33675

• Axon
    Most látom, hogy felkerült a szerverre a Diablo 2 kiegje. Köszönet érte!
  • Axon
    A hétvégén elutaztunk egy ismerősömhöz.
    Megvolt neki az Átok - Izisz szeme nevű játék. Ez a Curse - Eye of the Isis nevű kalandjáték teljesen magyar nyelvű verziója. Magyar szinkronnal és felirattal. Nekem nagyon tetszett. Az angol verzióba éppen csak belenéztem, de így fullmagyarul nagyon tetszett. természetesen kölcsön kértem, de végül a nagy kapkodásban ott maradt. Talán valamikor ismét megyünk és elhozom. Na persze csak ha van rá igény :-)
  • Axon
    Szombat óta töltöm felfele a Myst 4-et, de csak ma jöttem dolgozni. Látom, hogy megint bekavart a 2 gigás fileméret határ, mert egyben akartam feltolni a 6,4 gigás filet.
    Most feldarabolom 50 megás részekre és újratöltöm.
  • CrucifX
    Kthx
    Takysoft, szted szandekomban allt? :)

Btw mondjátok, csak szerintem arcpirítóan ronda az új BS epizód? Nem értem, miért most kellett ezt ilyen formában előhozni, azért minimális fejlesztést megérdemelt volna, mégha üzletileg hasalt / hasal is.
  • MerlinW
    Maholnap feldobom a szerverre az eredeti lang file-t.

Imyke: A csomagomba már magyarul tettem bele eleve. Miért, nemtom:D
  • takysoft
    ne tedd fel a magyarítást:D
  • CrucifX
    Merlinw, felcsalogattam a gépre az új ScummVM releaset, most már szépe van angol szinkron és video a Curse of Monkey Island alatt, de a magyar felirat nagyon zavar - végigprobálgattam a többit de sajnos sehogy sem sikerült előcsalni az angolt. Nem lehet ezt valahogy megoldani?
  • MerlinW
    Ugyan, 15 feletti táp már csak parasztvakítás...
  • serito
  • serito
    Gondolom minden boltban máshogy csinálják.
    Nálunk, ha adatmentés van bizony azért fizetni kell. Bár én nem szoktam cd-re írni, hanem a cserélt vagy formázott HDD-re visszaírom. De ez felhasználófüggő.
    Ha valaki ilyet kér az általában kér egy telepítést is.
    Táp. ha nem tudod mit csinálsz inkább vegyél egy másikat, mielött elkezded buzerálni a belsejét. Ugyí 4-5 E -ért már kapsz egész jó megbízható tápot.
  • IMYke2.0.0.0
    Vagy minőségit 10-20-30 ezer pénzért :)
  • MerlinW
    azt hogy alaplapi-e azt méréssekkel, illetve ha a táp tuti rendben van. A táp gyógyítása: vagy szanaszét szeded és egyesével mindent végigvizsgálsz, majd kijavítod a hibát, vagy lecammogsz bótba és veszel egyet 4-5-6-7e pénzért.:)
  • kirol
    Hát én is a 4 tűssel kezdtem, elindítottam úgy, hogy azt rá se dugtam, és a biosban ott volt hogy 3,1V. Meg a könyvben már megtaláltam, hol megy a 3,3-as ,a széles csatlakozóban van 3 külsö vezeték az.
    "Ha alaplapi kontakthiba akkor kuka,.."
    Ezt hogy tudom eldöntein?

"..ha csak táp kontakt, akkor gyógyítsd gyorsan mert ez nem tesz jót az eszközöknek."
    Én is szeretném ,csak nem tudom, hogy.
  • MerlinW
    "Most is egy laza mozdulattal meglökdöstem a vezetékeket és láss csodát megint 3,3V-al megy." Akkor sima kontakthiba. Nekem is volt ilyen abit alaplapon, a procis 4 lábú csatinál. Ezért mondtam, hogy mérd ki. Ha alaplapi kontakthiba akkor kuka, ha csak táp kontakt, akkor gyógyítsd gyorsan mert ez nem tesz jót az eszközöknek.
  • kirol
    Többet nem is akarok. Lehet beviszem a tápot a boltba ahol vettem, hogy mérjék be, mert én úgyse tudom mivel, meg hogy hogy.
    Csak ezért - már bocs, hogy te is szakmában vagy - de elkérnek érte vagy 2000 HUF-t, vagy talán még többet is szerintem.
    A legnagyobb pofátlanság tudod mi volt? A komplett pc ben volt régen a kezdetekkor és alaplapot procit cseréltek. A winyómat meg le akarták formázni, aztán kérdezik telefonon, hogy kell e róla valami, és akkor kiírják, még mielőtt bármit csinálnának a géppel.
    A számlán meg ott figyelt, hogy CD írás: x Ft. Persze az anyagköltség a CD lemez még ezalatt jött. Vagyis kiírták az írommam és zsét kértek érte.
    Vicces bácsik voltak.
  • serito
    Szerintem ne kísérletezz, mert kinyiffanthatja a többi alkatrészt is. Legfőképpen az laplapot...stb. És ha ez megtörténik (ne adj Isten) akkor jöhet a hatalmas beruházás. :-)
  • kirol
    Szétkaptam, megkapargattam, minden. Kapcsolom be, erre a ventit felpörgeti egy pillanatra és már ki is kapcsolt. Ezt megcsinálta, vagy 3 -szor.
    Gondoltam ezt a tápot most átküldtem az örök áramterekbe, (vagy akár még pár alkatrész is) fix, hogy vehetek újat.
    Negyedszerre bekapcsoltam, jó lett. Kicsit megkönnyebbültem.
    Kíváncsi vagyok, hány napig lesz 3,3V környékén a fesz.
  • kirol
    Igen, megvan benne.
    Csak 3 db is van, de azért ez már egész jó esély.
  • kirol
    Nincs mérőm. Meg van egy pár db kábel.
    Ha végigbújom az alaplap könyvét ott van esély, hogy le van írva a tápcsatinál mi melyik?
  • serito
    Megméred! Gondoltam, hogy meg tudod külömböztetni az AGP-t és a PCI-E-t Csak vicc volt.
  • kirol
    Azért azt még én is tudom, hogy mi a különbség AGP és PCI-E köözt.
    Most is egy laza mozdulattal meglökdöstem a vezetékeket és láss csodát megint 3,3V-al megy.

Hogyan tudnám kideríteni, hogy a 200 db vezeték közül melyik a +3,3V -os?
  • serito
    Az új PCI-E-s VGA-k csatija már más mint az AGP-eké de csak átalakító kérdése. Ha minden igaz a VGA-hoz adnak is ilyet, bár nem mindegyikhez. De az IS7-be ne próbáld belerakni a PCI-E-s VGA-t lehet, hogy nem lezs hova. :-)
    Csak vicceletem
  • kirol
    Csak gondoltam, a biztonság kédvéért ezt is megváltoztatják. Nehogy jó legyen már a régi is.
  • MerlinW
    Persze hogy jó, PCI-E csak egy grafikus csatlakozó AGP helyett.
  • kirol
    Hát lehet az lesz, bár nem tudom, honnan szermányoljak egyet. A tesómé valami komplett F-Siemens cucc (valami irodai lehet, de olyan halk, hogyha rátapadok a házra is alig hallom hogy megy ), nem hiszem, hogy túl nagy táp lenne benne.
    Na majd ha lesz időm, kioperálom belőle.

Amúgy nagyon nincs kedvem új tápot venni. Több zsét erre a gépre nem akartam költeni.

Ha netalántán mégis kell, az jó az új PCI-E ez rendszerbe is, ugye? Vagy oda más a táp csatlakozója?
    Mert a mostanin valami igen széles csatlakozó van, és egy átalakító van a végén, hogy rámenjen az IS7-re.
  • serito
    Próbálj meg egy tápcserét!
  • kirol
    Hát a tápom 480W-os Codegen (tudom-tudom), és a csökkenés nem percek vagy órák alatt megy végbe, hanem 4-5 nap. De nagyon idegesítő, hogy újrandul. Bár azt megjegyzem, hogy húzva van 3,01-re. Most visszaraktam alapra, de így is csak 3,1 van 3,3 helyett, bár még nem indult újra, vizsont állandóan riaszt, hogy baj van.
  • MerlinW
    OFF

Csak minimálisan értek fizikához, de tapasztalataim szerint:

Az is lehet (valószínübb), hogy a tápod nem elég naftás a gépedhez. Bekapcsolod, minden megkapja a magét egy ideig, pl addig míg fel nem pörög a DVD, másik vinyó. Ezek dinamikus fogyasztással mennek. A nem mechanikus dolgok nemtom, de logikusan gondolkozva a VGA-nak is több energiát kell felvennie mikor forr a lelke valami komolyabb meló alatt.

Nekem akkor volt ilyen mikor 300-as tápom volt 2dvd, 2vinyo, GF6600, audigy2 mellett. Mondjuk ott a vinyok voltak amik először sopánkodni kezdtek, hallani lehetett a hangjukon:) De ha kisebb a veszteség, lehet ez eleinte a kisebb felvételü eszközökre hat ki. Miután vettem bele egy 400-450W-s tápot megszűnt a probléma.

Kondi probléma ugyan még nem fordult elő velem, de szvsz ezeknek a lapkáknak akkor nem kellene menniük. Ma már ezek a minimális rövidzár ellen is fel vannak készítve.

Legegyszerübb hibakeresési módszer, mérd ki műszerrel a tápot, az alaplapi tápcsatit és az eszközcsatlakozókat. Így végig tudod követni, hogy a táp, az alaplap (ilyen már volt velem), vagy az eszközökben van-e a bibi. (Mondjuk a procinál hogy méred ki az jó kérdés, de sztem az közvetlenül az alaplapi bemenettől kapja az áramot. Esetleg a mellette levő venticsati mondhat kb értéket, mert ugyanazon az áramkörön van)
  • serito
    1.5 v. 3 Volt mehet VGA-ra is. A CPU L2 chas-e kap 3.2 Voltot, a többi Intelnél 1.2 és 1.9 Volt között változik. Azt hiszem a memoryk is 3 Volt körül mennek. Talán kondi hibád van. Nézd meg, hogy nem púposak-e a kondik, vagy esetleg nem folyt-e ki valamelyik.
  • kirol
    Hát az utolsó mondatomból látszik, hogy én sem tudom, hova megy. Bár én a cpu-ra gondolok, bár oda talán a Vcore megy. Úgyhogy nem tudom. Én is szeretném tudni.
  • takysoft
    kérlek, magyarázd meg a kezdőnek...
    ez mi? proci veszi fel?
  • MerlinW
    Jaja olvastam róla sokat. Csak jó ideig nem lehetett hozzájutni, aztán meg elmerült a feledés homályában:) Csak Gareth barátunk nyüsölése miatt figyeltem a forrásaimat. Oszt jól tettem:)
  • CrucifX
    Speciel klasszikus / kultjatek, Romero utolso kivalo eresztese - szepen meg is bukott a kasszaknal.
  • MerlinW
    Hát, jó játék nem jó játék, ma du 1kor kipróbáltam most léptem ki belőle:D Sztem varázslaos. Egyébként sci-fi RPG. Nem is tudom hogy hagyhattam ki eddig:)
    Holnap, legkésőbb kedden megy ketteskére.
  • kirol
    OFF
    Közületek esetleg valaki tudna segíteni?
    A problémám a következő.
    A Winbond Hardware Doktor szerint a +3,3V helyett per pill 3,18 V van.
    A dolog úgy zajlik, hogy pl 2 hete szétkaptam az egész gépet, hogy portalanítsam, így a kábeleket is megmozgattam értelemszerüen, majd összerakva ment rendesen a +3,3. Aztán telik az idő, és szépen lecsökken. De mindig ezt csinálja, ha szétszedem, akkor jó egy darabig, majd csökken.
    Ezért gondolom én, hogy valami érintkezési hiba lehet, bár ez is necces, mert valami vagy érintkezik, vagy nem.
    Ha meg a táp miatt van, az semlehet egyszer jó, aztán meg nem, majd megint jó ha szétszedem, megmozgatol a vezetékeket. Nem?

Hova megy ez a +3,3V? Miért felelős? Melyik vezeték lehet az a sok közül, hogy megtudnám nézni?

ON
  • PTW
    na egy sima reinstall megoldotta a problémát.
    mégegyzser köszönöm
  • IMYke2.0.0.0
    2-Sque®€ feltennéd?

• CrucifX
    Igen igen igen igen :)
  • IMYke2.0.0.0
    Jó játék?
  • MerlinW
    Szereztem Anachronox-ot 2CD. Énibádi?