• Tomsess
    Teljesen egyet értek veled ... kalandoknál nincs jobb. Úgy érdekességképpen azért megjegyzem, hogy pl. az underground-gamer-es szavazáson a Melyik műfajt kedveled a legjobban? kérdésre ... a kalandjátékok holtversenyben végeztek az FPS-el (az első helyezett asszem az RPG lett) ... ez azért elég nagy érdem. És ott nem 50-150 ember szavazott, hanem több. Én is csak egyszer szavaztam, szóval miattam tuti nem annyi lett az állás.
    Visszatérve a kommentekre ... általában azok húzzák le gondolkodás nélkül a kalandokat, akik azt sem tudják mi azok. És ez nagyon igaz. Aki játszott kalandokkal, max. azt mondja : nekem nem teccik ... aki még életében nem látott egyet sem, csak kipróbálta az Alone in the Dark 4-et és nem tetszett neki, de látta, hogy rá van írva, hogy KALAND-AKCIÓ ... az kezd el ugatni. Mondjuk a kiadók is tehetnek erről. Minek írják rá minden dobozra, hogy ACTION-ADVENTURE? Mert ezek szerint a kalandok annyira népszerűek, hogy ha ráírják műfajnak vmi mellé akkor többen veszik. STRATEGY-ADVENTURE érdekes módon nincs :S Itt is látni az első hozzászólást amit belinkeltél. Kalandról mi jut eszébe? Penumbra. Észlény az is. A Penumbra egy tech-demo ... nulla sztori,nulla kidolgozás ... csak bemutatják, hogy mit tudnak. És egyébként is, bár kalandnak hívják azért eleget játszottam vele, hogy kimondjam : ez kalandnak indult még vmikor a fejlesztés elején, de aztán átment (ide-oda járkálós) akcióba. Másik dolog meg: IQ HARCOS a talpán aki az Aura 2-őt hasonlítgatja a Penumbrához. Ezzel azért bár nem tudja, de állatira leégeti magát. Olyan mintha egy Formula 1-es versenyautót hasonlítgatna egy 1203-as Skodához. De úgy látom manapság már minden kaland amire rámondják, csak azért, mert az akció is meg a kaland is billentyűzet+egér kombinációval játszódik. Siralom...