33675

• csgj
    Á, akkor én is gratulálok! :D Hehhehe, én még aztán messze vagyok ettől a nagyszerű eseménytől... messze, mint a magyar politika az igazi politikától :P Tényleg, mennyire lehetne nagy szívás 17 évesen gyereket nevelni...?
  • takysoft
    még nem láttam, de asszem csak annyiban újabb, hogy menet közben is csatlakoztathatod az eszközöket. sata-1en is használhatsz sata2-es eszközt, csak ott nem használhatod ki a sata2 előnyeit.
    asszem nem gyorsabb, mint a sata1, de lehet
  • MerlinW
    Wow, neked is gratula:) Kicsit le vagyok maradva etéren:)
  • kirol
    Ú, és mennyiért vetted? Meg mi az hogy SATA 2? Más a csatija?
    Neke mis kellene egy gyors vinyó, mert mivel sok dolgot futtatok, néha beáll kicsit a gép, miközben látom, hogy CPU alig megy, meg RAM is van szabad.
  • Axon
    Wow! Gratulálok! Nekem júliusban születik meg a 2. gyermekem
  • Axon
    Én is most vettem egy 250 gigás WD-t. SATA 2, 16 MB cache, RAID edition. Halk mint egy sóhajtás, és gyors mint a villám. A "régi" vinyóm egy SATA 1-es 160 gigás Maxtor volt. 45 MB/s volt az átlagsebesség az átmásolásnál. Hihetetlenül gyorsan átdobtam mindent.
    Ha belegondolok, hogy a legelső gépem (386-os) vinyója 160 MB volt (amivel akkor atyaúristen voltam az osztályban ), nos azt cirka 4 másodperc alatt át lehetne másolni :-)
  • Lord Myn
    Jó a Geil és OCZ is, az időzítéseket érdemes megnézni, de ha nem vagy tuning-őrült, akkor végülis mindegy. Nekem általában Kingston Value RAM-jaim voltak, de most sima Samsung van és ezzel is elégedett vagyok. A te gépedbe kell a min. 2 giga Dual-RAM, szvsz mindenképp vegyél valamilyet.
  • takysoft
    Baba?
    Gratula!

Lesz ám majd sok
  • RaveAir
    Kösz mindenkinek, bár még nagyon az elején vagyunk. :)
  • MerlinW
    Gratulálok:)
  • kirol
    NA tudom, hogy nem ide tartozik, csak érdekelne, mert tudom, hogy van köztetek szakmabeli.

Nekem Corsair XMS2 Pro -m van 800 Mhz -s, viszont 43ezer volt 1 GB.
    Jelenleg még most is 35000 HUF az 1 Gb.

És jó lenne egy pár a mostani mellé, de ugye ez rohadt drága.

Ennyiért, mármint 30 körül Geil -ből 2 GB-ot lehetne venni.
    Az jó ram? Mert lehet inkább kiszedem ezt a Corsairt, és annyiból veszek helyette 2 GB már RAM-ot.

Vagy milyet lenne érdemes?
    Vagy inkább várjak tovább, hátha lemegy még az ára jobban?

Mert találtam pl. ilyet is:

OCZ DDR2 Platinum 800 Dual 2GB kit RAM Ár: 35532 Ft

PC2 6400 2GB kit, 2*1024MB, 800MHz DDR2, CL 4-5-4-15, OCZ örökélet garancia, OCZ Platinum XTC hűtőborda

Termékkód: OCZ2P8002GK
    Garancia: 60 hónap
    Készletinfo: Raktárról (szállítás 1 napon belül)
  • Lord Myn
    Előre is gratula!!! Apukának lenni az igazi nagy kalandjáték...
  • MerlinW
    kipróbáltam ezt a Two Worlds-öt. Kellemes Gothic szerű cucc. TPS/Hack&Slash/RPG
    Kicsit erőforrásigényes, de hangulatos.
  • RaveAir
    Sajna nem nagyon van időm hosszabb lélegzetű játékhoz, tehát online rpg-k szinte kapásből kilőve. Azért is dühítő, mert van egy eredeti NWN2-m is, amivel gondolom, hogy jól lehetne hálózatban játszani. Ezért általában marad a póker, vagy esetleg fps-ek. Ezekkel meg nem játszom ugye annyit, hogy megfelelő szinten legyek...

És az is egyre valószínűbb, hogy a jövőben sem tudok majd túl sok időt erre szakítani, mivel úgy néz ki, hogy a feleségem babát vár...
  • MerlinW
    Télleg, vak lehetek:)
  • kirol
    A 3-as az most is ott van.
  • Lord Myn
    Jövő héten feldobom, most cseréltem vinyót és még teljesen üres, csak jövő hét elején tudom felrakni rá a rendszert (hogy azt hogy utálom, egy teljes nap, mire kb. ugyanolyan lesz, mint előtte), addig meg nem tudok se le-, se feltölteni, ja légyszi addig ne töröljétek a S&M Episode 5-t, mert azt mindenképp szeretném leszedni.
  • MerlinW
    3-ashoz feldobnád nekem? Köszi:)
  • MerlinW
    Nem tudok róla, próbáltam pár algoritmust ráküldeni, de nem is találtam rá megoldást. Viszont a csapatról hallottak alapján érdemes lenne megdobni őket egy mail-el ezügyben.
  • Lord Myn
    Nekem a 3-hoz van, a 4 az nincs meg sajnos.
  • Lord Myn
    Hamár itt multizunk: nekem az első ilyen élmény '95-ben volt (még középsulis voltam, ma már olyan réginek tűnik, mintha egy másik életben lett volna...) Doom 2 sulis hálózatban négyen nyomtuk egymás ellen, az egyik haverom állandóan csalt, mindig beállt mögém (mármint igazából, nem a játékban) és kileste hol vagyok, de 1x nagyon megszívta, mert hirtelen valami miatt felpattantam és belefejeltem az orrába (a fejem fölött nézte a monitorom) még ma is tisztán emlékszem, ahogy reccsent az orra... :)))

A másik nagy multis élmény '97-ben volt, amikor összejártunk Quake-ezni, csak annyira utáltam, hogy mindig cipelni kellett a gépet monitorostúl (akkor de jó lett volna egy TFT). Sose felejtem, amikor épp üldöztem az ellenfelemet, mert elfogyott a lőszere, erre a másik haverom benyomta a PAUSE-t és megkérdezi: Kértek kávét? (Anyád...) Szóval ilyen élmények neten biztos nem lesznek.
  • kirol
    Azóta sincs semmi hozzá, hogy fordítható legyen a szövege?
  • MerlinW
    Sam&Max 3-4-hez nincs senkinek okossága?
  • Axon
    Én még régebben a Battlefield 1942-vel multiztam (majdnem Call of Duty kategória). Mindenki láma volt (én is) és ész nélkül rambóztunk nagyvidáman. Semmilyen csapat szellem nem működött senkiben, pedig általában negyvenen voltunk bent a játéktérben. Nekem akkora volt az élmény, hogy nem is igazán zavart a csapatjáték hiánya. Aztán később megjelent egy-egy klán néhány résztvevője (ezt a nevükből lehetett látni) és hiába voltak 3-4-en, hamar az ő oldaluk nyerte a játékot. Aztán ennek vége lett.
    Nagyon ritkán ha elmegyek az öcsémhez, akkor tolok egy kört a Blitzkrieg rts-el. na ott az esetek 99 %-ban kialakul az állóháború, ami a legkevésbé sem élvezetes, a maradék 1 %-ban pedig az összes kezdő egységgel egy elkeseredett rohamot indít valaki (néha én is) és vagy bejön vagy nem.
    Ami még nagyon emlékezetes számomra az a munkahelyi lan-on lefolytatott hatalmas Empire Earth meccsek voltak. Összejöttünk hárman és indítottunk egy hatalmas multi meccset 1 db gépi ellenfél ellen. Hiába voltunk hárman, bizony sokszor csúfos vereséget szenvedtünk a géptől. Természetesen csalt a gép ész nélkül, de akkor sem lett volna szabad elvernie hármunkat. Ettől függetlenül hihetetlenül élveztem a csatákat.

Ezzel össze is foglaltam teljes multis multamat :-)
  • Lord Myn
    Egyetértek, kissé instabil a SLI és nem minden támogatja, akkor inkább egy erősebb videókártya a 2. VGA áráért.
  • Lord Myn
    Én 1-2x játszottam Call of Duty 2-t meg GTA: Vice City-t online, egy ideig jó móka, de a CoD-ban később jöttek a csapatok, akik fél életüket ott töltik és köpni-nyelni nem tudsz: leszednek egymásután 100x a Vice City-ben meg csalnak agyba-főbe.

Viszont snapszlizni jó volt online, bár közel sem pótolja azt az érzést, amikor anno a haverokkal nyomtuk a kocsmában 1-2 (esetleg 12) sör mellett... Régi szép idők...
  • takysoft
    jah. Lineage 2 nem szereti az Outpost firewall-t. akkor sem, ha kikapcoslod. az egyik alapdriverével van a gond.
    (nevezd át valamire a Program files\Agnitum könytvárad, majd reboot. menni fog).
  • takysoft
    (rövid gondolatmenet az Online tapasztalataimról, nem akarok untatni senkit, akit nem érdekel, nem kell elolvasni:D)

Én (mint nagy RPG fan) imádom az online játékokat. Lineage 2, World of Warcraft... meg még sok kisebb.

Ja.. meg Globulation 2, de az ez egész más story:D Aki ismeri érti(stratégia)

FPS-t inkább csak LAN-ban, meg stratégiákat is(barátnőmmel, esetleg +1-2 fő.

Aki szereti az RPG-t, szerintem mindenképp próbáljok ki egy online játékot. WoW, vagy L2, mert ezekhez vannak egész hazsnálható tört szerverek is. tudok ajánlani is, ha szóltok. Wow azért mert nagyon jó játék, a koncepció, a történet is. L2 meg azért, mert ritka remek közösség van. Állandóan találkozók, meg szinte minden klánban kötelező a Ventrilo vagy a TeamSpeak.

Fura kis játékok ezek, de nagyon jó dolog más emberekkel együtt játszani. Sajnos manapság, aki leül Wow-ozni könnyen beleszaladhat abba a hibába, hogy bizony igencsak bunkócska emberekkel tereli össze a sors(igen népszerű játék... sajnos túl népszerű). Ennél már csak a bunkó GameMaster a rosszabb... (olyan servert azonnal otthagyni:D)

De ha alkalmadtán belefutnánk egy kedves kis közösségbe, ahol sok-sok kedves ember körülvesz minket (UPC NightFall L2 server, ami picit lagos, picit bugos, picit bunkók a GM-ek, picit az emberek is, de minden csak picit:D), és összeverődik egy jó kis csapat, akkor hatalmas élvezet tud lenni napról napra fel-feljárni hentelni/boss-olni.

Persze vannak szabályok. Nem a netiket, meg a server-rules, azt tudja mindenki. Más szabályok. Mindenki tudja, mit vár a játéktól. Ha nem akkor ne játszon. Ez kikapcsolódás. Nem számít hanyas vagy, meg milyen cuccaid vannak. Mindig csak annyit játsz, hogy sose kavarjon fel különösebben, ha esetleg van egy wipe. (NF-en általában minden chronicle előtt van, bár most c5 előtt nem volt) (wipe=teljes adatbázis-törlés).
    Wow-nál sőrőbb az ilyesmi, mert kiforratlanabbak a MangOS serverek.(tudom, én is üzemeltettem:D)

Akkor játsz, ha van szabad időd. Ne teremts szabad időt, hogy játszhass(kivéve persze, ha esetleg bejön valami nagy klános dolog, előre megbeszélt bossolás, stb.) (pl: Antharas Raid-et ne hagyd ki:D)
    Vannak az életben fontosabb dolgok is, pl barátnő(persze, ha ő is L2-zik, mint esetemben... hát mit lehet tenni:D)

Ha a klántársak baszogatnak, hogy nem vagy eleget online, és aktívabb játékosokat preferálnának: tegyék. bye-bye.

Lagg/Bug, áramszünet, vagy server offline miatt sose légy ideges. Annyit nem ér a dolog.

Én végül, de nem utolsó sorban. Kerüld a marhákat! Mindenhol vannak, akármilyen kicsi közösség is az adott. Lehetnek kunyerálók a piacon, vagy PK-sok a dungeonban.(player killer).
    Szép szóval el lehet intézni mindent, ha nem akkor mentek másik dungeonba:D
    (persze, ha Boss-oláskor a szemét Looney klán ellopja a droppot, és clan-war lesz, hát az meg az ő saruk:D)

Én azért örülök az L2-s időszakomnak, mert nem kimondottan kedveltem az osztálytársaim.(tisztelet a kiv.), Az MSN-listámban alig volt 10-15 név. Na L2 alatt ez hamar megtelt:D És bár L2-vel már vagy másfél éve alig játszom(csak dumcsizni járok fel, mob-ot nem öltem egyet se az elmúlt 1 évben:D), a haverok megmaradtak.

Tisztelettel:
    Vortixia, lv70 Warcryer (L2-NF)
    Respect: Amyca, Gab, Gabcsi, Raziel, NeferTiti, Chips(meg a magnáhadserege*), Gaboor, Jade, Nicolle(te nagyon barom:D), iteq, Theok, Xellos98, Servitor, Bora, Icemage, Apoka, Herrero, és mág nagyon nagyon sokan mások, akik nem jutnak most eszembe. talán még Vordak, de ő nem annyira... őt elemésztette a hatalom:D
    (*na ő addict... neki van pár karija)

DIS-respest: BetegB, meg PK-s, drop-stealer klánja a Looney.

Felejthetetlen időtöltés marad számomra a online játék. (Főleg amikor hajnali fél 8-kor csörög a telefonom szombaton... hív Razi, hogy most megyünk Boss-olni, mer ilyenkor kevesen vannak...
    so-so.. délre, 1-órára már nem maradt élő 60+ -os boss a játékban:D
    utána indultunk az 40-50-es karikkal:D

Aki kipróbálja az Online játékokat, annak jó játékot kívánok, aki nem, az sem marad le olyasmiről, amit egy jó kis sörözéssel a haverokkal ne lehetne pótolni:D
  • Kiru
    Kösz a gyors választ!
  • kirol
    Fogalmam nincs. Sose volt és elég sanszos, hogy nem lesz soha SLI-m.
    Márcsak mert minek. Ami így nem fut, az már gáz.
    Meg hát kicsit költséges is lenne. A dobozán amúgy tényleg AMD-s 2 VGA-s rendszert írnak, de gondolom ugyanúgy menne az SLI is.
  • Kiru
    OFF
    Egy gyors kérdés: Kirol látom P5W DH alaplapod van. Ebben fut 2 Nvidiás kártya SLi-ben? (a honlapon csak a crossfire-t írják)
    ON
  • RaveAir
    Online én is még csak pókert játszottam... :D
  • kirol
    Kész
  • kirol
    Na elkezdtem.
    Az 5-ös az rendben van amúgy, de a 4-eshez nincs okosság sajna.
  • kirol
    Pontosan!
    Én pl. még sose játszottam online játékot, de nem is hiányzik.

Bár párszot már játszottam a Dámajátékkal az igaz.
  • MerlinW
    Jah MMO... kell a francnak mégegy online szemét. Az Online játékok mindig csak a pénzről szóltak. Ha kalandjátszani akarok akkor offline. Csak én és a sztori.
  • via_mala
    Hujjújúj!
    Új Funcom kaland: The Secret World!
  • MerlinW
    Ez jó hír, németül nem beszélek:) Végre én is átérezhetem a magyarítás örömeit:) Bár lehet hogy jelen esetben az angolosítás nagyobb tábort mozgatna meg:)
  • takysoft
    ja, mégsem lesz. ez a régi patch, csak a crack új.
    mellesleg a Vikings már 11758-as.(1-el újabb build:D érdekes:D)
    pontosabban a Die Wikinger.
    angol verzió még mindig nincs:D(magyarítás bezzeg már készül:D)
  • takysoft
    thx, ezzel nekem lesz is dolgom:D