• Axon
    Egy kérdés MerlinW-nek vagy azoknak akik bütyköltek már weboldalakat.
    Karbantartok egy webszervert. Az egyik oldalkészítő elkezdett panaszkodni, hogy rosszul jelennek meg az oldalak. Láttam, hogy az ékezetes betűk megjelenítésével van a gond. Eddig egyfélét használt vagy az UTF-8 -at vagy az iso-8859-2 -t. De most a .html fileok egy része ilyen a másik része meg olyan. A linkekre kattintgatva az oldalak egy része jól jelenik meg, más részén az ékezetes betűk helyén hierogrifák vannak. A webszerver default karakter beállítása UTF-8 volt eddig. Most átállítottam iso-8859-2 -re, most minden fordítva van. Az eddig rossz oldalak szépen jelennek meg, ami pedig eddig jó volt, ott most nem jelennek meg az ékezetes karakterek.
    Azzal érvel a weboldal készítő, hogy próbaképpen feltöltötte egy free szerverre és ott minden oldal megfelelően jelenik meg.
    Mit csináljak, hogy nálam is így legyen.
    Első lépésként még arra is gondoltam, hogy fogom a html fileokat és valahogy elmentem mindet utf-8 ban. Már ezt sem tudom hogyan/mivel kell(ene). Másrészt nincs valami olyan html kód amit a forrás elejére beszúrva be lehetne állítani a karakter készletet?

Na meg különben is annnyát az ilyen pöcs weboldal fejlesztőnek :-)