-
A tegnapi gépépítésről tényleg csak annyit, hogy hipergyorsan összeraktam és pár perc alatt fent volt az XP és minden driver, semmi probléma nem volt, talán csak 3 apróság:
- Az alaplapra dugnám rá a tápegység csatlakozóját és az alaplapi csatlakozó jóval hosszabb. Ez már valami extended ATX vagy mifene. Mielőtt agyvérzést kaptam volna gyorsan kipróbáltam, hogy rá tudom-e dugni valahogy. Rádugtam és kimarad a végén az utolsó négy csatlakozó. Készítettem a poroltót, hogy ha kigyullad bekapcsoláskor a gép, akkor tudjak oltani. Csodák-csodája szépen beindult.
- A monitorkártyán két DVI csatlakozó volt, de az én TFT monitorom még sima vga csatlakozójú. Találtam a dobozban egy átalakítót, gondoltam kipróbálom hátha működik. Na most melyikbe dugjam, mivel két DVI csatlakozó is van rajta. Próba szerencse alapon bedugtam az egyikbe és működött.
- Már minden driver fent volt, gondoltam izzasszuk meg a rendszert. Próbálok indítani egy játékot. Hibaüzi nem indul. Így jártam a 2. majd harmadik játékkal is, de az már tett utalást a hangeszközre. Tényleg mondom, induláskor nem hallottam azt az idióta windóz dallamot. Megnézem és úgy néz ki, hogy vannak eszközök a multimédia csoportban. Mindegy elő az alaplap cd-jét és telepítettem a hangkártyát. Ezt azért nem tettem, mivel a netről leszedtem a legújabb nforce 570-es chipkészlet driverét és azt hittem, hogy annak része a hangchip drivere is, így az alaplap cd-jét nem is használtam. Ezután már minden játék indult.
Call of Duty 2 1280x1024-ben fullra odanyomva minden, tökéletesen szaggatásmentesen ment. Így volt ez még néhány játékkal. Végre elindítottam a SW Knights of the Old Republic első részét. Na ebben lehetett aztán mindent odatolni rendesen 1280x1024, 16 szoros anizotrópikus szűrés(!) (egyik játékban sincs ilyen nagy), 8 szoros élsimítás, minden fény, köd, robbanás efekt, szóval minden fullra. Nos ment ment szépen, de egy hangyafasznyit azért éreztem, mintha darabosabb lenne a kép a többi játéknál. Mondjuk ez csak azért tünt úgy mert szörnyen erre koncentráltam. Ami viszont gond volt, hogy pont ott volt mentésem, ahol nem sok ellenfél volt. Jó lett volna valami nagyobb harc, millió robbanással, lézerlövésekkel. Na ennyit a gépről, részemről befejezve az élménybeszámoló. Teszteket nem tudtam készíteni mert nincs otthon ilyen programom, de azok csak úgy is számok lennének, vizuális élményről nem sokat mondanak.