• Axon
    Az Ubuntut ajánlom én is vagy a Kubuntut, amelynek a kinézete jobban hasonlít a windowshoz.
    Ha két oprendszert akarsz egy vinyóra rakni, akkor először feltétlenül az XP-t telepítsd és csak utána a linuxot. A linux egyből felismeri az xp-t és gép indításkor egy menüből választod ki, hogy melyik induljon, nem kell semmilyen bootmanegger, mivel a linuxnak van saját.
    Particionálásnál az xp installjakor csak az xp-nek csinálj particiót, a többi helyet hagyd szabadon a linuxnak, majd azzal beparticionálod. A linuxnak feltétlenül kell egy swap partició, ebből elég 1 giga, a többit pedig ext3-nak particionáld.
    Ha kérdésed van akkor szívesen segítek/segítünk.
    Elvileg az összes windowsos játék megy linux alatt is a Cedega segítségével, ebből a legújabb verzió mindig fent szokott lenni a szerveren, mert itt MerlinW, Taky és én is rendszeresen használjuk. Nekem mostanában az összes új játék elindult alatta, de persze nem lesz olyan gyors mint ha winxp-n futtatnád, de ez kaland játékoknál nem szokott gond lenni. A Cedega egyébként egy windows emulátor, ami tartalmazza a teljes directx 9.0c támogatást (de lehet, hogy már a DX10-et is). DOSBox-nak meg cumvm-nek pedig van linuxos verziója is.