• takysoft
    (rövid gondolatmenet az Online tapasztalataimról, nem akarok untatni senkit, akit nem érdekel, nem kell elolvasni:D)

Én (mint nagy RPG fan) imádom az online játékokat. Lineage 2, World of Warcraft... meg még sok kisebb.

Ja.. meg Globulation 2, de az ez egész más story:D Aki ismeri érti(stratégia)

FPS-t inkább csak LAN-ban, meg stratégiákat is(barátnőmmel, esetleg +1-2 fő.

Aki szereti az RPG-t, szerintem mindenképp próbáljok ki egy online játékot. WoW, vagy L2, mert ezekhez vannak egész hazsnálható tört szerverek is. tudok ajánlani is, ha szóltok. Wow azért mert nagyon jó játék, a koncepció, a történet is. L2 meg azért, mert ritka remek közösség van. Állandóan találkozók, meg szinte minden klánban kötelező a Ventrilo vagy a TeamSpeak.

Fura kis játékok ezek, de nagyon jó dolog más emberekkel együtt játszani. Sajnos manapság, aki leül Wow-ozni könnyen beleszaladhat abba a hibába, hogy bizony igencsak bunkócska emberekkel tereli össze a sors(igen népszerű játék... sajnos túl népszerű). Ennél már csak a bunkó GameMaster a rosszabb... (olyan servert azonnal otthagyni:D)

De ha alkalmadtán belefutnánk egy kedves kis közösségbe, ahol sok-sok kedves ember körülvesz minket (UPC NightFall L2 server, ami picit lagos, picit bugos, picit bunkók a GM-ek, picit az emberek is, de minden csak picit:D), és összeverődik egy jó kis csapat, akkor hatalmas élvezet tud lenni napról napra fel-feljárni hentelni/boss-olni.

Persze vannak szabályok. Nem a netiket, meg a server-rules, azt tudja mindenki. Más szabályok. Mindenki tudja, mit vár a játéktól. Ha nem akkor ne játszon. Ez kikapcsolódás. Nem számít hanyas vagy, meg milyen cuccaid vannak. Mindig csak annyit játsz, hogy sose kavarjon fel különösebben, ha esetleg van egy wipe. (NF-en általában minden chronicle előtt van, bár most c5 előtt nem volt) (wipe=teljes adatbázis-törlés).
    Wow-nál sőrőbb az ilyesmi, mert kiforratlanabbak a MangOS serverek.(tudom, én is üzemeltettem:D)

Akkor játsz, ha van szabad időd. Ne teremts szabad időt, hogy játszhass(kivéve persze, ha esetleg bejön valami nagy klános dolog, előre megbeszélt bossolás, stb.) (pl: Antharas Raid-et ne hagyd ki:D)
    Vannak az életben fontosabb dolgok is, pl barátnő(persze, ha ő is L2-zik, mint esetemben... hát mit lehet tenni:D)

Ha a klántársak baszogatnak, hogy nem vagy eleget online, és aktívabb játékosokat preferálnának: tegyék. bye-bye.

Lagg/Bug, áramszünet, vagy server offline miatt sose légy ideges. Annyit nem ér a dolog.

Én végül, de nem utolsó sorban. Kerüld a marhákat! Mindenhol vannak, akármilyen kicsi közösség is az adott. Lehetnek kunyerálók a piacon, vagy PK-sok a dungeonban.(player killer).
    Szép szóval el lehet intézni mindent, ha nem akkor mentek másik dungeonba:D
    (persze, ha Boss-oláskor a szemét Looney klán ellopja a droppot, és clan-war lesz, hát az meg az ő saruk:D)

Én azért örülök az L2-s időszakomnak, mert nem kimondottan kedveltem az osztálytársaim.(tisztelet a kiv.), Az MSN-listámban alig volt 10-15 név. Na L2 alatt ez hamar megtelt:D És bár L2-vel már vagy másfél éve alig játszom(csak dumcsizni járok fel, mob-ot nem öltem egyet se az elmúlt 1 évben:D), a haverok megmaradtak.

Tisztelettel:
    Vortixia, lv70 Warcryer (L2-NF)
    Respect: Amyca, Gab, Gabcsi, Raziel, NeferTiti, Chips(meg a magnáhadserege*), Gaboor, Jade, Nicolle(te nagyon barom:D), iteq, Theok, Xellos98, Servitor, Bora, Icemage, Apoka, Herrero, és mág nagyon nagyon sokan mások, akik nem jutnak most eszembe. talán még Vordak, de ő nem annyira... őt elemésztette a hatalom:D
    (*na ő addict... neki van pár karija)

DIS-respest: BetegB, meg PK-s, drop-stealer klánja a Looney.

Felejthetetlen időtöltés marad számomra a online játék. (Főleg amikor hajnali fél 8-kor csörög a telefonom szombaton... hív Razi, hogy most megyünk Boss-olni, mer ilyenkor kevesen vannak...
    so-so.. délre, 1-órára már nem maradt élő 60+ -os boss a játékban:D
    utána indultunk az 40-50-es karikkal:D

Aki kipróbálja az Online játékokat, annak jó játékot kívánok, aki nem, az sem marad le olyasmiről, amit egy jó kis sörözéssel a haverokkal ne lehetne pótolni:D