33675

• Axon
    Ismeritek ezt a kalndjátékot:

Dead Reefs

Elvileg ez egy klasszikus kalandjáték és az az apropója, hogy elkészült hozzá a teljes magyarítás. Én még sosem hallottam rólla, de a képeket elnézve - amelyeket a neten találtam - akkor is érdemes lenne kipróbálni, ha nem lenne hozzá magyarítás, de így meg egyenesen kötelező.
    Mindenesetre először jó volna beszerezni.
  • takysoft
    MSN kliens van, hogyne, pl Trillian asszem van linuxra is.
    de van még: (ezeket nem ismerem)

aMSN
    Pidgin
    Kopete

modem ugylet....
    ha márkásabb a modem, akkor lezs hozzá linuxos driver, ha meg nem márkásabb, akkor kösd rá a gépre UTP kábelen (sima hálókábel, a modem biztos tudja azt is)
    de hogy melyik bekötésű UTP kell, arra már nem emlékszem... asszem patch-kábel...
  • Tomsess
    NA, végre sikerült minden rendesen felraknom. Mármin felraktam az XP-t úgy ahogy mondtátok és melléje a Fedora-t. Most simán bootol meg minden, de még a komolyabb része hátravan. VAn egy ilyen gondom, vagyis még nemtom hogy gond-e, de valszeg az lesz. Nekem az internet USB-s mondemen keresztül megy, namost...ezt linuxnál hogy oldjam meg? Mert a windowsnál mindig telepítőcédét kellett használnom, hogy felismerje.
    Másik egy ilyen talán bugyuta kérdésem, hogy létezik-e MSN Messenger linux alá? Tudom, hogy az MS, de csak picit szétnéztem a neten, és találtam valamiket. Kíváncsi vagyok megoldható-e...
    JA, és nagyon köszönöm az eddigi segítséget
  • kirol
    Már találtam párat, de Videan nem megy, csak Youtube-on. De mindegy, megtaláltam ott is.
  • MerlinW
    van ezer módja a flash videók letöltésének. böngészőplugin, weboldalak, programok, stb. Nem kell ehhez hekkelni.
  • kirol
    Ezt nem tudja senki?
  • Axon
    A Virtual pc-s megoldás nem működik a játékoknál mint ahogy Lord Myn ezt már leírta. Az NTFS particiót a linux alapból tökéletesen olvassa, íráshoz pedig telepíteni kell az ntfs-3g csomagot, amelyet magyarok fejlesztettek ki. Ezután tökéletesen írható lesz az ntfs partició is.
    WinXP alól is tudod olvasni az EXT3-as particiókat (írásukat nagyon-nem ajánlom). A Total Commanderhez is van egy plugin ami olvassa az ext2 és ext3-as particiókat (bár a leírásában az ext3-at nem tüntetik fel, de ettől tökéletesen működik).

A Virtual PC helyett egyébként a VMware pc emulátort ajánlom. Így ablakban fut nálam az XP és remekül tudok vele Corel Drawozni.
  • Axon
    Az Ubuntut ajánlom én is vagy a Kubuntut, amelynek a kinézete jobban hasonlít a windowshoz.
    Ha két oprendszert akarsz egy vinyóra rakni, akkor először feltétlenül az XP-t telepítsd és csak utána a linuxot. A linux egyből felismeri az xp-t és gép indításkor egy menüből választod ki, hogy melyik induljon, nem kell semmilyen bootmanegger, mivel a linuxnak van saját.
    Particionálásnál az xp installjakor csak az xp-nek csinálj particiót, a többi helyet hagyd szabadon a linuxnak, majd azzal beparticionálod. A linuxnak feltétlenül kell egy swap partició, ebből elég 1 giga, a többit pedig ext3-nak particionáld.
    Ha kérdésed van akkor szívesen segítek/segítünk.
    Elvileg az összes windowsos játék megy linux alatt is a Cedega segítségével, ebből a legújabb verzió mindig fent szokott lenni a szerveren, mert itt MerlinW, Taky és én is rendszeresen használjuk. Nekem mostanában az összes új játék elindult alatta, de persze nem lesz olyan gyors mint ha winxp-n futtatnád, de ez kaland játékoknál nem szokott gond lenni. A Cedega egyébként egy windows emulátor, ami tartalmazza a teljes directx 9.0c támogatást (de lehet, hogy már a DX10-et is). DOSBox-nak meg cumvm-nek pedig van linuxos verziója is.
  • Lord Myn
    FAT32-vel az a probléma, hogy nem tudsz rajta DVD-image-eket tárolni (így kiírni sem).
  • Lord Myn
    Ez egészen biztos, hogy nem járható út, ugyanis a VirtualPC nem kezel 3D kártyát, szóval max. 2000 előtti játékokkal játszhatsz.
  • Ersiman
    Üdv!
    Linuxból én az Ubuntut ajánlanám. Folyamatosan fejlesztik és nagy a felhasználói tábora, így a fórumokon kaphatsz segítséget, ha kell. NTFS partíciót felismeri, olvassa, állítólag már írja is, de én FAT32-es partíciót használok az adatoknak, letöltéseknek.
    Játékok: ez valóban komoly hátrány. Nagyon rossz a linux támogatottsága. Elvileg van néhány régebbi játék ami fut, illetve Wine vagy Cedega segítségével (állítólag) lehet wines játékokat is futtatni. Célszerűbb egy játékokra kihegyezett XP-t megtartani.
  • trmn #20866
    Én biztos, hogy két partíciót csinálnék, és egy boot managert használnék (mondjuk ezt http://www.v-com.com/product/System_Commander_Home.html), így biztos nem ér meglepetés. Én Red Hat-ot ajánlok, de kezdésnek jó az UHU is.
  • Tomsess
    Vagy még esetleg olyasmi jutott az eszembe, hogy van egy 20GB-s vinyóm, amit OP rendszereknek szánok. Ezt felosztom 10-10 GB-re (tehát 9,valamennyi lesz egy partíció) ... és egyikre felrakom a WinXP-t a másikra meg mondjuk a Fedora-t. Elméletileg így működnie kellene, nem?
    Már csak azt nemtom melyiket rakjam először, mert az XP hajlamos lefoglalni magának a bootolást :) Még egy olyan félelmem van, hogy ugyan a linux felismeri-e az NTFS-es 2 másik vinyómat.
    Időközben valaki ajánlotta nekem még ezt az UHU-Linux-ot, magyar fejlesztés. Nemtom próbálkozzak-e ezzel...
  • Tomsess
    Én erre olyan megoldást tudok (nemtom használható-e), hogy VirtualPC-re felteszem a WinXP-t aztán Linux alatt azon keresztül futtatom a játékot. Megoldható? Mert nekem dicsekedte egy gyerek még régen, hogy neki ablakban megy linux alatt simán a win. De gondolom ez ma már nem olyan nagy csoda...
  • Lord Myn
    Nekem csak egy problémám lenne a Linux-szal: tudtommal a komolyabb játékokat nem nagyon lehet működésre bírni alatta. (Javítsatok ki ha tévedek, még sosem használtam Linux-ot).
  • Lord Myn
    Jól mondod ott a bibi: a 6100 harmatgyenge videokártya (tökmindegy mennyi ramja van, én az ismerősöd helyében nem is foglalnék le 512MB-ot a számára, mert felesleges). A COD2 alá komolyabb videókártya kell (alsóhangon egy 6600GT), szóval ha azzal szeretne játszani vegyen egy normális kártyát.
  • Tomsess
    NA, ma felcsesződtem rendesen a windowsra, mivel megint fogta magát, kidobott, kék képernyő és semmi áron nem akart elindulni. Nagy nehezen sikerült visszatornásznom, de megint beleizzadtam mire összejött. Szal így 10 év után asszem eljött az ideje, hogy átmenjek Linuxra. Csak abból is annyi van, melyiket ajánljátok? Van ez a Fedora meg Freespire, ezeket nézegettem most ... de igazából nemtom melyik a jó. Egyáltalán mi számít jónak egy Linux oprendszernél? Tök hülye microfosos vagyok, szal segítséget kérek ilyen ügyben
  • csgj
    nem, úgysem volt jó sajnos...
  • csgj
    hehh, nem frissítették... ezt nem tudtam. Szólok nekik xD.... thx
  • trmn #20858
    Próbáltatok már drivert frissíteni?
  • csgj
    Egyik ismerősömnek van egy kis gondja... a NVIDIA GeForce 6100 512 mb-os kártyája nem tűnik túl gyorsnak. A COD2 dx7-ben kb 27 fps-t produkál... mellette van 700vmennyi RAM, és egy AMD Athlon 3000-es 1,8 ghz-es proci (amit az srtest 3.0 ghz-nek ír) Szóval ezzel sztem nem lehet gond. De integrált a kari, és sztem ez itt a bibi... Persze kikérném a ti véleményeteket is... :)
  • kirol
    Valaki erre válaszoljon már légyszi.

Ezekszerint tök hülye vagyok, mert itt le van írva:ITT, de gödöljek meg ha 3 órája nem baszakodok vele, egy perce se, de nekem nem megy.
    Szép hieroglifák bejönnek és kész.
  • kirol
    Hát szerintem sincs, de jogtárban ilyet én nem találtam.
    Viszont felhívta megy itteni boltot, és szerinte lehet ilyen, csak a gyaroklatban nem szokott ilyen lenni. Csak ugye ez a lap 55.000 huf volt, szóval próbálkoznak.

Meg hát ez a szar, ránézésre 1000 éves, és kicsit nagyobb a valószínűsége, hogy bármikor bekrepálhat.

Mindegy, megmondtam nekik, nekem ez nem kell. Megvárom, amíg az enyémet megcsinálják! Aztán hajrá. Kíváncsi vagyok.
  • Lord Myn
    Szerintem ilyen nincs, hogy kicseréljék egy másik javított termékre, de a pontos jogi részének utána kellene nézni. De egy biztos akár cserélik, akár javítják a 3 év garanciának újra kell indulni.
  • kirol
    Aha, köszi.
  • Lord Myn
    Igen, a hang az marad. Újratömörítésnél a framerate (általában 23.976) és codec (MPEG-2) is marad, ami változik az a bitrate (tkp. a film minősége).
  • kirol
    Nemtudjátok, ezt a videót hogy lehetne letölteni?
    Relax

Nagyon jó szerintem!
  • kirol
    Hát úgy érzem, egy darabig nem lesz alaplapom, pedig már eddig is 1 hónapja nincs.
  • kirol
    Na ilyen hol létezik?
    Írtak nekem egy word-öt:

"A Gyártó fenntartja a jogot a javításra, a meg nem javított alaplapokat kicseréli egy ugyanolyan (vagy nagyobb tudasu) uj vagy javitott termékre, vagy ha ez nem lehetséges, jóváírja.
    A hibás termékeket ugyanolyan vagy megegyező tudású termékre cseréljük."

Na mi ez a hülyeség, hogy más javítottra is cserélik, pláne olyan állapotban, mint amit küldtek?
  • Randal
    Ha jól tudom akkor igen.
    De azt te is emg tudod nézni, ugyanis kiírja minden egyes cucc mellé, hogy hány Mb-os.
    Ált. csak a videót szokta tömöríteni. Csak azt nem tudom, hogy miylen framerate-tel és milyen kodekkel, még nem néztem utánna.
  • kirol
    Amúgy ha egy DL-ből sima 4,7-est csináltam, akkor "csak" a kép tömörödik újra, a hang az eredeti marad ugye?
  • Randal
    Grat:D

DVDShrinket el is felejtettem:D
  • kirol
    Na sikerült a DVD shrink -el.

Egy koncertfilm volt. A poén, hogy 2 lemezes, és mindkettőn már védelem volt. Első sima F5-el átment és készen is volt, de a másik már keményebb dió volt, de megoldódott szerencsére. :)
    Kész lett a biztonsági másolat.
  • takysoft
    én nem tudom, mi az a clonedvd, de Alcohol 120% nekem ilyet még sose írt ki:D

próba cseresznye...

ha konkrétem filmről van szó, akkor meg van egy DVD Decypter nevű progi. Régen mindennel egész jól ment, de már nem fejlesztik.... próba cseresznye(én ripeléshez szoktak hazsnálni. védelemmentesíi a vob-okat.
  • Randal
    JátékDVD vagy film dvd?

Bár végülis vmilyen szinten mindegy.
    Nézz utánna, hogy milyen másolásvédelemmel rendelkezik..
    Másolásvédelem

Aztán itt tudsz keresgélni, hogy milyen védelmet mivel lehet kiírni vagy esetleg eltávolítani.
  • kirol
    Van egy dvd-m, amiről szeretnék biztonsági másolatot csinálni.
    De a CloneDVd azt írja ez a dvd másolásvédett, és nem megy tovább.

Hogyan lehet ezt mégis lemásolni?
  • Axon
    Extra perverzeknek ajánlott :-)
  • Axon
    Hmmm... mondhatni vissza angolosítják :-)
    Miért kell egy egyszer már magyarul megjelent kalandjátékot újra angolul kiadni? Nem sok értelmét látom, pláne úgy, hogy a magyar verziókban is lehet az angol feliratot választani, ha valakinek erre van igénye.
  • Axon
    Dehogynem. Ennyi nálunk már soknak, sőt(!) nagyon soknak számít :-)
  • Tomsess
    Hát momentán le van szedve ... addig biztosan amíg rá nem rakom az oldalsó meg a hátsó hűtést. Aztán majd meglesem a teszteken (amiket én mérek), hogy melyik az üdítőbb.