• kirol
    Ha már hibalehetőség.

Megy a gép, közben szól a rádió. Egyszer csak hallom, hogy valami sípolgat. Mondom mi a szösz. Odamegyek a géphez semmi. Jó, később megint csak hallom, kikapcsolom a rádiót, hátha ebből jön. Semmi hang ezután, újra visszakapcsolom, kis idő után újra sípol. Na mondom kikapcsolom a rádiót és a pc hangrendszerét is, lesz e hang.
    Persze gondoltam, hogy ugyan hogy lenne hang, amikor már nincs miből.
    Egyszercsak megint hallom. Azt persze a hangból rögtön tudtam, hogy ez nem az alaplapi pittyegés, mert az másmilyen. Mondom lehetséges az, hogy egy tápegység hangjelzést ad? Gondoltam ki tudja, milyen extra szolgáltatásokat rejt ez a Codegen csoda. Leszedem a ház oldalát, hogy jobban halljam a dolgot. És ekkor mintha egy hajókürt szólalt volna meg, csak kicsit magasabb frekvencián és mondjuk a fájdalomköszöb közvetlen közelében, ráadásul most folyamatosan és durva hangerőn.
    Már kapcsoltam is ki a túlfeszvédős elosztómat.
    Aztán pár próba után rájöttemi, mi volt a baj.
    Elmozdulhatott valahogy a VGA-m tápcsatija, nem kapott rendesen áramot és ez kezdett így sípolni.

Ebből kiderült számomra, hogy milyen alapos cég az Nvidia.
    ~ Még a halláskárosultakra is gondolnak, mert ekkora hangerőt még a szomszéd is meghallott.
    ~ Zsebszerződésük lehet a fülorvosokkal.
    ~ Nem bíznak a véletlenben, meg a Microsoftban, sőt még a saját driverükben sem. Mert az a bizonyos jelzés, hogy : " A VGA-d nem kap elég áramot, ezért a teljesítményt lecsökkentjük!" hibaüzi itt már smafu, meg se jelent, csak a hang, de az ütősen.

Hát ma is tanultam valamit.