• Lord Myn
    Én meg számítógép javítással is foglalkozom többek között, úgyhogy a "tapasztalat" az szép dolog, de szerintem csak szerencséd volt, de légyszi másoknak ne ajánld azt hogy a 10k különbséget inkább fordítsák vmi másra, mert igenis inkább fordítsák tápra.

Természetesen a táp hibáján nem azt értettem én sem, hogy villám csap a gépbe. Hanem pl. azt hogy a táp nem bírja a terhelést (a 400-as Codegen még 300W-ot sem bír), nagy ingadozásokkal adja le a 3.3/5/12V-os feszültségeket, illetve +12V-os ágon nem bír leadni megfelelő áramot (tkp. ez az egyik legfontosabb rész, fontosabb mint, hogy "hány W-os a táp").

Olyat meg pláne ne írj, hogy "vehetsz drágábbért Chieftec-et, de különbség nem lesz", ja nem lesz különbség addig, míg az egyik alkatrészt haza nem küldi. A Codegen és társai tápok irodai gépekbe jók, ahol nincs fejlesztve a gép soha (bár már ilyet is láttam meghalni, de igaz ott már öreg volt a táp).

Ja és az Acorp táp az vmivel jobb minőségű a Codegen-nél, bár tényleg nem egy csúcsmodell. A Athlon 2100+, Radeon 9800SE,stb. meg hidd el, hogy kis teljesítményű gép. (A párom gépe: 2200+ Athlon XP, 768MB DDR, Geforce Ti4200, sblive! 5.1, wlan kártya, dvd-rom, cd-rw, 80GB vinyó, ez is hasonló teljesítményű gép, de ettől függetlenül én ebbe a gépbe is egy Chieftec 360-as tápot raktam, pedig az elbírná még1x ezt a gépet).

Egyébként meg attól is jobbak a minőségi tápok, hogy ha véletlenül tönkremenne mégis a táp, tuti nem visz magával semmi más alkatrészt.