron.
És anno nem tûnt fel, amiszerint valami megváltozott.
De mitõl lehetett most ez ilyen látványos?
Driver okozhatja?

RaveAir
Ami teljes volt, tehát borító + kézikönyv + játékszöveg (+ezek utólagos patch-ei):
Gothic III
Warhammer: Mark of Chaos
Anno 1701
Europa Universalis III

Most meg jelenleg az Attack of Pearl Harbor fordítást csináljuk (a játékszövegek már készen vannak, de még nem kaptunk kézikönyvet és borítót).

Plusz ezeken kívül volt még néhány borító + kézikönyv fordításom.

Szóval vertük a karaktereket rendesen az elmúlt hónapokban.

IMYke2.0.0.0
Nocsak, részleteket is közölhetsz? Milyen projektek voltak eddig ill. vannak folyamatban?
Én az EVM-mel vagyok - GMiki-n keresztül - kapcsolatban. "Játékmagyarítások fórumában" ott a lista, a hivatalos honosításaim mind EVM-esek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

RaveAir
Kösz! De szerencsére egy ideje a SevenM már ellát komolyabb fordításokkal is, amik talán nem is sikerültek olyan rosszul.

IMYke2.0.0.0
Ejha és egyben gratula - az más kérdés, hogy "elbántak" a szöveggel...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

RaveAir
Tudok róla. A BG és IWD sorozatoknál már mi készítettük el a magyar fordítást a borítón (arról meg nem tehetünk, hogy a SevenM-nél elgépelték a szövegeket, és nem teljesen azt írták rá, amit mi küldtünk el nekik).

IMYke2.0.0.0
TESCO, MediaMarkt, CDGalaxis...

IMYke2.0.0.0
A Baldur's Gate Deluxe 3.990 Ft-ért már megvehetõ - benne a BG 1 Classic + Tales of The Sword Coast és a Baldur's Gate 2 + Throne of Bhaal.
Hiába van meg a díszdobozos elsõ rész, a többi miatt meg fogom venni ezt a kiadványt.
Gondold végig, mennyien fogják ezek után várni MÉG a magyarításokat 😊)))

kirol
Hát figyelj. Te játszottál bármelyikkel is?
A Hitman-ben rohadtul nem kell bujkálni, tehát nem értem ezt a nevetést most komolyan. Ott szakszerûen pl. balesetnek álcázva egészen véletlenül ráesik valakire egy lift vagy valami stb. Mész tovább, nem kell bujkálni, hogy egy ember se vegyen észre. Itt nem lõnek rád észnélkül, mint SC-ben, ha kilógsz az árnyékból. Bár SC-t nem nagyon ismerem, csak demót próbáltam.
Hitman-ben szépen kidolgozod a tervet, alaposan lépésrõl lépésre és végrehajtod a tökéletes gyilkosságokat. Én nem észnélküli mindenkit halomra lövök technikával viszem végig a pályákat, hanem csak a célszemélyt küldöm az örök vadászmezõkre minden egyéb nyom nélkül.

Most komolyan nem értem ezt a reakciódat!!<#nemtudom>