33675

• csgj
    Na jó, végkövetkeztetés: Vennem kéne egy totál új gépet pusztán egy videókártya csere miatt. Jól kitalálták ezt.
  • takysoft
    megint mire megírtam, sokminden történt...

szal.... nem is kérdeztem akkora hülyeséget....
    mindenesetre a rendelést mondd le azonnal!!

Ha veszel egy PCI-e-s alaplapot, abba meg a jelenlegi videokártya nem fog belemenni.(valszeg proci meg ram se).

bonyolult.

ha van pénzed, akkor vegyél egy olyan alaplapot, mint én(Gigabyte Ga-M57-S4 SLI). ez szinte mindent tud... meg abba egy jó kis kétmagos athlon:D

!!VAGY!!
    Lehet kapni a mai napig igen jó AGP-s videokarikat is. annyira nem új a PCI-e, hogy ne gyártanának AGP-s kártyákat.
    nézek neked majd valamit. pillanat...
  • Lord Myn
    Olyan hosszút írtál, hogy lekésted a végkifejletet... ;)
  • csgj
    De mennyit?? 90ezret?! Ez nem létezik... hihetetlen... Pedig rohadtul de fel voltam dobódva attól, hogy lesz egy új faxa kártyám, tolhatom az sm 3.0-ás gameket... erre... ááá...
  • takysoft
    na mind1, válaszolok, még ha szívatni is akarsz:D
    Vannak az alaplapokon kis bigyuszok, amikbe kártyákat lehet dugni, szokták őket "slot"-nak néha "bus"-nak nevezni. nem tudom mi a pontos neve. magyarul szokták "sín"-nak hívni.

Régen volt ISA, majd jött a PCI. Ezek multifunkcionálisak voltak.PCI még ma is szokott lenni alaplapokon. Aztán jött az AGP(advenced graphics port), ebből csak 1 van az alaplapon, és kizárólag videokártyához jó.

Most meg van PCI-Express. van belőle 1x-es, meg 16x-os.(sokkal nagyobb a foglalat.)

a PCI általában fehér foglalat, AGP barna/fekete, PCI-e változó, de fekete szokott lenni, ISA-ra már nem emlékszem:D

Egy alaplapon CSAK EGYFÉLE video-port van. vagy AGP vagy PCI-express.
    ha rossz kártyát veszel, akkor nem tudod belerakni a foglalatba.
    PCI-express-t onnét lehet felismerni, hogy az 1x-es igen picike slot, a 16x-os meg kétfelé van osztva. (AGPs-alaplapon 1x-es pci-e sincs).
    (ez alól persze kivételek az Asrock nevű alaplapgyártó cégnek nevezett gyár termékei, mert azok között vannak kombó-alaplapok...... inkompatibilitás magasfokon:D)

ha nem tudod így fejből, akkor felteszek neked egy Everest-et, abban meg tudod nézni.

• Lord Myn
    Nem csak lapot kellene venned, hanem új procit és memóriát is, ugyanis Socket 478-as PCI-E-s lapot nem fogsz kapni. Úgyhogy ha még nem vetted meg a videókártyát, felejtsd el és gyűjtsél még hozzá.
  • csgj
    MSI 848P Neo-V (MS-6788)

De ne már, hogy ezt is keljen vennem! A francba... :( Akkor nem lesz új videókártyám... De most komolyan, ilyenről még sosem halottam, vennem kell még 30000-ért egy kib****** új alaplapot??? Az 5 PCI foglalat az miért jelenti azt, hogy AGP-s ??
  • Lord Myn
    Vááááá.... Akkor ráb*sztál. Ez AGP-s.
  • Lord Myn
    Nem tudod, hogy PCI-E-s vagy AGP-s a lapod??? Akkor szerintem magadtól ne fejlessz gépet... Egyébként az Everest a legjobb diagnosztikai program, az biztos megmondja. De ha megmondod pontosan milyen lapod van, megmondom PCI-E-s vagy nem.
  • csgj
    Figyu, nem vagyok ám én olyan nagy zseni gépekben! De most néztem meg Everestben, és a Bővítőhelyeknél ezt írja ki: 5 PCI, 1 AGP
    Akkor jó?
  • takysoft
    ezt most ugye nem mondod komolyan?
  • csgj
    Jaj nee... azt hogy lehet megnézni?
  • takysoft
    19-ért nem olyan rossz persze.
    de ugye PCI-E-s alaplapod van?
  • takysoft
    sry, mire leírtam, utána válaszoltál:D
  • takysoft
    körbenéztem árügyileg közben.
    Amit írtál azt legolcsóbban 21-ért láttam(nem voltam túl alapos, talán van olcsóbban is).

Még ha nem is akarsz többet külteni, akkor is 256 MB-os DDR3-asat vegyél!! kb ugyanolyan áron vannak. több tesztet is néztem, gyorsabb.

Ha meg van rá +2-3 ezer Ft-od, akkor válassz inkább Pro helyett XP-t. 600 helyett 800 Mhz-en megy a magja.
    alant linkeltem neked olcsón. ha 24 ezer megfelel, akkor Aqua-ban meg is veheted.(több helyen is van pesten).

ha nem pesti vagy, akkor meg talán az extreme digital-ból vásárolhatsz, mert ott 10e ft felett házhozszállítanak. konkrét linket majd később, mert most nem megy a weblapjuk valamiért. edigital.hu amúgy. (picit drágábbak, de jó akcióik szoktka lenni. pl most 40e ft-ért lehet 19-es TFT monitort venni náluk. HannsG... nem rosz, nekem is olyan van:D)
  • csgj
    Ez már most teljesen mindegy... megrendeltem :P És persze, biztosan DDR2-es, de még így is sokkal jobb, mint a mostani 9600-asom. És itt, ahol KELL vennem (ismerősök + legismertebb gépes bolt a városban stb), csak 31000 ft-ért tudnak hozni XT-s karit. Ez meg 19000... Ez azért egyáltalán nem mindegy :D Először én is XT-t akartam, mert azt hittem, hogy lesz már kb 24000-ért is... de hát nem így lett... Egyébként 25 lett volna a határ.
  • takysoft
    nekem SLI-s lapba van Ati kártya. de ha nem akarok két kártyát használni(akar a franc:D), akkor ez nem hátrány elvileg:D
  • takysoft
    Pro? jól meggondoltad?
    nem nagy az árkülönbség, és mint mutattam 22-24 körül már lehet kapni XP-t.

a másik amire vigyázz! fontos!
    az az 512 mb ram, az valószínűleg DDR2-es. jobban jársz, ha olyan kártyát nézel, amin DDR3-as (esetleg 4-es de az drága) memória van. Még Akkor Is, ha az csak 256 mb. gyorsabb lesz a géped:D

Amit ajánlhatok: Gigabyte 2600XT Kereken 24.000 Ft az Aquában. Jó márka, jó bolt(nem szoktak vacakolni a garival, ez személyes tapasztalat).
    Sapphire 2600XT olcsóbban(22500+), de ezeket a boltokat nem ismerem, és a depó sem frissíti az árait mindne nap, ellenőrizni kell a bolt honlapján is.

Valójában mennyit szántál videokártyára?
  • csgj
    Hát mégse, most derült ki, hogy ezt fogok venni :D : SAPPHIRE TECHNOLOGY RADEON HD 2600 Pro 512 MB HDMI / dual DVI PCI Express
  • Lord Myn
    De be tudsz, csak működni nem fog... Ha CrossFire-s a lapod, akkor csak Ati kártyával tudod használni a 2 kártyás módot. Egyébként én sem akarok 2 VGA-s rendszert, kiforratlan egyelőre az egész, jobban jár az ember ha eladja a videókártyáját és vesz inkább egy erősebbet.
  • Lord Myn
    Igen ám, de a Voodoo-knál az SLI mást jelentett, mint az nVidia-nál. A 3Dfx-nél a Scan Line Interleave rövidítése (ugyanis a Voodoo kártyáknál minden második sort a második kijelző rajzolt ki), míg az nVidia-nál a Scalable Link Interface-t takar a rövidítés.
  • kirol
    "Szóval már alaplap vásárlásnál döntened kell, hogy milyen tipusú kártyákat akarsz párban használni."

Sose akarok két VGA-t, csak úgy érdekességképpen. Nekem az alaplap dobozára CrossFire van írva. De nekem SLI képes nVidia-m van, szóval nem tudnék mellé berakni egy másik nVidiat SLI-be?
  • MerlinW
    SLI-t a 3dfx fejlsztette ki emlékeim szerint, a voodoo 2 idején. majd Voodoo 3 után felvásárolta az nVidia. Ettől függetlenül Ati is tudhat több kártyás bigyót, max máshogy nevezik:)
  • Lord Myn
    Nem, az SLI az csak nVidia-nál van (copyright-os) 2 vagy több PCI-E kártyát köthetsz össze. Az ATi-nál is van egy hasonló lehetőség, de ott CrossFire-nak hívják a módszert. Ami nagyon fontos, hogy egy alaplap vagy SLI-s vagy CrossFire-s lehet, mindkettő nem. Szóval már alaplap vásárlásnál döntened kell, hogy milyen tipusú kártyákat akarsz párban használni.
  • kirol
    Hát ez a nagy problémám. Nekem kb. 1 hónap alatt 6-7 GB az összes feltöltésem. Ez a játék meg önmagában 5,6 Gb.
    256k-val a feltöltés nem túl gyors. :(
    De címet azt tudok adni, ha érdekel. Jó gyors oldal.

És kész, a képek is láthatóak végre az Overclocked topikban!

• takysoft
    nem értek valamit, kedves szakértő barátaim!
    Most akkor ATI-nál is van SLI?
    azt hittem az nvidia technológia, legalábis nvidia nagyon magáénak reklámozza... az én kártyámon meg van hozzá foglalat.

csgj: nem jársz rosszul vele.... Most játszottam Unreal Tournament 3 demójával.... 1280*1024 grafika fullon (postprocess persze azért default:D) fps-t nem néztem, de igen ritkán szaggatott be.... meg gyorsab betöltöttek a pályák:D

Aquában lehet kapni Gigabyte verzió 24-ért, Asus majdnem 26 ezer. Máshol Sapphire verziót látni 22 környékén is.
    asus
    gigabyte szintén aqua
    Itt pedig a Sapphire a depo.hu oldalról. de ezek a boltok néha a világ külső felén vannak.

egy tizessel többért meg kaphatsz DDR4-es verziót
  • csgj
    THX! :D Ja, Taky, én is Radeon HD2600XT-t akarok venni :) A tápom meg biztos vmi böszmeség (xD), mert amikor ezt a gépet vettem, nem kértem hozzá külön vmi faxa márkás tápot... Belehajítottak vmit, amit találtak :P
  • Lord Myn
    Benéztem a fórumjába, 2008-ban lesz az USA megjelenés... :(

Egyébként tudok egy kicsi németet (itt lakik 2 saroknyira... :D ), szóval ha nagyon szépen megkérnélek lassacskán nem töltenéd fel? (Eléggé bejön a játék, szeretem a pszicho-thrillert, a nyelvvel meg csak elboldogulok így vagy úgy).
  • kirol
    Nekem is. :)
    Lesz mindkettőből. Rákattintassz a topikjában a bannerra, majd az angol nyelvre (zászlóra) és nézelődsz.
  • Lord Myn
    Az Overclocked az jobb tetszik, lesz belőle valamikor angol?
  • Tomsess
    Welcome to Paradise!

Van most egy ilyen szám, aminek az elején ezt a szöveget nyomják, de sajna nemtom ki az előadó
  • trmn #21780
    Köszi

Akkor Serito kollegát szeretném felkérni, hogy készítsen nekem valami jó logót, ha nem nagy fáradság. Cserébe sört esetleg csokit tudok felajánlani )))
  • kirol
    Nincs, de a Reprobates -hez már készül a magyarítás!
    Jelenleg olyan 30%-on áll kb.
  • Lord Myn
    Egyébként a Reprobates-ben és/vagy az Overclocked-ban angol felirat van?
  • kirol
    Már dolgozok a képek megjelenésén.

Más: Serito
  • kirol
    Mondjuk nekem is Codegenem volt eddig, nekem se volt velük sose bajom.

De amikor ezt a gépemet "csináltam", úgy gondoltam, hogy ez azért megérdemel egy Zalman tápot, mert ha valami bibi lenne, kicsit drága mulatság lenne.
  • trmn #21775
    Nekem nem jönnek be a képek, pedig próbáltam tűzrókával és explorerrel is.

Más..

Ki is volt az a nagylelkű topictárs aki a logókat csinálta itt sokaknak, többek között nekem is? Szeretnék egy kis arculatváltást. Ha nem okoz nagy problémát, a Nibiru-ból kellene valamilyen logó. Előre is köszönöm.
  • MerlinW
    Egyetértek. A táp a gép lelke.
  • Lord Myn
    Én meg számítógép javítással is foglalkozom többek között, úgyhogy a "tapasztalat" az szép dolog, de szerintem csak szerencséd volt, de légyszi másoknak ne ajánld azt hogy a 10k különbséget inkább fordítsák vmi másra, mert igenis inkább fordítsák tápra.

Természetesen a táp hibáján nem azt értettem én sem, hogy villám csap a gépbe. Hanem pl. azt hogy a táp nem bírja a terhelést (a 400-as Codegen még 300W-ot sem bír), nagy ingadozásokkal adja le a 3.3/5/12V-os feszültségeket, illetve +12V-os ágon nem bír leadni megfelelő áramot (tkp. ez az egyik legfontosabb rész, fontosabb mint, hogy "hány W-os a táp").

Olyat meg pláne ne írj, hogy "vehetsz drágábbért Chieftec-et, de különbség nem lesz", ja nem lesz különbség addig, míg az egyik alkatrészt haza nem küldi. A Codegen és társai tápok irodai gépekbe jók, ahol nincs fejlesztve a gép soha (bár már ilyet is láttam meghalni, de igaz ott már öreg volt a táp).

Ja és az Acorp táp az vmivel jobb minőségű a Codegen-nél, bár tényleg nem egy csúcsmodell. A Athlon 2100+, Radeon 9800SE,stb. meg hidd el, hogy kis teljesítményű gép. (A párom gépe: 2200+ Athlon XP, 768MB DDR, Geforce Ti4200, sblive! 5.1, wlan kártya, dvd-rom, cd-rw, 80GB vinyó, ez is hasonló teljesítményű gép, de ettől függetlenül én ebbe a gépbe is egy Chieftec 360-as tápot raktam, pedig az elbírná még1x ezt a gépet).

Egyébként meg attól is jobbak a minőségi tápok, hogy ha véletlenül tönkremenne mégis a táp, tuti nem visz magával semmi más alkatrészt.
  • MerlinW
    Obscure 2-őt tolom, nagyon hangulatos játék. Klassz filmszerű történések, szuper zene, kalandjátékos fejtörők. Kaland, Resident, Silent rajongóknak kötelező:)