33675
-
#22892 8800GTX DX10-es, és XP-t tett fel? nem értem: ha már SLI, akkor miért nem DX10? ahhoz eg vista kell. vagy a driver volt szar?
egyébként küldföldről egész olcsón lehet hozatni ilyeneket(mármint a szállítás olcsó). ebay meg ilyenek teli vannak olyan cuccokkal, amik itt még meg se jelentek:D -
#22891 Én haveromon vágtam egy hátast. Szétröhögtem az agyam rajta.
Anno mikor bejött a 7800, vagy 8800 GTX, vett belőle. Két darabot:) Mikor az egész országban kb. 5 volt talán, vagy hogy:)
És sírt, hogy XP-t kell felraknia, hogy kipróbálja SLI-ben:D:D:D -
#22890 jaj dehogy sértődök én:D
de egy 8800GTS:D azért picit drágább, mint amit szerintem ér.
plusz az 1000 mhz-es ram-ok szerintem talán semmivel se lassabbak, a sima 800-asoknál(persze nem tuning-ramokrl beszélem, mert az overlock megitn egy felesleges rizikó szerintem, de ez más tészta:D)
meg ugye, egy 3 ghz-es code2duo még jobb helyekek is legalább 50k...
Azzal semmi baj nincs ugye, hogy ha valakinek van rá. nem vagyok irígy, csak próbálok objektív lenni. Ha rendes fizetésem lenne, talán nekem is lennének jobb cuccaim is(bár most egész jók vannak, de mind1)
De (tényleg sértődés és flame nélkül ha lehet) erre reagálnék: "Jó az a gép és megéri az árát!"
Tényleg jó gép, ebbe nem kötök bele. De ha azt nézzük, hogy egy 8800gts jobb helyeken is legalább 90 ezer forint... (és persze egy év múlva ugyanez a teljesítmény mainstrem kategóriában kb 20-25 ezer lesz) belekötök abba, hogy "megéri az árát".
mert ha a proci 50, a videokari 90, tuningram meg zalman hűtés se két forint... ezt már gondolom szép házba teszed bele rendes táppal.
ez kb 300ezer, monitorral meg talán 400 is van.
Most(1 hónapja) vettem a lakótársamnak gépet. boltban, redesen, semmi "haver hozta" vagy lopott cucc.
150ezer forintból komplett gép. 40-ért 19"es TFT(HannsG, nekem is ilyen van és szerintem szép képe van, csak külön kell hozzá DVI kábel, mert azt nem adnak), 4200+-os Athlon X2 64, Olcsóbb Asrock alaplap.(nem angy márka, de nforce6-os 4 ddr2 slottal), 2*1 giga 800-as ddr2(4500ft/db), 400gb-os samsung vinyó, olcsó logitech egér meg genius billentyűzet, plusz egy olcsó logitech hangszóró. videokarinak asus radeon 2600XT-t választottam 25 ezerért, mert szeretnek játszani.
Crysis, Hellgate London töléletesen játszható(16x-os Antialjas nélkül meg kibírják valahogy... ez van).
"2-3 évig ez a gép marad".... most komolyan... aki 90k-t költ videkarira, az jövőre majd csak mosolyog, amikor jön a dx10.1, meg az opengl 3? (meg rá a játékok?) ugyan... új karit vesz (talán haverom is, de neki akkor is elég lesz a mainstream cucc 20-30-ért:D)
És tudod mit? ha lenne sok pénzem, akkor talán én is megvenném ezeket a cuccokat. Sőt, amikor oylan ismerős kért segítséget akinek volt, neki is elmondtam ezeket a dolgokat. Ő is úgy döntött, jöhet a drágább, lett is 90ezres videokarija. És szereltem össze. Nincs is ezzel semmi baj, hizs mindenki más árkategóriában válogat.
De ha magát a piacot, én a technológia leétékelődését nézzük, akkor bizony ki kell jelenteni, hogy nem éri meg. Mert hatalmas a bukás rajta. a belépőkategóriát nem képviselembr azokon a legkevesebb a deficit), mert azok használhatatlanok. De a haver a 150 ezer forintos gépén(monitorral!) jövőre és még talán 2 év múlva is tud majd játszani az a legújabb játékokkal. Persze néha le kell majd huzogatni a grafikai kapcsolókat, de menni fognak. A belépőszint meg most is szar...
Meg hát... mindig vannak játékok, amik techpro szinten vannak(crysis), de ezek a legritkább esetben a legélvezetesebbek.(pl a blizzard milliárdokat kaszál a wow-al, meg fog is az új kieggel is, pedig a hardwarekövetelmény akkor se volt nagy, mikor 2004-ben megjelent.)
Nos remélem sikerült tisztázni az állásontom( Nincs nekem azzal bajom, ha valami drága gépet vesz, mert többet is kap ténylegesen. De nem éri meg. Tökmin1 mennyi pénzed van. Bill Gates-nek se éri meg. Nyalókát venni a boltban se éri meg. Luxus. De akinek van rá, attól én miért sajnáljam a luxust? :D)
a "kabbe" pedig amolyan irígylő jelző:D nem akartam sérteni senkit megintcsak.
Nekem se ártana egy luxuskategóriás gép:D
UI: hozzáteszem, hogy a gépből látszik, hogy overlockra terveztél.(zalman meg a ramok:D ejj:D árulkó jel), és így persze már ténylegesen más kategóriába helyezhető a gép teljesítménye.
nem tudom, de ramokat meg procit is 20-30%-al is lehet húzni talán.. nemtom. (bár én nem vagyok overlockpárti) -
#22889 Jó az a gép és megéri az árát!!! Én sem vettem volna "bivaj" gépet ha nem érmé meg! Az meg, hogy 2-3 évig ez a gép marad ( gondolom neked is) kisebb változtatásokkal már megérte a befektetést.
De ezen ne vitázzunk...mindíg azok fikázzák a komoly gépeket akik nem tudják megvenni. Egyáltalán nem szégyen ha valakinek nincs rá pénze, főleg ha még suliba jár és nem kereső. Mindenki addíg nyújtózkodik ameddíg a takarója ér, nem igaz?! Én kereső vagyok, fenntartok egy családot 2 gyerekkel, autóval, és fizetem egy új lakás hitelét is. Mégis tudok spórolni, hogy komolyabb gépem legyen mert úgy érzem megéri azt az élményt amit nyujt.
Előre is bocsánatot kérek mindenikől aki sertőnek érezné ezt a hozzászólásomat, nem annak szántam! -
#22888 Köszi!
Nem azért írtam, hogy itt dicsekedjek, csak olvasd el amit írtunk, a megörökítés miatt írtam csak. -
#22887 Kirol:
"Asus P5W DH Deluxe|C2D E6600 @ 3,0 Ghz|Asus EN8800 GTS 640MB|2x1 GB Crucial Ballistix DDR2-1000 Mhz|Zalman ZM600-HP|Samsung 931 BF|Audigy 2|500 Gb SpinPoint HD501LJ|WinXP Pro/Vista Ultimate|"....
Asszem sokak nevében mondhatom, hogy: kabbe
(nem sértés, de azért ez már több, mint jó gép. ez már túl jó(ez a gép egyszerűen már nem éri meg az árát.)
(én már csak a Logitech G5 egeremre lehetek igazán büszke:D ennél jobb egér egyszerűen nincs a piacon. abszolút no1. már ha az ember úgy van vele, mint én, hogy a wireless-et alapból kizárja.
csgj: azért ilyen okos itt mindenki(és adja egymás után a tanácsot), mert okosnak hiszik magukat. megtehetik, mert a legjobb korban vannak, épp 30-asok. aki fiatalabb azért hülyébb, aki meg idősebb, az meg azért:D épp családalapítás közben, így a megfelelő "én már önellátó" ont is megvan az ego fenntartásához. engem is állandóan kioktatnak(egyetemista vagyok még:D).
Nézd a jó oldalát: ők érett komoly emberek, akik elérték, amit akartak, vagy tudtak. De belőled még bármi lehet. A potenciál az, ami a fiatalokat érdekessé teszi. és benned nagy potenciál van, amennyire elnézegettem a hozzászólásaid. -
Tomsess #22886 Azt hittem azt mondod, hogy neked nincs pénzed ilyen állat nőre
Különben az Experience 112-őt én nagyon várom. Nem csoda, hogy ilyet még nem láttál, az In Memoriam-ot meg az Evidence-t is ők dobták össze, azok sem sablonjátékok. A franciák azért tudnak valamit a franciázáson kívül is -
#22885 Belenéztem az Experience 112 demojába kíváncsiság kedvéért, hát elég "érdekes". Ilyet még nem láttam, az tuti. A szobákban én nézem a kamerákat.
Mintha valami film is lett volna a Kísérlet néven. Ezeknek lenne közük egymáshoz?
A kinézem az mondjuk gagyi. -
csgj #22884 Köszi, de nem fontos, sztem boldogulok velük! :D Most is ráncigálnak el a gép előőőőől.... kuhdf gnjkbn (bocs, csak a bill-be kapaszkodomm,njkbhjkb jkb.plpuncisfatz...:P -
#22883 Istan éltessen...és ha nem bírnál a szöszivel meg a barnával én szívesen besegítek!
Csitt.......csak az asszony meg ne "hallja" !
A nagybetűs élet még nagyon messze van neked.... rengeteg tapasztalatra van még szükséged de nefélj az is meglesz. A szavazás meg nem nagy dolog teszel pár x-et egy papírlapra és kész. :)) -
#22882 Hát már 1 év letelt, szóval már csak 1-2 van hátra.
Dehogynem, majd meglátod. Visszakeresünk majd erre a hsz-re 1-2 év múlva. :)
Ezért be is írom ide, mert az aláírás az ugye változhat.
Asus P5W DH Deluxe|C2D E6600 @ 3,0 Ghz|Asus EN8800 GTS 640MB|2x1 GB Crucial Ballistix DDR2-1000 Mhz|Zalman ZM600-HP|Samsung 931 BF|Audigy 2|500 Gb SpinPoint HD501LJ|WinXP Pro/Vista Ultimate| -
#22881 Hát ha nem törölték volna az "Ismerd fel képről a topikot" akkor tuti nyertünk volna, mert nem jönne rá senki, hogy ez melyik is.
Szóval szerintem lassan kanyarodjunk vissza az itteni témázáshoz. -
csgj #22880 Hát bocs, nekem nincs pénzem olyan állat gépre, mint amilyen neked van. És nem biztos, hogy jó lesz az is 2-3 évig... ááhh, sőt... -
csgj #22879 (Azt hittem először, hogy más topicba jöttem :P) -
#22878 Hú, de izgi, elindult a lavina!...:)) -
Zóanagyvarázsló #22877 Velem lehet egyezkedni :) -
#22876 barnák szebbek:D
-
Zóanagyvarázsló #22875 A torta helyett kérhetnék inkább belőle egy falatot? :) -
#22874 -
#22873 Ja, és akkor már 30 évesen nyugdíjba mehetsz és ez lesz:
-
#22872 semmi gond.
ha van pénzed, akkor nem kerülsz ide.
nem is kell más, mint egy kellemes, jól fizető, nyugis állás
-
#22871 De akkor térjünk ki mindenre.
Már erre is teljeskörű jogod van:
-
#22870 miva? ez a másik topic?
ja nem:D -
#22869 Ez igen!Ezt ki is felejtettük a nagykorúságból!... -
#22868 Huhh! El is felejtettem a jókívánságot, ezért:
Boldog Szülinapot kívánok!
Nagykorúságod alkalmából pedig itt van szerény szülinapi ajándékom:
-
#22867 "nehogy már a pólóm/ingem többet érjen, mint a bal vesém! :))"
Most valahogy Imyke jutott eszembe. Nem tudjátok mi van vele? nem nagyon hallat magáról.
-
Zóanagyvarázsló #22866 Persze én is így vagyok vele, ezért nem is panaszkodom soha, ha nem fut minden very high-on 16xAA/16xAF mellett. De ahol már van család, vannak egyéb hobbik, nem csak hardverre kell költeni, ott meg lehet érezni az árakat még normális keresettel is. Ez azonban már csak így van, az élet ilyen kegyetlen, nem juthat mindenre pénz, mindenki eldöntheti, miként priorizál. Ésszel be lehe tosztania kevesebbet is jól, elkölteni pedig a sokat sem nehéz.
Amúgy ruhára én sem szoktam vagyonokat költeni, nehogy már a pólóm/ingem többet érjen, mint a bal vesém! :)) -
#22865 1. Nem ismerem behatóbban a konzolokat. PS1-et még egész ismerem, PS2-ős meg már csak láttam:D
2. 3-4 éventre vesz az ember egy új gépet. ez legyen kb 150-200 ezer ft.
az évi kb 50-60 ezer ft. az kb havi 5000 ft.
Annak akinek amúgy fizetése van, az nem olyan hatalmas összeg.(havi 100 felett lehet szánni 10-15-ezret hobbira, és akkor még a rezsi meg a kaja is mehet. (persze akinek a kajáláj avgy a ruházkodás is hobbi, az máshogy álljon hozzá:D Nekem a kínais-teszkós ruha tökéletesen megfelel. Cipőből se kell bőr, meg polóból se kell adidas:D -
Zóanagyvarázsló #22864 Néhány megjegyzést azért hozzáfűznék.
1. Manapság már létezik patchelés konzolon, ha szükséges, akkor sor is kerül rá. (INkább a modok relatív hiánya a fájó, néhány játékot nehéz elképzelni nélkülük, márpedig komoly modding community csak PC-n van.)
2. Ha csak a hardvert nézzük, arra én úgy 3 évente költök 150 ezer körül. Ez talán nem kevés, de ennyi pénz számos szintén teljesen hétköznapi hobbira is gond nélkül elmegy. Én már csak tudom, sajnos/szerencsére több hobbim van :) (Persze én sem csak játékra használom a gépet, de azért akár bevallja az ember, akár nem, az esetek többségében a költekezésben mégiscsak kiemelten fontos szerepe van ennek a tényezőnek. Ez a baj a konzollal, az gyakorlatilag annak a beismerését jelenti, hogy egy új és kizárólagosan csak játékra alkalmas masinára költi az ember a pénzt :)) -
#22863 Na most néztem konzolra 2009-ben lesz. Kész vicc.
Nincs meg valakinek a Parasise -nál hazsnált texteditor?
Kíváncsi lennék, hogy jó e a Sinking Island -hoz. Mert szerintem igen. -
#22862 konzol az vacak.
semmire se jó, meg drága is.
filmek nem mennek rajtuk rendesen(kivéve, ha optimális codecel lehhet tömörítve), netezni is érdekesebb. némelyikbe hdd sincs.
Egyetlen egy dologra jók. játékra. (bár tény, hogy arra nagyon....)
Kompatibilitásban, optimlizásálsban játékra jobbak a konzolok. (Igaz kicsit nehezebb a játékokat megszerezni(PS2-t chipelni kell, hogy egyáltalán beolvassa a másolt CD-t.)
PC-n viszont mindig ott van az, hogy nem úgy játszol, ahogy a konzol bírja. PC-n a játékok mindig szebbek, mitn egy konzolon(bár ehhez lássuk be komoly teljesítmény kell(friss konzolmegjelenéskor(mint most), sokszor van úgy, hogy a PC-s világban éveket is várni kell, mire olyan géped lehet).
Meg PC ott van a patch lehetőség. konzolon ha valami bugos, az is marad.(bár kevesebb is a bug, mert éppen ezért jobban is tesztelnek).
De ettől még igaz, játékra jobb a konzol.
Node én csak játszani akarok? elvetemült hülye gamer vagyok? ááhh..
Fordítok, programozok, filmezek(pl filmeket tömörítek telfonomra, haver mp4 lejátszójára), zenét hallgatok, néha vágok is(pl csengőhangnak... Audacity egész jó ingyenes progi erre). Filmeket konvertálok, torrentezek, demoscene intrókat, demókat nézek, (emulátóból futatok konzolos játékokat:D(van egész jó GBA emultorom pl:D)).
Egyszóval... kompatibilis vagyok:D Nem beszélve arról a kismillió kis progiról, amit a játékok fordításához kellhet(tömörítők, extractorok), minden vacak.
Bevallom őszintén, Curretgen konzolt (PS3, Xbox360, Wii) nem láttam még. Állítólag az Xbox-ok egész jól felcodekezhetőek filmnézéshez, ha van hozzá HDD).
A számítástechnika drága hobbi. Kb évi min. 40-50 ezret bizony rá kell szánni.(és akkor dvd-két még nem is vettél:D). Én mst újítottam fel a gépen. 110e ft volt, szenencsére szüleim segítettek. Monitort vettem tavaly(előtt már:D). Most 2008-ban nem tervezek semmit, taln jövőre valami videokarival erősítem a konfigot, azt jóval:D
Igazából em tudom mennyibe van egy konzol manapság. HDD-vel biztos legalább 70-80 ezer körül. De még ha 60 is, ennyi pnzt kizárólag játékra költeni azserintem botor dolog. Kizárólag olyaoknak érdemes, akik szeretek játszani agyon, de a számítástechnikához nagyon nem értenek.
Szerintem. -
Tomsess #22861 Én is csak vidikártyát cseréltem a gépemben, a vas megmaradt a régi. Tökre fut vele minden rendesen. Ami meg beszaggat azt leveszem, én nem csinálok ebből gondot. Elvégre számomra nem az a lényeg, hogy valami irtó jól nézzen ki, hanem, hogy élvezhető legyen. Márpedig ne mondja nekem senki, hogy ha egy játékot medium grafikán játszik akkor az olyan csúnya lenne.
Meg amennyit én játszok az utóbbi időben ... szal nekem simán megfelel a PC. X-Box néha csalogat, de amennyi hibát találtak benne. Egyetlen dolog amiért vonz, az a kooperatív üzemmódok. Barátom mesélte, hogy unokatesójával kivitték ketten a Gears of War-t. Ez még a régi szép Nintendo-s időket hozza fel bennem. De egyébként csak akkor kellene konzol ha ingyen adnák (meg azért mert van pár nagyon hangulatos horror kaland ami csak PS2re jelent meg) -
#22860 Hát eddig mindegyik kijött PC-re is, emlékszek anno évente jöttek a részek, egyiken már rajta volt a következő rész videói.
Aztán most milyen nagy szünet volt SH 5 előtt.
Remélem előbb utóbb kiadják PC-re is.
Amúgy konzolra mikor lesz?
-
#22859 De, ps3. -
#22858 PS 3, nem PS 2 nem? -
#22857 Ma olvastam, hogy ps2 és xbox lesz a Silent hill 5. De remélem pc is követi... -
#22856 Na jó, egy Silent Hill 5 miatt azért elfogadnék egy konzolt, de csak kiadják PC-re is remélem! -
#22855 Azért ne essünk túlzásokba. Az előző gépemmel is szuperül elvoltam 3 évig, csak VGA-t cseréltem benne és minden ment, nem is rosszul!
Ez a mostani gépem is most a hónap végén lesz 1 éves és ebben még semmi se változott azóta! És nincs olyan játék, ami ne menne rajta közel maximumon! (Talán a Crysis a legbrutálabb, de az is simán megy 30-35 FPS-el max-on, csak árnyék van talán médiumon, meg a szűrő nincs max-on, ennyi.)
Szóval egy jó géppel el lehet lenni és én el is leszek, mert ugye muszáj 2-3 évig. -
Zóanagyvarázsló #22854 Megértelek, és ha sok olyan játék van rá, ami érdekel, de komoly gépet kívánna, akkor nagyon is megéri. Az engem érdeklő játékok 90%-a only PC (a maradék 10% jó része pedig a Mass Effect :)), tehát nekem nem kell törnöm ilyesmin a fejemet, úgyis olcsón fejlesztek. -
csgj #22853 Kösz :D Amúgy nem stratégiai játékok miatt kell a konzol, csak felhoztam azt is. Én főleg a gépfejlesztés ára miatt akarok venni xbox360-at. Meg ugyebár az, hogy hiába fizetsz a sok jó alkatrészért, ha még akkor sem lesz minden olyan jó... vagy ha jó lesz, akkor sem sokáig.