The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most négy napig oda leszek a hegyekben,de utána visszajövök és segitek a Post Mortemben,csak rakd fel az anyagot valahova.
kirol
Ja, jó. Már feltelepítettem a Paradise -t is. (Vagy huszadszor.) <#smile>

IMYke2.0.0.0
Paradise-t tesztelem - így, munka után.
A TLJ-t pedig Ti fogjátok 😊))

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Sõt az eredeti trial -t se!

Le a kalappal !
TLJ magyarítás, Paradise magyarítás egyszerre....
Asszem nem megyek idén nyaralni..<#wow1>

Gratulálok, és köszönjük szépen!<#worship><#worship><#worship>
kirol
A Paradise -vel akkor most mi van?

Végre megtaláltam 4 napos szopás után a hibát, ami szétcseszte a hangot.
Mindenkinek javaslom, hogy fel ne tegye ezt: EVEREST 3.60, ebbõl is a "másolós", tehát nem telepítõs verziót!!!

IMYke2.0.0.0
A tesztelés után azonnal az lesz.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

_Atti_
aham, értem köszi.
Publikus lesz még a nyáron?

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

IMYke2.0.0.0
A TLJ szövegmagyarítás 290 MB.
Azért ekkora, mert a játék egy különleges, *.xarc fájlban - pályánként többen is - tárolja a szövegeket. A Varga Sándor-féle editor ebbõl kinyerte számunkra a szöveges fájlokat és strukturálta is, hogy könnyedén editálható legyen - ez 197 darab szöveges fájlt jelent <1-tõl 42 kb méretig>. S ahhoz, hogy a játék kezelje a fordítást, vissza kellett konvertálni az eredeti fájlokba a szövegeket, s ezeket kell visszaosztani.

A további ballaszt a videok anyaga.
A TLJ-ben valóban nincsenek dialogizáló videok, ellenben van:
- Epilógos, Prológus és 13 fejezetcím video.
- A Metro Channel logo-ja.
- A stáblista.

A videoknál ráadásul sikerült megoldanom - ezért kétszer is rendereltem õket 😞 - , hogy az eredetikhez megszólalásig hasonlító mozgó háttérre tehessem a magyar szöveget.
Korábban ugyanis alsó feliratozással láttam el õket, így látszottak az angol eredetik is, és csak alul voltak olvashatók a magyar fordítások .
A stáblista pedig extrém módon fel lett tuningolva. Érdemes lesz megnézni!

_Atti_
az szép..miért foglal amugy ennyit? ilyen temérdek mennyiségû maga a szöveg vagy valami miatt nem lehetett elkülöníteni más több helyet foglaló adattól? hm vagy feliratozott mozik? (nem emlékszem hogy lett volna mozi amiben beszélnek is.,)

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Reggel van...
"... hogy míg azt nem jelzed... "

Mi lenne, ha egybõl az MP szerverére töltenéd fel a két magyarítást? Így idõt spórolnánk meg, hiszen nem kellene kétszer is feltölteni. Te pedig küldenél linket a tesztelõknek. Abban az esetben, ha elfogadnád, természetesen megígérjük, hogy míg azt jelzed, addig semmilyen formában nem fog kikerülni a fordításod.
Ez persze csak egy javaslat, ahogy gondolod...

IMYke2.0.0.0
Köszönöm, a többiek nevében is!

A tesztelésre jelentkezõk és jogosultak már olvashatnak: a Ketteskén "The Longest Journey 1.57 HUN Teszt" könyvtárban...
Ma délután az elsõ 250 MB felmegy.

Gratulálok ez hatalmas munka volt!
<#worship>
:-)))
takysoft
hát... nem az NWN-hez kéne viszonyítani... az picit túl magas alap😄
amúgy.. rövid=könnyen tesztelhetõ😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
én bõvebben kifejtem:
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!4
JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!
JUHHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!
KIIIIRRRÁÁÁÁLLYYYYYY!

(gyk. ettõl még nem vagyok éretlen, csak boldog😄)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

via_mala
Csak egy szó jut eszembe:

Monumentális

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
Na, srácok - kész a The Longest Journey 1.57 HUN telepítõje.
574 MB-ot nyom.
Holnap már elkezdhetem a feltöltését. Tehát, csütörtökön este már cibálhatjátok.
A tesztelésre pedig a topik tagjai lesznek jogosultak, természetesen.

IMYke2.0.0.0
Bizony, de remélem, a kaland-fanatikusok ettõl még letöltik 😊))

IMYke2.0.0.0
Basszus, most gondoltam bele:
Paradise magyarítás: 455 MB
TLJ magyarítás: 643 MB.

Ezzel átléptem az összes magyarításom méretét illetõen a 3 GB-ot. 😊))

Nem kicsi😊
Post Mortem-et még nem ismerem de a Still Life-t már nagyon rég.De nem gond mert megszerzem.
IMYke2.0.0.0
Vicces... a TLJ HUN anyaga WinRAR-ral benyomorítva 550 MB... 😊
Csak két részletben tudom feltenni a Ketteskére.

IMYke2.0.0.0
Tesztelésben már nem fogsz tudni, a fordítás meg ugye kész.
De, ha van kedved fordítani: Post Mortem-et szeretném befejezni.
Adhatok anyagot, ha ismered a játékot, vagy minimum játszottál a Still Life-al, a folytatásával.

Régota figyelem a topic-ot nagy csodálotok vagyok szivesen besegitek,ha gondoljátok tesztelésben vagy akár forditásban is.
Multkoriban RaveAir keresett Lovecraft novellákat, ajánlom figyelmébe (és persze mindenki másnak is) ezt az oldalt.
kirol
Miután ide beírtam, olyan ideges lettem, hogy nyomtam eg yformat c-t.
Annyi idõ elvett tõlem a szarakodása, hogy még.
Ezután 34,2 mp múlva eszembe jutott, hogy talán az a boot cd, amirõl felraktam az egészet, csak ki kell írni cd-re. Megtettem, és már vissza is raktam.

Áldott legyen a neve, aki kitalálta a Norton Ghost -ot, és a tiéd is, hogy mondtad anno, hogy ezt használjam. Sec pec visszajött a régi rendszer.

Amúgy az egész azért van, mert valamelyik progi szétcseszi a gépem, csak x db közül nem tudom melyik. Már minden fent volt, amikor jött a progi és elcseszte a legvégén. Nem kicsit voltam ideges. Ez a progi a hibás 80%-os valószínûséggel szerintem (Intervideó 7, iszonyat elrontjaa hangot, recseg .)

IMYke2.0.0.0
A Boot Wizard-dal egy mûködõ rendszer alatt tudsz készíteni bootoló eszközöket.
A rendszert pedig halál könnyedén vissza tudod állítani még akkor is, a Windows XP egyáltalán nem áll lábra.
A lényeg, hogy az a partíció, amin a telepített Norton Ghost fenn van , az mûködõképes legyen.

1. Ezután, beteszed a DVD-meghajtódba a kiírt NG-imaget, és a gépet elindítod
2. A BIOS-ban - ha eddig nem lett volna így állítva - CD/DVD-rõl bootolást állítasz be.
3. Elindul újra a gép és láss csodát: a DOS-os üzenetek tájékoztatnak, hogy a NG-engine elindul.
Innen már menni fog, mint a karikacsapás.

Tényleg nem nagy móka. Sokkal tovább tart leírni / elolvasni ezt, mint a NG-t elindítani és a visszaállítást megkezdeni.

kirol
Na én mindjárt felkötöm magam. Már 4 napja szopat a gép. Vissza akartam rakni a norton Ghost -al, de amit írtál:
3. A telepített NG könyvtárában találsz egy ilyen exe-t: Ghost Boot Wizard
Nekem ilyen nincs. 10-es verzióm van.
Visszaállítani teljes rendszert, meg csak boot diskrõl hagy, ami nekem nincs.

Érdekes módon a WinXP helyreállítása sem megy. Csinálja meg minden, újraindítás után meg kiírja a helyreállítás nem teljes, a rendszer változatlan. 😞

Randal
engem meg éppen a G3 izgat😊
Az NWN annyira nem ,mert számomra nem az a kifejezett rpg. Egyszer már játszottam vele jópár órát ( napot?), csak elszállt a mentésem, szal nem volt kedvem újrakezdeni. De mivel végülis tetszett, így hogy már rengeteg kieg megjelent hozzá, elfog szórakoztatni egy darabig. (Közbe meg még ott van az Arcanum, Temple of Elemental Evil, Anachronox, System Shock 1-2 😊😊 )

Axon
Roppant halkan jegyzem meg, de ezzel én is hasonló-képpen vagyok, csak eddig azt hittem bennem van a hiba :-)

Axon
Fel is van telepítve a gépemre :-)

Ha jól emlékszem, akkor azt mondtad, hogy a magyarítás tartalmazza a legújabb patcheket is, így azzal nem kell foglalkozni.

Axon
Köszönet érte!
Már húzom is lefele.

IMYke2.0.0.0
Már minden kész. 100%.
Csak össze kell dobnom neki egy normális telepítõt - késõbb már nem ezzel akarok szórakozni - és fel kell töltsem.

via_mala
OK, kösz MerlinW-nek is.
És mikor lesz elérhetõ a pakk? Lehet, hogy még lógok valmivel, azért nincs még kész?
Jövõ héten megint elmegyek egy hét szabira, addig tudnék még esetleg tesztelni, ill. utána.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
Én FRAPS-ot ajánlok.
"FRAPS - a teszteleshez" - könyvtár a Ketteskén.

Korábban valaki kereste a Kocka + Kocka 2 filmeket. Tegnap láttam egy KO könyvesboltban mindkettõt 999,- kemény magyar forintért.

A NWN2 még nem jelent meg.
A Darkstont-t is végigjátszottam, de nekem túl rövid volt, fõleg egy NWN után.
MerlinW
Fraps, hypersnap. Pl.

[merlinw.org]

via_mala
TLJ fordítás béta-teszteléshez kérdés:

Milyen képlopót ajánlotok hozzá, hogy ha valami hibát találok, akkor játék közben ne kelljen kilépkednem szövegszerkesztõbe, hogy feljegyezzem.

takysoft
Ugye a NWN2 még nem jött ki?? Ugye?
mert akkor valami hatalmasról maradtam le....

aki nem ismerné...
Volt egyszer egy Black Isle studios... aki a Baldur's Gate-el megvalósította a DND-sek álmát. aztán még egyszer. (d emár a Fallouttal is nagyot alakítottak)

Aztán tönkrementek és az embereket felvásárolta a BioWare.
Aki úgy döntött a régi emberekkel, és új erõforrásokkal sokkal jobban tud álmot valósítani. Na ebbõl lett az NWN, minden idõk leg-leg-leg RPG-je.

Egyik haverom Lineageezés közben egyszer azt mondta, õ már az életben nem tudna offline RPG-vel játszani.... aztán jött az NWN... magyarul....

Bár én magam a topRPG-nek a Fallout 1-2-t tartom, mégis leborulok az NWN elõtt, amit többször is végignyomtam, kiegeket is. Pedig RPG-re ritkán áldozok az idõmbõl.

Darkstone-tól nem kell sokat várni. Diablo-like rpg, bár annál azért sokkal többet tud. Hatalmas hátránya, hogy nem megy 640*480-nál magasabb grafikán, bár az ilyen õskövületeket, mint én, ez még 19-es monitoron se zavarja😄
Cserébe full3D-t kapunk.
Ha valaki gyorsan tölt fel, feltehetné, persze, ha kéri is valaki.

Pray - nem ismerem, de köszi, le fogom szedni. Remélem maradt valami a Duke3D-bõl😄

kirol
Nem mondom hogy rossz, mert nem ismerem, de nem nekem találták ki.
De tudod mi nagyon jó játék? Pl. a Pontifex II, BB. Nagyon ott vannak!

Pedig nem rossz játékok. A TQ-et és az Obliviont is végignyomtam. A Gothic3-at és a NwN 2-õt én is nagyon várom.
kirol
Hát engem sem a Titan Quest, se a Hellgate, se a Gothic 3, se az Oblivion nem izgat, utóbbi kivételével azt se tudom mik ezek.
Ráadásul még a Neverwinter Nights 2 -t se ismerem.

Gondolom ezek mind valami szerepjátékok, ilyenekkel sose játszottam.

IMYke2.0.0.0
Érdekes, engem nem izgat se a Titan Quest, se az Oblivion, se a Hellgate, se a Gothic 3.
Egyedül a Neverwinter Nights 2.

Akkor most nem vagyok trendy? <#idiota>

MerlinW
Darkstone hm.. még nem találkoztam vele, de majd belekostolok😊
Bár Titan Questet és Obliviont nehéz lesz félretenni miatta😊

Egyébként hihetetlen RPG kényeztetések vannak mostanában. Oblivion, Titan Quest, lassan jön a Hellgate, Gothic 3, NWN 2... váááá😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Darkstone: A Diablo-klón, 3D-ben. Számos újdonság köszönt be vele. A grafikája avittas - mai szemmel - korában viszont igen szép volt.
Én anno 9.990 Ft-ért meg is vettem, dobozos verzióban 😊

Természetesen..., az mi is pontosan? 😄

Atomreaktor
Nekem is becsúszik egy-két nap nyaralás, de amit tudok megteszek😉