-
Össze kéne raknom egy gépet.
az egyetlen gond, hogy fogalmam sincs, hogy kell bekötni a kapcsológombokat, audio-t, meg az USB-t.
Itt az alaplap manualja.
Első és LEGFONTOSABB kérdés:
Ha valamit rosszul kötök be(pl az usb-t, vagy a ki-bekapcosló gombot), okozhatok zárlatot?(mert ha nincs ilyen veszély, max kisakkozom, hogy kell dugizálni).
szétmehet valami véglegesen?
Na itt van akkor a java:
SYSTEM PANEL CONNECTOR:
PLED+, meg PLED- az gondolom a Power Led+, meg a Power led-
HDLED+, MEG HDLED- az gondolom a vinyó.
Van itt hel "H. D. D LED" nevű, de az egyben van, és nem tudom melyik fele a +, és melyik a -
egyik fele piros kábel, másik fele fehér.
PWRBTN#, és RESET# (egyiknél alatta egy GND, a másiknál felette, VAGY egyiknél jobbra, másiknál barra)
ezek a kábelek szintés kettesével vannak, Power SW, és Reset SW néven, mindegyikben van egy fehér, és egy kék oldal.
(a power SW a többi kábeltől külön jön amúgy)
CHASSIS SPEAKER CONNECTOR:
A speakernél egy 4 tűs helyre lehet egy 4 tűs valamit dugni, amibel csak kétoldalt van kábel(a 2 középső nincs használva)
manula szerint egyik oldal +5V, másik Speaker.
a madzagra nicns ráírva semmi, cska speaker(egy fekete, meg egy piros kábel a két odlalon)
akkor ezt most milyen irányban dugjam???
FRONT PANEL AUDIO CONNECTOR:
nehezedik a téma...
manual szerint:
GND, +5VA, Backout-R, Backout-L, MIC, Mic-Power, Aud-OUT-R, GND, és Aud-OUT-L csatlakozók vannak.
nekem meg ilyenek vannak(ezek vannak ráírva a kivezetésekre):
MIC-IN(zöld), MIC-BIAS(narancs), R-OUT(sárga), L-OUT(piros), L-IN(kék), R-IN(lila), és két GND(mindkettő fekete)
most akkor melyik melyik? meg miért van nekem csak 8 kiveteés azon a kábelen?
USB 2.0 HEADER:
na itt a legnehezebb....
ilyenek vannak a manualban:
2 db USB-PWR(egymás alatt)
P-5, P+5, P-4, P+4, két GND, meg egy DUMMY(asszem az az ahova nem kell dugni semmit)
nekem még két kábelem maradt még ezek kivezetései:
GND-1, VCC-1, DATA+1, DATA-1
a másiknel pedig:
GND-2, VCC-2, DATA+2, DATA-2
ez lesz a két usb, gondolom..
talán... az usb-pwr=vcc, majd soronként a minuszos, a pluszos data, meg a gnd.... talán...
na ezekben kéen nekem segítség. okos emberek, írjatok valamit, aki tud segíteni, ebben a témában nem vagyok nagyon otthon(a többit megoldom)
előre is köszönöm a segítséget.
Taky