33675
-
#22091 köszönöm szépen, meg is nézem. -
#22090 Talán ezzel: Active Smart
Valamint egy regisztrációigénylés után innen le lehet tölteni vinyokhoz firmware-t, jópárnak van SMART Clean funkciója: link -
#22089 SZerintem nem lehet, vagy ha igen, akkor nagyon macerasan.
-
#22088 Ti itt mind nagyon okosak vagytok, úgy gondolom, kérdezek valamit, hátha tudja valaki.
Ki lehet törölni (Resetelni) a vinyók S.M.A.R.T. logját?
Igen, tudom, hogy nem arra lett tervezve, hogy resetelni lehessen. A miértekkel kapcsolatban meg ne feltételezzetek rólam mindenféle nagyon gonosz dolgot.
Szimplán annyit kérdezek, meg lehet-e csinálni? (szentbeszéd nélkül:D) -
#22087 Nincs sok lehetőséged, a hibás oldalakat konvertálod ultraedit, notepad++, zen optimizer, php editorok, dreamweaver vagy egyéb szerkesztővel a kívánt kódolásra. Másik megoldás hogy minden html lapnak sajat kodolast adsz, de ez ganyolas, ilyet nem csinalunk:)
A fejlesztőnek meg törd le a kezét. -
#22086 Sajnos nem segített semmilyen trükközés, ezért fogtam az összes .html filét és elmentettem utf-8-as formátumban. Így már tökéletesen megy minden, na meg szóltam a weblapkészítőnek, hogy ezután utf-8-ban mentsen el mindent. Kicsit csodálkozott, de aztán rábólintott.
-
#22085 a <html> tagbe lehet írni mindenfélét.
nem tduom segít-e.
én csak azt tudom, hogy a firefox elbassza a kódolást, akkor hol lehet átváltani:D -
#22084 Kipróbálom és visszajelzek. -
#22083 AXON,
itt a kód:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
remélem megjelenik rendesen -
#22082 Egy kérdés MerlinW-nek vagy azoknak akik bütyköltek már weboldalakat.
Karbantartok egy webszervert. Az egyik oldalkészítő elkezdett panaszkodni, hogy rosszul jelennek meg az oldalak. Láttam, hogy az ékezetes betűk megjelenítésével van a gond. Eddig egyfélét használt vagy az UTF-8 -at vagy az iso-8859-2 -t. De most a .html fileok egy része ilyen a másik része meg olyan. A linkekre kattintgatva az oldalak egy része jól jelenik meg, más részén az ékezetes betűk helyén hierogrifák vannak. A webszerver default karakter beállítása UTF-8 volt eddig. Most átállítottam iso-8859-2 -re, most minden fordítva van. Az eddig rossz oldalak szépen jelennek meg, ami pedig eddig jó volt, ott most nem jelennek meg az ékezetes karakterek.
Azzal érvel a weboldal készítő, hogy próbaképpen feltöltötte egy free szerverre és ott minden oldal megfelelően jelenik meg.
Mit csináljak, hogy nálam is így legyen.
Első lépésként még arra is gondoltam, hogy fogom a html fileokat és valahogy elmentem mindet utf-8 ban. Már ezt sem tudom hogyan/mivel kell(ene). Másrészt nincs valami olyan html kód amit a forrás elejére beszúrva be lehetne állítani a karakter készletet?
Na meg különben is annnyát az ilyen pöcs weboldal fejlesztőnek :-) -
#22081 Hát az Awakened-re is mennyit kellett várni. Runaway meg azóta sincs. Bár az nem is érdekel. -
#22080 Szerintem a magyar megjelenés után pár nappal már fennt lesz minden torrenten. Tényleg, mikoris jelenik meg magyarul? -
#22079 Képek és az infok alapján ígéretesnek tűnik. Már csak az a kérdés, hogy be tudjuk-e szerezni valahogyan a magyar verziót. -
#22078 Az jó. Még jó, hogy nem kezdtem el vele játszani. -
#22077 Elvileg magyarul fog megjelenni napokon belül. -
#22076 Nekem az otthoni és a munkahelyi TFT monitoromon sincs DVI csatlakozó (sajnos). Túl hamar szereztem be mindkettőt :-) -
#22075 Igen, nekem megvan a német, de még nem nagyon játszottam vele. -
csgj #22074 A mai naptól kezdve feszülten várom a telefonhívást, hogy mikor mehetek a videókártyáért... Most már bármikor lehet a héten. De valószínűleg előbb, mint később. :)
moonster-nek: Németül már kijött a Jack Keane. Azt tudom róla, hogy az Ankh fejlesztői készítették, és hasonlóan mókás stílusú game... -
#22073 Helo!
Mit tudtok a Jack Keane-rol.
Nemreg olvastam rol aes egesz franko kalandnak igerkezik, csak nem tudom, h mikor jelenik meg.
Régen forumozgattam itt, de elmaradt idővel.:)
Kicsit kapcsolodva az alant folyo beszelgeteshez... en mar nem tolom ezeket a modern fps-eket. Az Airborne-nak adtam eselyt, de az ubersoldiereknel elakadtam, majd eloveszem, asszem kesobb. Inkabb szimezek, auto, repulo-modell
Viszont tesomnal kiprobaltam a cod4 demot. A korszak nem tetszett annyira, de a kivitelezes allati. Csak ugye megint csak nagy gepigeny.
Ami meg tetszett mostansag az a Portal volt. Aki nem probalta, nosza tegye meg, mert igenycsak jo szurkeallomany mozgato és bár Half-life2 moci huzza, senkit sem kell megolni benne.
ennyit mara..
majdnem olyan lett, mint egy blog:) bocs -
#22072 béke, ok? -
#22071 Ja ebben ufók lesznek, de majd kiderül. Ha nem viszik túlzásba akkor még lehet jó. -
#22070 úgy olvastam ebben is lesznek nem emberi monszterek... Egyébként FC engem is addig kötött le amíg meg nem jelentek a monszterek. -
csgj #22069 Kb én is így vagyok vele. + Ritkán játszok fps gamekkel, a Far Cry-t meg hamar meguntam... Most ez a Witcher tetszik nagyon, csak borzalmasan szaggat a 9600-asommal :P (nincs is benne a minimum gépigényben ez a kártya xD) -
#22068 Na közben én is kipróbáltam, az elején nekem is rögtön eszembejutott a Far Cry elején lévő stég, itt is pont olyan volt.
Viszont nagyon szép a játék, ahogy lebonthatsz mindent, épületet, stb-t. Bár az egyik bódénál a 4 lábból 2-t kiütöttem és gravitációt meghazudtolva a mási kettő simán tartotta a tetőt, pedig nem átellenesek voltak.
A fél erdőt kivágta, hajlanak a levelek, nagyon király.
Szóval a látvány az nagyon jó, ez a ruhás dolog is tetszett. De még csak a felénél járhatok, így magáról a játékról még nem nagyon nyilatkoznék.
Meg ugye anno a Far Cry demo is jó volt, mivel abba sem volt szörny, aztán hogy elszarták a full-t. :( -
#22067 túl régóta, ezért próbáltam lezárni a témát:) -
#22066 Csak a hájp miatt fogom megnézni Crysis-t. Ha ugyanolyan a játékmenet, mint FarCry-nak akkor nem fog tetszeni. Grafikailag több mint valószínű, hogy mint a mostanában megjelenő játékokat 800x600 low-med beállításokkal fogom csak tudni játszani. De mint írtam, ha jó a játék akkor mindegy a graf. Ha epilepsziás görcsöt kapok az élvezettől olyan a grafikája, de nem élvezem a játékmenetet, nem tetszik a sztori, akkor meg kuka a játék. -
csgj #22065 Mindegy, hogy ajánlotta-e, vagy sem, mert úgyis maradok egyelőre a régi vacak codegen tápomnál, amíg nem lesz pénzem újra... Amúgy mióta is megy ez a vita? :D -
#22064 Nem kötekedünk, jót akarunk. Négyen is mondtuk, hosszú évek saját szakmai tapasztalatai alapján, mit érdemes, miért és hogy. Innentől szíved joga dönteni, kiállni a saját véleményed mellett. Ellenben másoknak ajánlani a nem feltétlenül jót nem biztos, hogy bölcs dolog.
Ha nem volt, nincs problémád az alsó kategóriás tápokkal az jó. Lehet szerencse, ez függhet felhasználási módtól, a lakásod energetikai felépítésétől, a környezet tisztaságától (családi házakban, kertvárosokban több a por, stb).
De a lényeg hogy a drágább, jobb alapanyagú táp a védőbástyája a házba pakolt többi értéknek. Ez nem vita kérdése, hanem tény:) -
#22063 A grafikát nézve igen. Maga a játék kiköpött FarCry csak szebb. Én már csak a látvány és a fizika miatt is végigjátszom. Amúgy nem az a game amit kétszer-háromszor is végigvisz az ember. Tényleg gyönyörű egyszer mindenképp ajálott megnézni. -
#22062 Figyelj, alapvetően nem vagyok kárörvendő, sőt empatikus alkatnak vélem magam, de miután (idézlek):
"1%, hogy felrobban, tökreteszi az egész géped, letépi a karod, felgyújtja a házad, földrengést okoz a városban, megátkozza az országot, elsüllyeszti európát, kettéhasítja a földgolyót, összerántja a naprendszert, és megállítja a világegyetem tágulását, ezzel elpusztítva azt, és persze megöli Istent.... "
így kifiguráztad a "jótanácsomat", ill. ezáltal engem, lehet megérdemelnéd, hogy valami tönkremenjen... -
#22061 Igazad is van, a játékélmény a legfontosabb, ha nem így lenne, akkor nem tölteném be a DOSBox-ot, a ScummVM-et vagy az Amiga emulátort. Ezekkel a retro játékokkal is tök jól el tudok lenni. Ugyanakkor szeretem néha a csili-vili filmszerű audió-vizuális élményt is, ha tehetem akkor fejlesztem a gépet, de előfordul, hogy nem telik a passzióra... (Bár most nem panaszkodom, nagyjából ki vagyok békülve a mostani gépemmel). -
#22060 Tudod mit? Ha esetleg bekövetkezik és tényleg tönkremegy valamim... tudod mit? nevess jó hangosan, mert attól biztos jobban érzed magad.
Igaz... összehasonlítanám szívesen, hány tápot gyárt évente a Codegen, még hányat a chieftek, és ezekből hány megy szét... De biztos igazad van, és ezért feljogosítalak, hogy jól röhögd ki a nyomorom. Nekem úgyis mind1 lesz még egy pofon, neked meg legyen igazad. -
#22059 Én a GF6600 -al elvagyok évek óta. Mennek vele a mai cuccok is. Mondjuk engem sosem zavart, ha le kellett venni a grafikát egy játékban. -
csgj #22058 De azért remélem az enyém még pár hónapig bírja majd az új kártyát, mert egyelőre nincs pénzem még arra IS... :P De utána akkor gyűjtök gyorsan a tápra... -
#22057 Ezt mintha én is írtam volna... (DVI-DSub átalakító)
Egyébként nem minden TFT monitor DVI-s, nekem három TFT-m van (14, 15 és 19 inch-esek) és egyiken sincs DVI. A most újonnan kaphatók többségén van, de most sincs mindegyiken. -
#22056 De ha egyszer elszáll a tápod és magával visz egy drágább alkatrészt a gépedben, akkor ugye megengeded, hogy röhögjek hangosan (nagyon hangosan, úgy tiszta szívből)? -
csgj #22055 Nem, a boltban teszik be... Én nem merek kockáztatni xD (Ja, és köszönöm a válaszokat) -
#22054 És amúgy milyen? Jó? -
#22053 ja. az AGP nem bír annyi áramot leadni, mint a PCIe (tudtommal), így a legtöbb új AGP-s kártya(főleg amik pcie-re lettek tervezve) rendelkeznek egy kölön kis dugóval, ahová be kell dugni egy kis tápcsatlakozót. Nemtom mi a pontos neve, de ugyanolyat, mint amit vinyókba, cd meghajtókba kell dugni. Szoktak a kari mellé elosztót is adni, azzal nem lesz gond. Csak ne felejtsd el rádugni. Már ha a tiedre is kell.
Télleg. Te szereled be? -
#22052 ja és a kártyához adnak majd analóg átalakítót, ha a monitorod nem DVI-s lenne.(tft monitorok szerintem mind dvi-sek, crt-k meg általában csak analóg csatlakozósak.)