33675
-
#20596 A Magyarítások Portál nem teljesen garancia arra, hogy a javított magyarítást tölt(hetted)öd le, az ő fejük se káptalan, nem tudnak mindig mindenre gyorsan reagálni.
Érdemes ezért a magyarításaimat közvetlenül a honlapjaimról letölteni, mert minden magyarításokat érintő dolog először - és biztosan - oda kerül fel.
A Still Life HUN-nak, a Driv3r HUN-nak ó, a GTA 3 HUN-nak és a Chronicle of Riddick HUN-nak [most fejből] tuti van javítása a honlapomon. -
csgj #20595 én se gondoltam, hogy szó szerinti fordítás kell, ismerem az anyanyelvemet, és nem vok hülye :) Volt bizony benne olyan, hogy teljesen mást kérdezett az egyik szereplő, mint ami a fordításban volt. Egyébként meg a magyaritasok.hu-tól szedtem le... -
#20594 Valamit nagyon benézhetsz akkor - vagy ami még rosszabb, az első változat van a gépeden.
Ugyanis, volt egy félrefordításom a dologban, a romok között, a varjú és a gyűrű tematikájában - angol szó kétértelmű magyar megfelelő miatt - másról senki semmiféle jelzést nem adott.
Arról pedig nem nyitnék vitát, hogy mit mondanak a szinkornhangok és mi szerepel a feliratozásban, mert azt ugye mindenki tudja, hogy a MAGYAR ember másképp fejez ki dolgokat, mint egy angol. -
#20593 Mi az hogy csak kérdezted? Jogos volt!
Nem szabad itt akárkinek akármiről beszélnie! Azt ki kell érdemelni. Nem? -
#20592 Oké, csak kérdeztem:) -
csgj #20591 úgy, hogy itt bármiről lehet beszélni... vagy nem? ráadásul ennek még több köze van a TLJ-hez, mint pl a vírusvédelemnek :P -
#20590 Rendben van, de ez most hogy jön ide? -
csgj #20589 Ja, a Still Life magyarítása sok helyen nagyon nem stimmel... most nemtok példát mondani, de vannak sajnos nagyon durva dolgok is :P Ezzel persze nem akarom megsérteni a fordítókat, mert biztos nem volt egyszerű munka :) -
#20588 Norton Internet Security 2007 -et. -
#20587 Ja milyen vírusvédelmet használsz? -
#20586 Igen ha leveszem a vírusvédelmet akkor kb 45-50mp elég neki XP alatt!
Az viszont érdekes, hogy Vistának még vírusvédelem mellett is elég kb 20mp. -
#20585 Hát gondolom nálam is emiatt, de holnap tényleg lemérem gombnyomástól.
De olyan 2 perc lehet. -
csgj #20584 de jó, panel lakásban ebben a rohadt nyári melegben a gép is van vagy 58 fok játék közben... :P a hőség előtt a gép is csak max 50 fokos szokott lenni (azaz a proci, a többi alacsonyabb hőmérsékletű..) -
#20583 Nálam a vírusvédelem miatt XP kb 2-3 perc Vista úgy 20mp.
Azért van külömbség nem? -
#20582 Na majd lemérem, de közel nem 1 perc. -
#20581 Az elég gáz, főleg, hogy ha jól emlékszem neked nincs is valami erőgéped. Leírhatnád a konfigodat, egyébként valami házhűtésed van? -
#20580 Elvileg a videókártyáknak bírniuk kell az extrém hőmérsékletet is (az nvidia kártyáknak elméletileg 127 fokig kell bírniuk), persze a gyakorlat más, meg nem tesz jót az egyéb alkatrészeknek sem a gépben a 90-100 fokos kártya. Tényleg érdemes lenne a hűtőcsere vagy valami egyéb hűtési lehetőség. -
#20579 A helyedben nem erőltetném a készenléti módot, csak a baj van vele. Elég gyors géped van, szerintem 1 perc alatt beboot-ol az XP, annyit meg lehet várni, nem? -
#20578 Ez de durva!! Adhatnának egy ilyen lapot A0-ban! -
#20577 megnézem kösz(nitott ház? ha becsukom el se indul a gép... túlmelegedik mire elidnul a windows.. pedig semmit se tuningolok:D) -
#20576 Bizony 3-4 óra játék után már felszökik 85c'-ra vagy közel 90-re.
De mint írtam a gyári hűtővel a gyártó szerint a 100-110C'-ot is bírja minden gond nélkül.
Én viszont már nagyon aggódom ezért már gondolkozom a hűtőcserén.
Csak még nem tudom milyet vegyek rá!? -
#20575 90 fok? A házad aljában van valami öntöttvas betontál, amibe belefolyik a cucc? Nem egy életbiztosítás otthon magárahagyni a gépet.
De ez most rohadt meleg viccet félretéve. -
#20574 Csak alap Catalyst Centert raktam fel (tudom mindenki szidja).
Játék alatt szoktam hallani, hogy emel vagy csökkenti a venti fordulatát, de 90C mellett sem fagy. Olvastam, hogy simán bírja a 100-110 fokot is! Gondolom az élettartama meg a felére csökken!!!
-
#20573 Nekem is annyi kb. Most meglepő módon 60 fok alapon, és "csak" 75 játék alatt ebben a melegben. Biztos most eltaláőltam a venti helyzetét, a rajta lévő amúgy 60%-on megy.
De köcsög RivaTuner kiakarja nyarni a VGA-mat, mert ha netalántán visszatér a gépem S3 készenlétből, ami kb 10-ből 1,5x sikerül, ezenbelül is kb. 70%-ban kikapcsolja a ventit fullra. Megnéztem, ekkor ha autóra állítod a ventit, akkor az neki 0%-os fordulat, hogy rohadjon meg.
Amúgy akkor még én kussolhatok is, a CPU-im asztalon 44 - 44, VGA 60, Északi híd 41, HDD 44 fokos nem kicsi tuning mellett. -
#20572 A Rivatunerrel be tudod állítani, hogy max-on forogjon a venti (ha nem adtak a kártyához ilyen progit). Az én 8800GTS-em hőmérsékletével sem vagyok kiegyezve játék alatt: 75-80 fok (mondjuk fagyni nem fagy), de mint írtam elég kicsi házam van. -
#20571 Nekem tavaly nyáron volt, hogy fagyogatott a gépem egy olyan fél óra játék után, csak asztali ventivel tudtam játszani, aztán megelégeltem és megnéztem: a 6800GT hűtőjén egy irdatlan porcica helyezkedett el, szerintem takarítás közben került oda (ugye, nyitott-oldalú ház... ), mert egyébkén párhavonta szoktam gépet pucolni. Utána nem voltak fagyik... Szóval érdemes néha megnézni mi lehet a baj. -
#20570 Nekem tavaly nyáron volt, hogy fagyogatott a gépem egy olyan fél óra játék után, csak asztali ventivel tudtam játszani, aztán megelégeltem és megnéztem: a 6800GT hűtőjén egy irdatlan porcica helyezkedett el, szerintem takarítás közben került oda (ugye, nyitott-oldalú ház... ), mert egyébkén párhavonta szoktam gépet pucolni. Utána nem voltak fagyik... Szóval érdemes néha megnézni mi lehet a baj. -
#20569 MSI lapom sosem volt, de MSI videókártya több is azokkal semmi gondom nem volt (sőt, a bnőm gépében egy MSI Ti4200 van most is, elmúlt 5 éves, de még mindig tökéletesen működik gyári ventivel), típushibák sajnos előfordulnak (én pl. 1x pont egy szériahibás ASUS-ba futottam bele, pedig ugye az is minőségi cucc). Egyébként azt nem értem, ha hibás volt, miért nem cserélted ki? (MSI-re 3 év gari jár!) Ha pedig a 2.-nál is előjött volna a hiba, akkor kérhetted volna, hogy cseréljék másmilyenre.
Más: a levegőhűtő csapdájába majdnem belefutottam én is, de szerencsére egy hozzáértő ismerősöm lebeszélt róla. Egyébként az egy dolog, hogy 60k a mobil klíma, de van beszerelési díj is, ami olyan +30-40k... -
#20568 Én is a VGA-val vagyok gondban. Gyári hűtővel 85-90C' -os úgy, hogy nincs rajta a ház oldala. Érdekes a rajta lévő venti még ilyen extrém hőmérsékleten sem forogja a maximumot, bár meg kell hagyni elég hangos a gépem.( A gyári hűtőkön kívül még 4 8x8-as házventi próbálja mérsékelni a házban uralkodó hőséget.) -
#20567 nekem szerintem elromlott a szenzor az alaplapon...
a procim állandó 66-72 celsius körül állandózik... mondjuk alaphűtéssel.
A videokártyát nemtom, de nem is érdekel. tuningolni inkább lefele szeretném, hogy ne faggyon annyit. Este nincs gond, de olyan délután 2 fele kb óránként fagy a gépem, ha vmi 3D-set csinálok:D (már rég nincs rajta hátés, mert elromlott, másikat meg nem lehetett kapni. aláraktam egy tápventit, most megyeget...) -
#20566 Elkészült a nemrég megjelent Destination: Treasure Island kalandjáték magyarítása. Nekem még a mai napon meglesz (ha minden jól megy) a játék. Ha kell valakinek, akkor fel tudom tolni a szerverre. -
#20565 Sztrájk? Sajnos nem. Beleestem a tudatlanságom csapdájába néhány éve és vetettem velük egy mobil "légkondit". Aztán itthon észrevettem, hogy ez nem légkondi csak egy szimpla levegőhűtő micsoda. Öntesz bele vizet és azt párologtatja a ventilátora segítségével. Lópikulát sem ér. Vizet már rég nem is öntök bele csak így simán járatom a ventilátorát, mivel a víz jelenléte semmit sem jelent. Most ez a nagy böhöm jószág űll itt az asztalon és hűti a nyitott házamat. Ez a vacak anno nagyon drága volt, így most nincs pofám pénzt követelni egy IGAZI mobil légkondiért, pedig már 60 ezer környékén láttam őket.
A gépem pedig egy "vacak" alaplap miatt fagyogat. Amikor vettem, akkor ez volt az egyik legdrágább alaplap. Mindig is az MSI-re esküdtem (ma már óvatosabb vagyok az esküvésekkel), így megvettem anno a legdrágább MSI alaplapot. Egy nforce 2-es ILSR alaplapot. Van benne egy AMD 3200-as proci (ez még nem AMD 64). Sima működéskor még nem is, de például játékoknál már rendszeresen fagyott. Sokáig a procira gyanakodtam, de annak hőmérséklete csak igen ritkán (nagy terhelésnél, igen meleg szobában) ment 50-55 fok körüli értékre, ami nem lehetett gond. Aztán sok-sok keresgélés után rájöttem, hogy az alaplap egyik chipje a hibás. Tükörtojást lehet rajta sütni. Sajnos ebbe a házba nem tudok úgy ventilátort beszerezni, hogy az közvetlenül ezt a területet hűtse (legfeljebb egy lakatos segítségével), így maradt ez a morbid megoldás a böhöm nagy ventilátorral.
Az alaplapnak egyébként ez nem egyedi hibája, hanem típus hiba. Sokan panaszkodtak a fagyások miatt, de az MSI a későbbi alaplapjain sem tudta megoldani ezt a problémát, így a következő vételkor a boltos már határozottan lebeszélt egy MSI alaplapról. Így vettem legutóbb egy ASUS-t amivel még nem volt ilyen problémám. -
#20564 Ja, még azt akartam hozzáfűzni, hogy tuning bajnokok folyékony nitrogénnel hűtik a gépüket, ami ugye olyan
-180 fok környékén van, az hol van a 20-30 fok hőmérséklettől? -
#20563 31 fok????? És még nem sztrájkoltok 1 légkondiért?
Egyébként nem kéne fagynia még 31 fokban sem (gondolom az irodában nem HC Gamer gépek vannak) nem lehet, hogy kicsit ki kéne porolni őket? -
#20562 Lehet, hogy 0-5 fok környékén már negatív hatása lenne, bár én ismerek olyan 3DMark-fightert is, aki télen kirakta a gépét az erkélyre, csak hogy pár MHz-t még tudjon tuningolni egy magasabb pontszám miatt...
Az oldallap levétel meg hidd el nem hülyeség, jó pár fokkal lesz hűvősebb a gép (nyáron állandóan a hőfokokat nézem). De ha egy kicsit belegondolsz, logikus is. -
#20561 Én már most így dolgozom a melóhelyen. Oldallap levéve és egy böhöm nagy aszta venti elérakva. Reggel venti nélkül csontra fagyott a gép elég hamar, pedig most "csak" 31 fok volt az irodában. -
Tomsess #20560 Hát kétlem, hogy 0-5 foknak örülne Mivel ezek alapból 20 meg 30 fokos üzemi hőmérsékleten múködnek, tehát sztem 20 fok alatt már inkább lenne negatív hatása mint pozitív. És a gép oldalának a levevése is elég bajos, mivel joggal van oldala a gépnek, hogy hátrafelé hajtsa az esetleges ventill az előlről érkező levegőt. Én így látom... -
#20559 Annak idején én is gondolkodtam rajta, hogy le kéne szedni, de akkoriban túl sok p'n'c kaland jött ki, ezért kihagytam, most kipróbálnám, de már nem tudom honnan leszedni. -
#20558 Én is ebben a cipőben járok: kicsi, olcsó házam van, nem kicsi konfighoz. Így nyáron az 1000 fokban, le kell venni az oldallapot, sőt ha tuningolni is szeretnék, lehet oda kell raknom az aszatli ventilátort is. Egyébként 15-20k környékén már kapsz valami normális Chieftec/Thermaltake házat. Én már arra is gondoltam, hogy valahogy nem lehetne-e megoldani, hogy a ház köré építenék egy hűtőszekrény-szerűséget és csak a floppy/usb/optikai/mobil rack-nél lenne kivágás rajta? Biztos jobban érezné a gép magát 0-5 fok között, mint 28-30 fokon... -
csgj #20557 Leszedtem a The Moment of silence című kalandjátékot, és nekem eddig nagyon bejött :) Jó kis közeljövős sci-fi hangulata van, és kellemes a grafikája is. Meg aztán a történet is egész ötletes...