-
Ez igen most volt mit olvasnom, és erre nekem is van egy történetem.
A történet rólam szól, 11 évvel korábban. A középiskola befejeztével, az akkori barátnőmet (aki már 1 éve ausztriában dolgozott) megkértem, hogy segítsen munkát találn a sógoroknál, mert én is "sokat" szeretnék keresni.
Mivel nem voltam valami jó tanuló (erre egy cseppet sem vagyok büszke) a főiskola, vagy egyetem szóba sem jöhetett. Mivel Ő is ( mint ahogy Axon történetében a lány )bébysintér volt, nekem is hasonló munkát talált egy 3 gyerekes családnál, Bécstől kb 40 km-re északra egy faluban.
Mivel a némettel nem volt ( talán még most sincs ) problémám (nyárimunkák, és rengeteg különóra) gondoltam bátran megpróbálkozhatom a feladattal. Gondoltam, a gyerekekkel megleszek, csak játszani kell velük óvodába vinni..stb. Kiutaztam a családhoz, rögtön szimpatikusak voltunk egymásnak 1 hétre rá már kezdtem is náluk. A problémát nem a gyerekek, hanem az anyuka jelentette. Még nem is lett volna gond, ha egy bombázó lett volna, de sajnos nem az volt. A lényeg , hogy már nem hagyott békén allandóan smúzolni akart, meg a többit.
A férj meg nem is nagyon beszéllt velem lenézett leköpött ...stb ( a többit már Axon szintén megírta, hogy milyen megaláztatásnak lehet kitéve egy ember, persze tartott is tőlem mert feleakkora volt mint én. A pénzzel nem volt gond 6000 ATS-t kaptam akkor/hó + összvonalas bérletet. A lényeg, hogy 3 hétig bírtam, de szerencsére rögtön találtam, egy másik "csonka" családot ahol az asszony férje meghalt, és feltétlenül egy fiút keresett a 4 éves fia mellé.
Elmentem bemutatkozni, másnap már náluk kezdtem. A "család" maga volta kánaán. Bécs IV ker. szinte belváros, havi 7000ATS + bérlet + kocsihasználat külön szoba (TV, Videó...stb).
A munka: reggel 8:30 körül ébresztő, gyerekkel kicsi játék, reggeli majd séta az óvodába ami kb 100m-re volt. Miutána gyereket leadtam bevásárlás a listát anyuka kezembe nyomta mikor indutunk. Ezek után szabadom volt míg a srácért mentem az oviba. Du. megint egy kis játék, játszótér ott beszélgetés a többi anyukával, vagy más bébysintérekkel
( volt akit közelebbről is megismertem :-) )aztán "haza" majd vacsora estimese, altatá amit már az anyuka csinált. Este természetesen szabad, ha kellett vittem a kocsit is. Rengeteg buli...stb a baysintér csajokkal. Gondoljátok el 1 fiu babysintér állandóan kb 10-15 csajjal.
Ennek nyáron örűltem nagyon mikor strandolni mentünk egy tóhoz ahol szinte mindegyik csaj gátlástalanul monokinizett. :-)))
Szép emlékek, mindezt 1,5 évig csináltam, majd egy horvátországi nyaralás után ( amit a munkadóm fizetett és 3 hétig tartott full inkluding helyen )elegem lett és hazajöttem. Meguntam.
Bocsi, ha bőre sikeredett és nem olyan szépen és olvasményosan íródott mint Axon beszámolói ( amiket én is szívesen olvasok, és néha hiányolok is ha nem ír ) de csak ennyi telik tőlem. A helyesírási hibákért kölön kérek elnézést, nem az erősségem.