Csak minimálisan értek fizikához, de tapasztalataim szerint:
Az is lehet (valószínübb), hogy a tápod nem elég naftás a gépedhez. Bekapcsolod, minden megkapja a magét egy ideig, pl addig míg fel nem pörög a DVD, másik vinyó. Ezek dinamikus fogyasztással mennek. A nem mechanikus dolgok nemtom, de logikusan gondolkozva a VGA-nak is több energiát kell felvennie mikor forr a lelke valami komolyabb meló alatt.
Nekem akkor volt ilyen mikor 300-as tápom volt 2dvd, 2vinyo, GF6600, audigy2 mellett. Mondjuk ott a vinyok voltak amik először sopánkodni kezdtek, hallani lehetett a hangjukon:) De ha kisebb a veszteség, lehet ez eleinte a kisebb felvételü eszközökre hat ki. Miután vettem bele egy 400-450W-s tápot megszűnt a probléma.
Kondi probléma ugyan még nem fordult elő velem, de szvsz ezeknek a lapkáknak akkor nem kellene menniük. Ma már ezek a minimális rövidzár ellen is fel vannak készítve.
Legegyszerübb hibakeresési módszer, mérd ki műszerrel a tápot, az alaplapi tápcsatit és az eszközcsatlakozókat. Így végig tudod követni, hogy a táp, az alaplap (ilyen már volt velem), vagy az eszközökben van-e a bibi. (Mondjuk a procinál hogy méred ki az jó kérdés, de sztem az közvetlenül az alaplapi bemenettől kapja az áramot. Esetleg a mellette levő venticsati mondhat kb értéket, mert ugyanazon az áramkörön van)