A mindennapos téma ide is betört ezért én is említek egy példát, életem egy darabjából ami az egészségűgyről és orvosok "szar" keresetéről szól.
Akinek van gyereke és volt fogadott orvosa annak nem kell mondanom, hogy az e téren dolgozó doktorok mennyit és hogyan keresnek.
"leszarnak mindent" sajnos igaz, ha olyan beteggel kell "dolgozniuk" aki sima sztk beteg. Bár mikor ezt a szakmát választoták ( ami a hivatásuk kellene, hogy legyen ) tudták, hogy ittt nem a pénz fogja motiválni őket ugye. Dehogynem!!!! Valójában senki szeret éhbérért dolgoni.
Visszatérve a "leszarásra" és a keresetre.
Gyermekeim születése elött már felfogadtunk egy ovost, (nőgyógyászt) aki az egész terhességet és a végén a szülést végigkíséri majd.
Minden rendben is ment, havonta jártunk hozzá és készségesen ellátta a páromat tanácsokat adott....stb. Mikor elérkezett a szülés ideje (ami termésetesen az éjszaka közepén volt) egy telefonhívásra jött a doktor és levezette a szülést. Itt is minden rendben ment viszont a lényeg most jön, hogy miért. Az egész terhesség és alatti figyelemért és a szülés korrekt levezetéséért több mint 300k-t fizettem ki neki.
Ezt most nem azért írom mert sajnálom azt a pénzt, de csak így kapott a párom megfelelő ellátást.
A lényeg az, hogy az orvosok nem keresnek olyan rosszul (persze feketén). Tudom, hogy ez a "hálapénz" nem mindenhol divat de nálunk enélkül a kórházban akár meg is halhatsz és lehet, hogy észre sem veszik....sajnos. Hogy van-e erre megoldás.... míg az emberek szemlélete meg nem változaik addíg nemhinném.