Akkor a Settlers stratégiát neked találták ki, mivel itt nem kell többfele figyelned. Itt minden működik magától és neked elég mindig egyetlen dologgal foglalkoznod, ami éppen érdekel. Ez a játék nem a harcról szól, csak éppen annyi van benne ami szinesíti a játékot. Nem az észnélküli terjeszkedés-erőforráskitermelés-egységépítés hármasában zajlik az élet, hanem szép komótosan lépésről-lépésre építgetsz, és közben gyönyörködsz az egészben.
Érdemes rászánni egy órát. Annyi pont elég a fertőzéshez, ha meg ennyi idő után sem hat valakire, akkor tényleg nem érdemes eröltetni.
A pikantériája a dolognak, hogy nekem a Settlers első része volt az abszolult kedvencem. Ezzel a játékkal játszottam a legtöbbet életemben, még anno a 386-os , 4 mega ram-os gépemen. Annyira megszerettem, hogy ezután a 2. rész nem is igen hozott lázba és inkább az első részt toltam tovább. Én személy szerint jobban örültem volna az első rész újrakiadásának. Na, de ezt nem hangoztatom, mert még megköveznének érte, mivel a 2. részt kiáltották ki az abszolult győztesnek a sorozatból.
Szerencsére a 2. rész még nagyon sokmindenben hasonlít az 1. részre, nem úgy mint a 3. és 4. rész. Az 5. részről már nem is beszélve, ami a Settlers nevet alázta a porba.