33675

• Axon
    Antenna hungária?
    Túl titokzatosra vetted a figurát, így hamar találgatni kezdünk :-)
    Ez bevett reflex egy kalandjátékos topikban ;-)

Már látom is, hogy vagy 7-8 ember rögtön ráveti magát a témára. Információkat tárgyakat gyűjtöget, majd kombinál, feladatokat old meg, egyeztet, mérlegel, kombinál és kidobja eredményül, hogy te csakis egy jegestengeri norvég olajfúrotorony alkalmazásában állsz mint helikoter pilóta.
  • M.A.D.
    Úgy legyen! Ámen!
  • Axon
    Szerintem hagyjuk a politikát - pláne a tegnapi újabb kótyavetye után - mert hamar eldurran az agyam. Az ostoba szövegeket lehet tartalékolni a nyugdíjasoknak. Részemről egy géppuskában látom a megoldást, ahogy a falhoz állított kommunistákat szépen sorban lekaszálja és akkor még roppant könnyű haláluk volt... aztán következhet a majomkodó ellenzék is.
  • RaveAir
    A legnagyobb magyar műsorszóró cégnél dolgozom kontrolleri pozícióban. A fordítás mellette csak hobbi. De részt vettem néhány hivatalos fordításban is: Gothic 3, Warhammer: Mark of Chaos, Anno 1701, UFO: Földönkívüliek, Fuvarmágnás, stb.

Csináltam már fordítást a Sevenm-nek, a CD Projektnek és volt Ecobitnek is. De ezek csak amolyan mellékesek voltak. Annyira jól nem fizetnek az ilyen dolgok (az adó miatt), de legalább elveszik az éjszakát és a hétvégéket. ;)
  • Randal
    Szerintem csak bedolgozik nekik:)
    Ugyanúgy ahogy a Gothic 3-nál bedolgoztak az emberkék, meg ahogy a MP is bedolgozik pár cégnek:D
  • kirol
    Nem ott vagy? De hisz ők is kiadják a Sam & Max-et, akkor meg még ti is?
    Érdekes.
  • RaveAir
    Nem ott dolgozom. Bár az kétségtelen, hogy vettem már részt fordítási munkában náluk. Legutóbb pl. a Freight Tycoon nevű játékban.
    Ezért sajnos nem tudok abban segíteni, hogy egy adott játék mikor fog magyarul megjelenni. Igazából még azét sem tudom, aminek a fordításában részt vettem... :(
  • kirol
    Itt dolgozol: OLDAL.
    Mármint ez a cég?
    Most lejent meg az új Sherlock játék, a Sherlock Holmes VS Arsene Lupin, és a magyart is mostanra ígérték, de ami ezen az oldalon van írva, semmi sem jött még br, legalábbis ami a megjelenési dátumot illeti. :(
  • RaveAir
    Ha vannak is a közösbe bedobott jó ötletek, azt sajnos elnyomják az egyéni érdekek. Amelyek főleg egyéni és nem országos jólétet biztosítanak...
  • RaveAir
    Sehonnan, mert a hivatalos magyar verziót bétateszteljük. A fordítást amúgy hangulatos, csak még van benne hiba, néhány olyan is, ami miatt a játékban nem is tudnál továbbhaladni (vissza kell gondolni, hogy mi is lehetett az eredeti angol mondat, és csak úgy tudsz továbbjutni).
  • Randal
    Azt én tudom, de más kommentjére is írtam:)
    A vulgaritást meg személyeskedést azt ki lehet hagyni a dolgokból, hogyha magát az adott problémát és lehetséges megoldásait vesszük figyelembe, és nem a körülötte álló nemszerete egyéneket;)

Az igazság az, hogy nincs bevett formula arra, hogy hogyan kell egy országot jó úton tartani, és senki se mondta, hogy egyféleképpen lehet.
    Mindenkinek vannak jó ötletei, csak képtelenek bedobni a közösbe...
  • Axon
    Gondolom most a Sam&Max-ről beszélsz. A magyarítást honnan lehet letölteni hozzá?
  • RaveAir
    Sajnos én nem tudok semmi újat. Viszont a napokban is tesztelem az első sorozatot magyar nyelven, és meg kell hogy mondjam a srácok elég hangulatosra csinálták.
  • Axon
    Utoljára arról volt szó, hogy sorozat lesz belőle mint a Sam & Max-ből. Azóta viszont nem hallottam róla.
  • kirol
    Nem az volt, hogy lesz folytatása?
    Tudtok valamit róla? Hisz már ez rég megjelent, ha jól tévedek 2006.04.22-én, és azóta már több mint 1 év eltelt, lassan 2.
    Azóta már kész kellene lennie a folytatásnak!
  • takysoft
    csak annyit tennék hozzá, hogy nem vagyok pesti.
    itt élek már 4 éve egyetem miatt, de egy 900 lelket számláló faluban éltem le első 18 évem. (okosak már kiszámolták, hogy 22 vagyok:D). Ajkánszülettem veszprém megyében és az állanó lakhelyem máig Kolontár.
  • szotyimutyi
    Hát igen, minden nézőpont kérdése...:))
  • Axon
    Nálunk jár a munkahelynek a Gamestar (nem kevés lobbizásomnak köszönhetően), így nekem is megvan a Dreamfal. Nekem egy picivel mégjobb ;-)
  • Axon
    "egy városi gyereknek még az igény se alakul ki erre"

Megtisztelő, hogy mindezek után tanyasi srácnak gondolsz, de hidd el, hogy városi gyerek vagyok, ha egyáltalán egy pesti városnak nézi debrecent. 22 éves koromig egy hatalmas lakótelepen laktam panel lakásban és az akváriumi halaimon kívül nem élt velünk egyébb állat ... bár néha apám egy-egy nagyobb kocsmázás után... na de azt hagyjuk :-)
  • Axon
    Nekünk is volt fogadott orvosunk mindkét gyermekünknél. Az első esetnél hozzá jártunk, de csak két alkalommal tejeltünk, mivel a végén (sikeres szülés után) akartuk a nagy dellát a zsebébe gyömöszölni. Nem is jött be az orvos amikor megindult a szülés. Mondják, hogy minden rosszban van valami jó, na ebben én nem hiszek, viszont a mi történetünkben tényleg volt valami igazán jó, mivel az ügyeletes éjszakás orvos vezette le a szülést, aki egy igazán végtelenül rendes fiatal orvos volt. Mondanom sem kell, hogy a második gyemekünknél már őt fogadtuk meg és be is jött a szülésre, pedig éppen nyári szabadságon volt. Neki sem adtunk több pénzt az elején mint a másiknak és mégis lelkiismeretesen dolgozott végig. Viszont ha nem lett volna fogadott orvosunk akkor sem lett volna gond, mivel a szülőszobában volt egy ügyeletes szülész nő, akit csak terézanyához tudnám hasonlítani. Ő foglalkozott a feleségemmel az orvos érkezéséig. Ő is végtelenül rendes volt és simán le tudta volna vezetni a szülést ha nincs orvosunk. Szóval pénz nélkül is jó kezekben lettünk volna. Mindez a debreceni korházban történt.
  • takysoft
    megvettem a GameStart, benne a Dreamfall-al:D de jó nekem!
  • Axon
    Én az étkezésről beszéltem és egy szóval sem folytam bele az egészségügyi "reformba". Nem is kívánok, mivel az a téma jóval tulmutat ennek a topiknak a keretein és a hozzászólások színültig lennének vulgaritással és személyeskedéssel.
  • Randal
    Leó mondjuk az RTl Klubban is szerepel és a Coolon is műsorvezető.
    Szóval nem mindegyik tök hülye vagy lustálkodó, de mint tudjuk az ismerettség/ismertség számít;)
  • takysoft
    sajnos igazad van...
    lehet mondogatni, hogy "féldélutános sztárok", de az nem igaz. a legkisebb gógyival ebből pénzt lehet faragni.
    a leó a mai napig a tv-shop termékeit reklámozza, a maradék meg modell lett. majkapapa a legnagyobb befutó az összes közül.
    sajnos több példát nem ismerek, mert nem nagyon emlékszem rájuk. 1-2 széria némelyik néztém néztem csak.
  • Tomsess
    Vagy menj be valamilyen valóságshow-ba, esetleg mutasd meg a világnak mennyire gyökér vagy és mennyire nem értesz semmihez ... sajna manapság ez is kezdi felhozni magát a menő állások közé
  • takysoft
    ha pénz kell, akkor alapíts egy vallást, vagy légy politikus.
  • takysoft
    van megoldás. magánorvos.
    300k-ból már talán arra is tellett volna, és az legalább legális.

amúgy én nem azokra az orvosokra gondolok itt, akik százezresével nyúlják le a hálapénzeket naponta. azok bunkó marhák. mert a sebészek meg a főorvosok megtehetik ezt. én az egyszerű röntgenorvosra gondoltam vagy az ápolókra, esetleg a kórházak karbantartó alkalmazottaira, akik keveset vagy egyáltalán nem találkoznak a betegekkel. akik amúgy is kevesebbet keresnek, mint egy sebész...

Axon: szeretek élni, csupán nem rágódom olyanokon, ami ellen nem tudok mit tenni. véleményem van, és ha valaki ténylegesen mutatna egy irányvonalat, ami eredményesnek tűnik, akkor szavaznék is rá.
    És ha tényleg megadatott neked, hogy olyan körülményke között élj, amint az leírtad, akkor hatalmas szerencséd van. A magyra gyerekek 99%-ának ez soha nem adatik meg.(egy városi gyereknek még az igény se alakul ki erre)
  • MerlinW
    Ne keverjük a körzeti, altató, stb orvost a sebésszel vagy a szülésszel. Százezres nagyságrendű kereseti különbség van köztük. És a jól kereső orvosokból van kevesebb. Mellesleg a jó orvos az az ember aki a világ minden pénzét megérdemli, ahogy a jó rendőr, tűzoltó és tanár is. Ők tolják előre és tartják életben a világot.
  • kirol
    Vagy alapítsunk egy menő, multilaterálisan felépített multinacionális nagyvállalatok! De mi legyen a fő profilunk?
  • Randal
    Öööö, el kéne menni dolgozni. Valami jó helyre:)
    Jelöltessük magunkat képviselőnek vagy csináljunk egy pártot:D
  • kirol
    Na benne vagyok! Gyűjtsünk pénzt magunknak, gazdagodjunk!
    Várom az ötleteket! :)
  • Randal
    Jópár éve volt mondjuk az Opel neki:)
    Amúgy meg felesleges erről beszélni. Inkább mi gyűjtsünk lóvét:D
  • kirol
    Opel? Biztos kispályás, vagy régi időkről beszélsz. Nálunk az orvosoknak Mazdajuk, meg ehhez hasonló kategóriájú autójuk van. Sajnáljuk még továbbra is őket pár hsz erejéig?
  • Randal
    Na igen, erre mondtam én, hogy nem igazán sajnálom én őket. Nálunk a vidékre kijáró orvosok is kapnak ugye a nyugdíjasoktól kis pénzecskét, meg tojást, tyúkot stb. stb. Ezt meg akkor ugye már kapásból nem kell neki megvennie. Nálunk a faszi egy kis motorbiciklivel járkált ki. 1-2 év múlva meg már új Opellel. Ja, csókolom, hogy ilyen jól megy? És utáltam is, mert nemigazán látta el a rokonokat, csak felírt nekik 10-15 gyógyszert azt pá.

Szerencsére nem sokat voltam eddig kórházban, de történt már egy-két röhejes dolog. Pl. mikor a csóka a gipsz leszedése után a gézt tette a kezemre, az egész osztályon nem talált egy ollót. Ja igen, igazság szerint előtte két héttel kellett volna leszednie, de a drága nem ért rá, mert az új autóját mutogatta a kollégáknak. A poén, hogy végül a gipszet nem ő szedte le, hanem egy másik doki, meg ő szedte ki a csuklómból a rögzítőcuccot, de mondta, hogy a másik doki meg ne tudja...

Szóval hálapénzt majd csak akkor kapnak tőlem ha normálisan viselkednek, addig meg én is szívózok velük és a nyakukra járok.
  • serito
    A mindennapos téma ide is betört ezért én is említek egy példát, életem egy darabjából ami az egészségűgyről és orvosok "szar" keresetéről szól.

Akinek van gyereke és volt fogadott orvosa annak nem kell mondanom, hogy az e téren dolgozó doktorok mennyit és hogyan keresnek.
    "leszarnak mindent" sajnos igaz, ha olyan beteggel kell "dolgozniuk" aki sima sztk beteg. Bár mikor ezt a szakmát választoták ( ami a hivatásuk kellene, hogy legyen ) tudták, hogy ittt nem a pénz fogja motiválni őket ugye. Dehogynem!!!! Valójában senki szeret éhbérért dolgoni.
    Visszatérve a "leszarásra" és a keresetre.
    Gyermekeim születése elött már felfogadtunk egy ovost, (nőgyógyászt) aki az egész terhességet és a végén a szülést végigkíséri majd.
    Minden rendben is ment, havonta jártunk hozzá és készségesen ellátta a páromat tanácsokat adott....stb. Mikor elérkezett a szülés ideje (ami termésetesen az éjszaka közepén volt) egy telefonhívásra jött a doktor és levezette a szülést. Itt is minden rendben ment viszont a lényeg most jön, hogy miért. Az egész terhesség és alatti figyelemért és a szülés korrekt levezetéséért több mint 300k-t fizettem ki neki.
    Ezt most nem azért írom mert sajnálom azt a pénzt, de csak így kapott a párom megfelelő ellátást.
    A lényeg az, hogy az orvosok nem keresnek olyan rosszul (persze feketén). Tudom, hogy ez a "hálapénz" nem mindenhol divat de nálunk enélkül a kórházban akár meg is halhatsz és lehet, hogy észre sem veszik....sajnos. Hogy van-e erre megoldás.... míg az emberek szemlélete meg nem változaik addíg nemhinném.

Bocsi a sok szövegért és hibákért.
  • Randal
    Jó is az amikor tudod, hogy mit eszel:)
    Másrészt meg a mesterséges anyagok miatt se kell nagyon izgulni, mert az emberi gyomor sok mindent képes megemészteni. Amit meg nem, azzal úgyis tudjuk mi lesz:)
    Ezeknél inkább azoktól a vegyszerektől kell félni, amit a szervezeted nem tud kezelni, bár azok nagyrészét is ki lehet kúrálni viszonylag egyszerűbb gyógyszerekkel.

Az egészségügy (meg szinte minden más is) egy eléggé kényes probléma, amire megoldás nem az elkövetkezendő 50 évben fog születni.
    Nem tudom, hogy az orvosok mennyit keresnek tisztán vagy feketén, de ők választották ezt a szakmát, tudták mit vállalnak. Persze mindenki reméli, hogy jobb fizetést fog kapni valamivel, talán jópár kap is, csak ha egy adott típusnak növeled a fizetését, akkor kell a többinek is. Másrészt náluk is ugyanaz a probléma mint mindenhol: a nagykutyák lenyúlják a lóvét, te meg dolgozzál a kevesebb pénzért.

Az egészségügyi reformmal meg nem tudsz mit kezdeni, jól nem lehet megoldani, igaz a tervezett szétdarabolt biztosítási formánál lehetne jobbat kitalálni. Nem tudom már, hogy jelenleg hogy is áll a dolog, de ha a beteg kedvenc orvosa azzal a biztosítóval szerződne le akivel akarna az nem lenne rossz.
    Meg ha megnézitek az elméletileg jobban élő, szervezettebb külföldöt, ott is ugyanez a helyzet mint itt.
    Ezektől a reformoktól nem kell csodát várni, valami lesz belőle, aztán majd meglátják mit akarnak rajta változtatni. Persze, hogy az elején rossz az egész, de ha addig akarnánk ülni rajta amíg közel lesz a jóhoz, akkor semmi sem fog történni. Így látni fogjuk élesben is a hibáit és azokon lehet változtatni (a legjobb az lenne, ha nem igazán látnánk őket, de ez nem megoldható sajna).

Ja, rátérve a DVD-re: Azt megnézted, hogy jól van-e beállítva a régiókód illetve, hogy nem használtad-e el mind a 3 állítási lehetőséget?
  • Axon
    Megmondom őszintén először én is azt vártam, hogy majd más szól, mert úgy gondoltam nem teregetem ki mennyire béna vagyok. Aztán, most sikerült beszereznem a teljes magyar verziót és már nem vagyok biztos benne, hogy én bénáztam el valamit.
  • kirol
    Hát én felraktam és vártam hogy szól e aki kérte, hogy jó e, de semmit se szólt senki. Lehet hogy még más fájl is kellene hozzá, nem tudom.
  • Axon
    Nektek működött a szerveren lévő A felébresztetthez készült magyarítás? Nálam nem magyarított semmit. Sem úgy, hogy simán bemásoltam, sem úgy, hogy az "en" mappa file-jait felülírtam vele.
    Azt hittem nálam van gond, de most eljutott hozzám a teljes magyar verzió és azt feltelepítve, minden tökéletesen működik és minden felirat magyar.
  • RaveAir
    Ha kinyújtom a lábam, akkor én is tudom egy kicsit mozgatni a térdkalácsomat jobbra és balra. Ha fáj, akkor szerintem nézesd meg orvossal.