• IMYke2.0.0.0
    Témába vág, a The Longest Journey-ből.
    Newport Hírhálózat Híreiből kiemelve:

Terroristák Célpontja A Master Burger Hálózat
    [NH (Newport-i Hírhálózat), Newport, 2209. július 27., csütörtök, 23:12]
    "A mindezidáig folytatólagosan zajló könyörtelen és szadista genetikailag tenyésztett állatok kísérletei befejeződnek, mi, az SzFSz (Szarvasmarha Felszabadító Szervezet), folytatjuk a Master Burger és más cégek éttermeinek támadását, mik a testvéreink, a szarvasmarhák mészárlására szakosodtak."
    A fenti közleményt névtelenül sugározták minden hírállomásra, csütörtök késő éjjelén, egy halálos robbantást követően, a Newport Metro-beli Master Burger-nél, ahol 18 ember esett áldozatul és további 23 komolyan megsérült a bomba és fagyasztott hamburger hús szilánkjaitól.
    Teljes felelősséget vállalva a gonosz támadásért, az SzFSz folytatta, "Elismerjük és gyászoljuk az emberi áldozatokat, de szeretnénk rámutatni az igazi bűnösre ebben az esetben, a Master Burger Társaságra, kinek szadista és kegyetlen bánásmódja a tehenekkel, disznókkal, csirkékkel és tonhalakkal szemben extrém méreteket ölt. Azok, akik meghaltak ebben a támadásban, maguk is támogatták ezt az embertelen gyakorlatot az ott étkezésükkel. Ki is az igazi gyilkos ebben az esetben?"
    Az utóbbi robbantás volt a tizenötödik a sorban a Master Burger éttermek ellen az elmúlt tizenkét hónapban, a halálos áldozatok száma elérte a 205-öt. Ugyanakkor, a fenyegetés - úgy látszik - nem zavarja a Master Burger klientúráját. Mondta Joe Burgess, egy soför Newport-ból, és egy katona a tegnapi célpontból:
    "Az SzFSz nem fog rávenni arra, hogy felhagyjak a kedvenc ételem fogyasztásával; egy Tripla Whammy Marha Húspástétom egy adagnyi párolt hagymával, Sült Foszlánnyal, Moslékszósszal és nagyméretű Bingo! Cola-val. Elöbb engem kell felrobbantaniuk. Le se szarom, hogy mit akar az SzFSz, mi, húsevők sosem lehetünk olyanok, mint az ő hosszú hajú, vega, homokos bandájuk, akik azért teszik ezt, hogy bizonyítsák mekkora faszok, a söpredék barátnőik számára."
    Egy másik pártfogó, Alice Sanders, egy háziasszony Albuquerque-böl, nem ért egyet:
    "Még ha az SzFSz módszerei különösen szélsőségesek is, az elveikkel egyet kell értsek. A marhák gyárakban történő genetikai tenyésztése megvetendő; én csak tudom, dolgoztam egy ilyen gyárban. Vannak jobb módszerek is a szükséges hús előállítására."
    A lehetséges, jobb megoldásokra térve. Az egyik megoldás a szintetikus hús lehet, amit immáron több, mint 50 éve használunk, de még több, lelkes húsevőnek kell elfogadnia az ízbeli és szövetbeli hasonlósága ellenére. A Master Burger agresszív hirdetései, miszerint ők "valódi húst" használnak, és hogy a fogyasztóik létszáma 40,000+ főnyi, valószínűtlenné teszi a változást. És mivel a Master Burger kitart a "valódi hús" üzlet mellett, potenciális célpontja marad az SzFSz-nek, a Szója Fiúk-nak, és egyéb állatvédő szeparatista célszervezeteknek.

Bocs, de a TLJ eléggé szókimondó :))