Sztrájk? Sajnos nem. Beleestem a tudatlanságom csapdájába néhány éve és vetettem velük egy mobil "légkondit". Aztán itthon észrevettem, hogy ez nem légkondi csak egy szimpla levegőhűtő micsoda. Öntesz bele vizet és azt párologtatja a ventilátora segítségével. Lópikulát sem ér. Vizet már rég nem is öntök bele csak így simán járatom a ventilátorát, mivel a víz jelenléte semmit sem jelent. Most ez a nagy böhöm jószág űll itt az asztalon és hűti a nyitott házamat. Ez a vacak anno nagyon drága volt, így most nincs pofám pénzt követelni egy IGAZI mobil légkondiért, pedig már 60 ezer környékén láttam őket.
A gépem pedig egy "vacak" alaplap miatt fagyogat. Amikor vettem, akkor ez volt az egyik legdrágább alaplap. Mindig is az MSI-re esküdtem (ma már óvatosabb vagyok az esküvésekkel), így megvettem anno a legdrágább MSI alaplapot. Egy nforce 2-es ILSR alaplapot. Van benne egy AMD 3200-as proci (ez még nem AMD 64). Sima működéskor még nem is, de például játékoknál már rendszeresen fagyott. Sokáig a procira gyanakodtam, de annak hőmérséklete csak igen ritkán (nagy terhelésnél, igen meleg szobában) ment 50-55 fok körüli értékre, ami nem lehetett gond. Aztán sok-sok keresgélés után rájöttem, hogy az alaplap egyik chipje a hibás. Tükörtojást lehet rajta sütni. Sajnos ebbe a házba nem tudok úgy ventilátort beszerezni, hogy az közvetlenül ezt a területet hűtse (legfeljebb egy lakatos segítségével), így maradt ez a morbid megoldás a böhöm nagy ventilátorral.
Az alaplapnak egyébként ez nem egyedi hibája, hanem típus hiba. Sokan panaszkodtak a fagyások miatt, de az MSI a későbbi alaplapjain sem tudta megoldani ezt a problémát, így a következő vételkor a boltos már határozottan lebeszélt egy MSI alaplapról. Így vettem legutóbb egy ASUS-t amivel még nem volt ilyen problémám.