33675

• Tomsess
    Teljesen egyet értek veled ... kalandoknál nincs jobb. Úgy érdekességképpen azért megjegyzem, hogy pl. az underground-gamer-es szavazáson a Melyik műfajt kedveled a legjobban? kérdésre ... a kalandjátékok holtversenyben végeztek az FPS-el (az első helyezett asszem az RPG lett) ... ez azért elég nagy érdem. És ott nem 50-150 ember szavazott, hanem több. Én is csak egyszer szavaztam, szóval miattam tuti nem annyi lett az állás.
    Visszatérve a kommentekre ... általában azok húzzák le gondolkodás nélkül a kalandokat, akik azt sem tudják mi azok. És ez nagyon igaz. Aki játszott kalandokkal, max. azt mondja : nekem nem teccik ... aki még életében nem látott egyet sem, csak kipróbálta az Alone in the Dark 4-et és nem tetszett neki, de látta, hogy rá van írva, hogy KALAND-AKCIÓ ... az kezd el ugatni. Mondjuk a kiadók is tehetnek erről. Minek írják rá minden dobozra, hogy ACTION-ADVENTURE? Mert ezek szerint a kalandok annyira népszerűek, hogy ha ráírják műfajnak vmi mellé akkor többen veszik. STRATEGY-ADVENTURE érdekes módon nincs :S Itt is látni az első hozzászólást amit belinkeltél. Kalandról mi jut eszébe? Penumbra. Észlény az is. A Penumbra egy tech-demo ... nulla sztori,nulla kidolgozás ... csak bemutatják, hogy mit tudnak. És egyébként is, bár kalandnak hívják azért eleget játszottam vele, hogy kimondjam : ez kalandnak indult még vmikor a fejlesztés elején, de aztán átment (ide-oda járkálós) akcióba. Másik dolog meg: IQ HARCOS a talpán aki az Aura 2-őt hasonlítgatja a Penumbrához. Ezzel azért bár nem tudja, de állatira leégeti magát. Olyan mintha egy Formula 1-es versenyautót hasonlítgatna egy 1203-as Skodához. De úgy látom manapság már minden kaland amire rámondják, csak azért, mert az akció is meg a kaland is billentyűzet+egér kombinációval játszódik. Siralom...
  • csgj
    remélem a belinkeléssel nem sértek meg semmilyen jogokat
  • csgj
    Hmm... belinkelek egy kommentsorozatot egy bizonyos oldalról, az Aura 2 demójának híre után: (mit ne mondjak, nem örültem néhány hozzászólásnak)

#13 - csgj válasz erre
    03-27 @ 21:17:41
    Kommentjeim: 54 db hát abban valóban nincs értelem, ha elalszol a monitor előtt egy jó játék miatt.... A kalandjáték azért izgalmas, mert érdekel a story, és egyre többet megtudsz, amint haladsz előre. Tárgyakat kombinálsz, beszélgetsz, logikai feladatokat oldasz meg, gondolkodsz.... És még ott van az általában csodaszép látvány. Olyan, mint egy megjelenített regény. De ahogy látom, a legtöbb embert csak a brutális öldöklés, a horror, a vér, a pörgés és az akció érdekli.... Tipikus egyszerű, kényelmes, laza, mai emberek Miattuk van ilyen kevés kalandgame

>> válasz Balintos (#5) kommentjére módosítás

--------------------------------------------------------------------------------

#12 - Tanus válasz erre
    03-27 @ 16:30:03
    Kommentjeim: 636 db Jellemző..XD
    NEm csinálnak rossz gameket! Bár én se nagyon rajongok a point and clik típusú játékokért, de néha ilyen is kell!

>> válasz kilipeti (#6) kommentjére

--------------------------------------------------------------------------------

#11 - diphis válasz erre
    03-27 @ 15:44:56
    Kommentjeim: 91 db Hinnye, gyorsan olvastam a címet, és Sacred 2-t olvastam

#10 - Oe válasz erre
    03-27 @ 15:39:00
    Kommentjeim: 16 db Sorold azokat az RPG vonásokat. Én eddig kettőt találtam de nem nagyon volt hozzá töltet

>> válasz Norbikkka (#8) kommentjére

#9 - timantes válasz erre
    03-27 @ 15:17:27
    Kommentjeim: 4396 db hát ez sem kell nekem

#8 - Norbikkka válasz erre
    03-27 @ 14:55:29
    Kommentjeim: 11 db Pedig elég jók szoktak lenni az ilyen kalandjátékok... A látványvolág mindig gyönyörű, és szerintem a story is általában jó.. Én személy szerint szeretem. Én inkább az unalmas FPS eket unom.. tök egy forma mind.. csak mész és lőssz.. A Stalker mondjuk elég jó, teli van RPG-s tulajdonságokkal.. És ezért jó game..

#7 - gegi666 válasz erre
    03-27 @ 14:38:13
    Kommentjeim: 3133 db hát kaland játék nem kell

#6 - kilipeti válasz erre
    03-27 @ 13:52:20
    Kommentjeim: 95 db fujj. pint n' click. kell a francnak. ráadásul logikai. xD
    inkább Diablo 2...

#5 - Balintos válasz erre
    03-27 @ 13:39:15
    Kommentjeim: 3622 db hogy abba hol az értelem ha vki elalszik a monitor előt...
    egy stratégia szeirntem bonyolultabb, és nem ilyen "hatalmas" interaktivítással rendelkezik

>> válasz csgj (#2) kommentjére

#4 - ZzoleE válasz erre
    03-27 @ 12:07:43
    Kommentjeim: 38 db juppi jéé!mán töltöm is!

#3 - Vendetta válasz erre
    03-27 @ 11:57:00
    Kommentjeim: 11273 db Hát ezt kihagyóm!

#2 - csgj válasz erre
    03-27 @ 11:26:54
    Kommentjeim: 54 db akkor menj serious samezni! a kalandjátékok legalább értelmesek... de te ezek szerint nem vagy az
    módosítás

#1 - coolerz válasz erre
    03-27 @ 11:00:53
    Kommentjeim: 1266 db engem a kalandjátékok olyan szinten untatnak, hogy nagyon...
    a penumbráról is azt hittem hogy faxa lesz meg minden, aztán rájöttem, nem más mint egy kalap xar....

• via_mala
    Köszönöm!
  • csgj
    jó, akkor külön gratulálok NEKED, és Imykének is! :D :)
  • via_mala
    Khmmm, nem azért, hogy elvitassam Taky érdemeit, de i2k hozta létre a TLJ HUN projectet, és jómagam is munkálkodtam rajta jópár órát...

Szóval a magyarítás jogtulajdonosai: Imyke, Taky, via_mala
  • csgj
    Mivel már kijátszottam egyszer a Dreamfallt, most rávettem magam, hogy nekiessek a Longest journey-nek is. A karakterek kezdetleges régi, ronda, 3D-s grafikája most egyáltalán nem érdekel, csak a game-re koncentrálok :) És teljesen belelendültem, nagyon nagy játék!! A Dreamfall hátteréről meg így legalább többet megtudok. Ja, és Takysoft cool magyarítását is feltettem hozzá :) Elismerésem, hogy sikerült azt a rengeteg szöveget lefordítaniuk!
  • Tomsess
    Előre is thx
  • trmn #19667
    Oké, ha van hely holnap feltolom
  • Tomsess
    Én jelentkezek
  • trmn #19665
    Akartam is kérdezni, hogy kell e valakinek, mert akkor feltolom
  • Tomsess
    Kijött ez a gamma: The Sacred Rings - ha jóltom az Aura 2. része. Elég nagyra sikerdett ... még helyet kell csinálni neki a vinyón
  • takysoft
    feltehetem neked a neverwintert, de 2.5 giga voltán igen sokáig fog tartani:D szólj, ha kell:D
  • Tomsess
    Az az Atlantis V lenne. Én nem próbáltam még, de a szkrínek meg a vidik alapján nekem bejött. Biztos nincs olyan jó mint az Atlantis 1-3, de azért valamivel jobbnak tűnik mint a Kheops Studios-os játékok (Verne adaptációk ... Secrets of Da Vinci, Echo), amik szintén ilyen 360 fokos játékok.
  • kirol
    Hát én most járok a 2 nap vége felé, az antikosnál vagyok, de éppen elakadva.
  • Lord Myn
    A Baldur's Gate 2-t nemrég szereztem be, be van állítva a végigjátszandók sorába... :) A Neverwinter Nights-ot kipróbálnám, de nincs meg sajnos. Nekem nem fontos, hogy magyar legyen, így is már kezd rozsdásodni az angol nyelvtudásom, úgyhogy nem árt gyakorolni egy kicsit.
  • Axon
    Ennek most jelent meg a magyarítása:
    The Secrets of Atlantis
    Én le sem töltöttem miután a képeket megnéztem a játékból. Ha letöltöttem volna, akkor most a magyarítás miatt biztos kipróbálnám.
    Egyébként próbálta valaki?
  • takysoft
    vagy Darkstone:D (ha már lefordítottam:D)

amúgy végre van teszterem a Darkstone-hoz, 3 napja már vagy 30 képet kaptam tőle:D nemsokára kijön az is.
  • takysoft
    lófej.... ezt a kifejezést kerestem én is:D
    jó RPG kell, akkor Baldur's Gate 2
    picivel kevésbé jó, de sokkal szebb és magyar, akkor meg Neverwinter Nights
  • Lord Myn
    Én sem szeretem túlzottan az RPG-ket, nem tud annyira lekötni (kivéve a KotOR I-II-t, az nagyon bejött vagy 3-4x végigjátszottam mindkettőt, de az is igaz, hogy ezek nem "igazi" RPG-k, inkább olyan RPG/kaland keverékek). De az tény, hogy az Oblivion nagyon szép, csak a karakterek nem jöttek be, egyszerűen nem értem miért van mindenkinek olyan lófeje?
  • Lord Myn
    Az első játék, amivel a párom is hajlandó játszani, nagyon tetszik neki, hogy olyan mint egy film és magyar szereplőkkel. Egyébként a 3. napon tartunk valahol.
  • takysoft
    3. nap eleje:D
  • MerlinW
    Oblivion az évtized legjobb játéka sztem. Több száz Quest, és egyik sem hasonlít a másikra, ill. nincs két ugyanolyan helyszín. Varázslatos játék. Érdemes eltölteni vele pár napot.
    Jumurdzsákkal 4. napnál járok, de most pihentetem éppen.
  • kirol
    Jumurdzsák gyűrűjével játszotok?
  • kirol
    Ja lehet. Már mindegy.
  • takysoft
    semmi, csak sok szép textúra és model, amitől akár még szaggathaott is volna:D
  • kirol
    Miért mi volt a városban?
  • takysoft
    vsync: a játék sem generál több fps-t, mint a monitor hertz száma. egészséges a szemnek. tft-nél eleve kikapcsoladnó.

Oblivion: hát sajnos a városba még be kellett volna nézned:D imádtad volna:D

A techbika: annál akinél a pénz:(
  • kirol
    Na ez nem nagyon ide vág, csak ha jól tudom itt páran játszottak az Oblivion -nal. Na tegnap én is felraktam, hogy megnézzem, a mostani gépen hogyan sétál. Hát anno nem túlzottan ment, de most 1280*1024-ben minden max beállítás mellett valamiért állandó 60 FPS-el ment, mintha limitálva lett volna.
    De nagyon szép volt. Nem tudom mi ennek a játéknak az értelme, mert soha nem játszottam ilyen mindent gyűjtsünk össze, fejlesszük a karaktert és 9756 játékóra után eljutunk ide, meg amoda játékkal.

De kijutottam a barlangból és kint a nyílt terepen rögtön megláttam egy szarvast, amit el is kezdtem üldözni, majd az utolsó nyilammal el is találtam, persze csak seggbelőttem, így vígan futott tovább, majd amikor már majdnem utólértem, a csodasztarvas átteleportálta magát vagy 10 méterre tőlem, majd újra üldözőbe vettem mígnem megakadt egy 10 cm széles sziklában, ami a veszte volt, mert lebunkóztam.

Ezután találtam egy elhagyatott pacit, amit rögtön el is tulajdonítottam. És a lényeg ekkor jött. Nyeregbepattanva körbelovagoltam azokat a szép építményeket, ami nem kis ídő volt és nagyon szépen meg volt csinálva. Akár a Gears of War figurái itt is gyiklolhatnák egymást, olyan szép volt, igaz egy kis plussz textúrarészletesség még rájöhet.
    Végül ellovagoltam a naplementében, majd este egy kisebb falka farkas üldözésében megtapasztaltam egy esti erdőben történő kis vágtázást.

Szóval nagyon ott volt a szeren élményben, pedig gondolom nem ez a cél ebben a játékban, amit én műveltem. (Ezután pedig uninstalláltam.)
    Szóval fejlődik a technika rendesen.
  • takysoft
    a következő készülőre gondolt:D
    illetve talán ennek a befejezésére... nemtom
  • marcio mela
    Csinos
  • kirol
    Serito! Hogy áll a logóm?
  • kirol
    Ez egy ismerősömnek kell, nem nekem, csak én csinálom. És az ütemszám miatt fontos, hogy az összes szám üteme azonos legyen.

Egy pillanatra sem gondoltam, hogy ennek mármi köze lenne a tömörítéshez, mintavételezéshez, stb.
  • takysoft
    a BeatPerMinute(dob/perc) nem olyan, mint pl a tömörítési kbps.
    nem állítható. keverésnél megváltoztathatod pl a pitch növelésével avgy sima gyorsítással.
    de ha az egész számot növeled... attól vagy felgyorsul, vagy növekedik a pitch.(úgy gyorsul, hogy simán összenyomod a hangsávot, amitól magasabbnak hangzik)
    ergo: ha nem nagyon house zenről van szó, akkor tönkreteszed vele. bpm-t csak keversékor állítgass:D
  • MerlinW
    Beállítod a bpm-et és rákatty a record gombra. Oszt realtime megvárod amíg kiírja wavba a lemezre.
  • kirol
    OFF
    Már kb. 2 éve keresem a megoldást, de azóta se sikerült megtalálnom.
    A probléma a következő.
    Van egy szám ami pl. 130 BPM-es. Én ezt át szeretném állítani pl. 140-esre, és így kiírni CD-re.

Itt a képen:

ugye be tudom állítani, hogy fixen tartsa pl. a 140-et és így ugyan lejátsza, de elmenteni nem tudom, és így kiírni se.

Valaki tudna ebben segíteni?
  • Axon
    Köszi az információkat, így már képben vagyok.
    Legközelebb a tűzfalbeállításaidat és a root jelszavad kérem el ;-)

Köszi a Cedega-t!
  • MerlinW
    Cedega 5.2.10 update online.
    90%-át megkaphatja egy szál. 10% félre van rakva ssh-nak szervízelésre:)
  • Tomsess
    Hát az biztos, hogy szép dátumot választottak ... meg nem is lenne meglepő ha aztán visszavonnák az egészet. Marad a reménykedés
  • Axon
    Aztán nehogy csak egy tréfa legyen az egész :-)